Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Vad tror ni om att backa upp bitcoin med guld eller silver?
Vad tror ni om att backa upp bitcoin med guld eller silver?
2013-12-03 22:22 # 1
Liberty Silver / Gustav Andersson
I dagens inlägg "Backa upp guld med bitcoin eller bitcoin med guld?" talade jag lite om ön Alderney som planerar att bli en knutpunkt för olika bitcoinrelaterade tjänster genom att ge ut ett guldmynt uppbackat av bitcoin som fövarars i ett digitalt valv. I inlägget elaborerar jag lite kring huruvida det inte vore bättre att faktiskt backa upp bitcoin med något fysiskt istället för att backa upp något fysiskt med bitcoin.

Detta skulle kunna göras med hjälp av t.ex. Colored Coins som är ett sätt att bl.a. skapa fordringar och därmed knyta reella tillgångar till bitcoin. Därmed skulle man kunna handla med aktier, diverse finansiella tillgångar, guld och silver mm, peer-to-peer och därmed minska behovet av tredje part såsom aktiemäklare och börser.

I sista stycket utvecklar jag denna tanke:

"En hel del möjligheter öppnar sig förstås i och med detta. Potentiellt sett skulle man kunna sätta upp ett flertal decentraliserade guldlager på olika platser i världen inom vilka ens guldfordringar i Colored Coins förvaras. Dessa färgade mynt kan sedan lösas in mot guld på en av de många guldvalven. De gulduppbackade mynten kan förstås också användas som en valuta, som i exemplet med skogen ovan."

Vad tror ni om detta? Skulle guld eller silver kunna agera som en form av valuta som handlas via bitcoin/"colored coins"-protokollet?
Senast ändrad av Liberty Silver / Gustav Andersson; 2013-12-03 22:22
2013-12-05 15:15 # 2
whimsical
Problemet är kanske motpartsrisken. Har förekommit en del varianter på detta sökte jag fram, digital valuta backad av guld. Slutade väl precis som våra moderna centralbanker att någon nöt tillslut gör sig av med guldet av diverse ädla skäl för att marknadsföra nätverket eller täcka operativa förluster etc. Samma sak som hänt otaliga gamblingsajter.

Men ett mycket respekterat företag med mycket pengar borde kanske kunna ge ut en sådan valuta. Om man kunde sprida ut riskerna på ett flertal sådana företag och även ha växelkurser mellan dessa digitala valutor vore det kanske något. Typ äga lite Apple-guld-bitcoins, och sen från företag i Singapore och Japan för att få lite riskspridning.
Senast ändrad av whimsical; 2013-12-05 15:17
2013-12-05 16:20 # 3
Flavian
Vill man ha något värdesäkert utan motpartsrisk är det givetvis bara fysiskt guld/silver som duger.

Däremot kan man säkert skapa ett otal intressanta derivat med motpartsrisk. Här kommer säkert en ny värld att blomstra upp. Exakt hur denna kommer att se ut vet ingen och det är givetvis omöjligt att förutsäga hur denna värld kommer att se ut.

Något som vore lika lätt och billigt att skicka som ett bitcoin och dessutom hade ett orubbligt guldvärde vore en bra sak, men är man inte beredd att godta motpartsrisk så något sådant inte möjligt.

Inom några år kommer det säkert att finnas hur många guldderivat som helst som byter äger lika snabbt och enkelt som bitcoins.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt