Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Ge hit din macka!
Ge hit din macka!
2013-11-22 12:08 # 49
Mathias
Citat:
Ursprungligen postat av Thaman
Intressant Mathias, kanske inte vore så dumt egentligen.

Vissa människor har ju blivit kopiöst rika på nuvarande monetära system, jaa för rika. Dom borde förlora lite av dessa så det blev mer jämlikt, men eftersom staten/centralbanker (omedvetet?) hjälper dessa så blir vissa bara rikare och rikare.. Man kan tycka att det borde finnas en gräns kanske? Hah, till och med jag visar min avundsjuka sida.


Det är väl i princip så att genom att manipulera det ekonomiska systemet så har ett litet antal individer vridit hela världen tillbaka till det medeltida feodalsystemet med den skillnaden att det inte är skatt de tar ifrån folket utan vinsten på nutida och framtida arbete. De flesta har svårt att över huvud taget försörja sig medan ett fåtal har extremt överflöd utan att egentligen veta vad de skall ha överflödet till. Statens uttag av skatt för att försöka få samhället att fungera står utanför det hela medan vi skall fås att tro att det är staten som är hela problemet.
2013-11-22 15:49 # 50
Thaman
Staten är en del av problemet helt klart (eller kanske ska man säga människorna som röstat dit dom styrande). Genom att försöka stabilisera och intervenera marknaden i något tamt försök att "stabilsera ned och uppgångar" ala Keynes.. har staten/centralbanker tvärtom skapat stora obalanser och samtidigt gynnat folk som borde förlorat pengar istället för att tjäna (pga av felsatsningar). Man har agerat i gott syfte (efter bästa kunskap antar jag), men troligen inte riktigt förstått hur allt hänger ihop.

Jag vill hävda... att.... Man får vad man förtjänar utifrån den kunskap man har. Att sedan inte ett samhälle är speciellt hållbart om 1 procent äger 80 procent av alla tillgångar och ägandeprocenten ökar hela tiden med dagens penningpolitik. Nu har man byggt upp ett luftslott som är svårt att undkomma. Man har skjutit problemen framför sig under lång tid och bara gjort det hela värre.
Folk som i framtiden studerar vad vi höll på "nu" kommer undra hur folk kunde vara så j-vla dumma vid den här tiden.

Därmed säger jag inte att det ska vara omöjligt att tjäna pengar. Det ska kunna löna sig att satsa på en idé och det ska ibland löna sig (och ibland kosta på!). Det ska också kunna vara möjligt att spara pengar utan att man blir sedd som en skurk som inte konsumerar (för stunden).

När man sedan får läsa att övervakningen bara ökar så blir man inte direkt suger på att bidra till staten mer. Det har snart blivit ett brott att vela ha något privat. Det har snart blivit ett brott att man jobbat jävligt hårt och tjänat någon krona (skatter ska in!!). TROTS ATT MAN INTE SYSSLAR MED NÅGOT KRIMINELLT!

Säpo vill automatisera övervakningen av nätrafik, mer övervakning, mer kategorisering av människor. Vilka har pengar i andra länder etc? Tydligen är det OK för Riksbanken att ha guld i andra länder, men inte för mig??. Politiker sa att övervakningen inte skulle ske med nya FRA-lagen. MEN ICKE. STATEN ÄR DEFINITIVT EN DEL AV PROBLEMET. Om någon tror att dom skapar ett bättre samhälle genom övervakning och fascistiska metoder tror dom fel! Newtons tredje lag gäller!

Trevlig helg på er! :-)
Senast ändrad av Thaman; 2013-11-22 16:06


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt