Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Finns det hopp för internet och demokrati?
Finns det hopp för internet och demokrati?
2011-02-10 12:46 # 1
Liberty Silver / Gustav Andersson
2011-02-20 17:04 # 2
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Tonen hade antagligen varit annorlunda om folk i Sverige hade gått ut på gatorna och protesterat mot det förtryck vi har är i form av övervakning av internet och statlig stöld av nära 100% av våra tillgångar...
2011-02-20 22:52 # 3
Liberty Silver / Gustav Andersson
Ja, jag ger personligen inte särskilt mycket för detta uttalande egentligen. Det hade säkert som Torgny säger vart en annan ton om vi hade gått ut och protesterat mot banksystemet, centralbanken, Stefan Yngves, blockpolitiken mm.
Det är lätt att hylla den fria informationen när samhället är förhållandevis stabilt.

Hillary Clinton uttalade sig ju också nyligen i positiva ordalag om socialamedier. Hennes uttalande ger jag om möjligt ännu mindre för. http://hd.se/kultur/blogg/2011/02/16/hillary-clinton-och-natets-relativa-friheter/
2011-02-26 11:16 # 4
Liberty Silver / Gustav Andersson
Kanske inget hopp ändå! Någon som har sett detta klipp när hillary talar om frihet samtidigt som en före detta CIA-analyst Ray MCgovern reste sig upp i tystnad och vände ryggen mot Hillary Clinton i en tyst protest. Då attackerade 2 män honom och han släpades ut. Se själva!
2011-02-26 19:47 # 5
Tabun
Citat:
Ursprungligen postat av Guld eller Skuld?
Ja, kanske trots allt!

http://svt.se/2.22620/1.2322164/bistand_till_nataktivister


Dem kanske bara vill stödja de "fria" alternativen med "rätt" åsikter. Se på FOX angående Glenn Beck. Allt från väster brukar ju dyka upp här med...
2011-02-28 18:03 # 6
Anders R.
Citat:
Ursprungligen postat av Guld eller Skuld?
Kanske inget hopp ändå! Någon som har sett detta klipp när hillary talar om frihet samtidigt som en före detta CIA-analyst Ray MCgovern reste sig upp i tystnad och vände ryggen mot Hillary Clinton i en tyst protest. Då attackerade 2 män honom och han släpades ut. Se själva!


Med tanke på att vi anses som ett hot om vi har en nagelklippare i bagaget på en flygtur, så är inte detta så chockerande. Det är dock tråkigt och upprörande för det är lite motsägelsefullt att prata om frihet och sedan slå ner den enda i publiken som utövar sin medfödda rättighet.

Hon kanske pratade om friheten att tro på en fantasi. Som vårat jämställda samhälle t.ex.
2011-03-01 09:35 # 7
Anonym
Hillary måste vara helt skadad i huvudet som kan fortsätta sitt tal om yttrandefrihet utan att blinka när de våldför sig på en gammal man framför ögonen på henne. Scary stuff!
2011-03-01 10:13 # 8
Anonym
Staten ska inte "stödja" någon form av aktivism med rätt "åsikter" för det leder bara till kontroll och tvång. Nu kom dessa uttalanden från politiskt håll, men om man inte "alla ska med" så kommer man helt enkelt köpa upp infrastruktur och tjänster (twitter hjärta JPMorgue) eller ta fram 'handelsavtal' (ACTA etc.) som i praktiken är helt i konflikt med frihandel och frihetliga alternativ. Annars kan myndigheter alltid sluta avtal med banker om att dela ut information om transaktioner etc. och på så sätt rätta människor in i leden.

Så nej, jag tror inte att det finns speciellt mycket hopp för demokrati, men jag är däremot mer hoppfull angående internet.
2011-03-01 10:27 # 9
teasing1
Goldman Sachs hjärta Facebook...

Internet är demokratins sista bastion, det gäller att försvara internet för allt vad vi kan.
2011-03-01 11:27 # 10
Anonym
Citat:
Ursprungligen postat av Guld eller Skuld?
Ja, kanske trots allt!

http://svt.se/2.22620/1.2322164/bistand_till_nataktivister


Nej, artikeln är bara trams. Svenska självgoda politiker och deras organisationer, som ger bort mina pengar godtyckligt. Dessutom hyllar de sig själva för det.

Det finns mängder med exempel på att när människor får välja "bistånd" själva, sker det mer välriktat, än när byråkrater får göra det. Jag gissar på att de i det aktuella fallet kommer skänka bort pengar till egyptiska genusbloggare.

Det börjar också bli uppenbart vad denna demokrati som dessa politiker så stolt hyllar sig själva för

1. Tillhandahåll ett kraftigt begränsat fåtal politiska alternativ, samtliga med ungefär samma politiska innehåll.

2. Motarbeta varje försök till fria politiska alternativ.

3. Se till att en så stor andel av folket har sin försörjning ur politiska alternativ, bidrag, eller som verksamma på någon meningslös myndighet. Detta skapar ett egenintresse att fortsätta rösta på systemet.

4. Smörj media med bidrag, förhindra granskning av media. Se till att media har en överrepresentation av individer med en viss politisk inriktining. Media är ett utmärkt maktverktyg rätt använt.

5. Bekosta ovanstående genom att beskatta folket stenhårt, låt dem behålla smulor av det som de arbetat ihop. Allt för välbeställda individer riskerar att ifrågasätta.

6. Låt människor tro att de är rika, gärna genom att de har högt belånade tillgångar, som fiktivt blåst upp.

7. Skapa problem genom politiska åtgärder, exempelvis det politiskt skapade terrorhotet och den politiskt skapade ökande kriminaliteten. Låt sedan politikerna förklara, att de skall skydda oss för det, genom mer övervakning, begränsningar i ekonomisk handlingsfrihet.
2011-03-02 18:43 # 11
teasing1
2011-03-03 20:07 # 12
Anders R.
Citat:
Ursprungligen postat av teasing1
Hillary Clinton eller Leni Riefenstahl?

Hillary Clinton vill starta ett nytt statligt lett propagandakrig i Arabvärlden.


Känns lite som att USAs storhetstid börjar ta slut. Alla vänder ryggen åt andra hållet, och USA gör desperata försök att återfå kontrollen.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt