Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Spara i Guld
Spara i Guld
2013-06-04 09:40 # 1
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Det har tidigare varit uppe till diskussion huruvida till skall implementera en funktion som innebär att man kan spara i guld exempelvis månadsvis. Det skulle kunna fungera så att man automatiskt köper en viss produkt (exempelvis en 10 grams guldtacka) vid en viss tidpunkt varje månad och får en faktura på detta som skall betalas på vanligt vis. Att göra motsatt d.v.s. spara ett visst antal kronor till guld är svårare vid full fysisk allokering/segregering eftersom fiat-priset fluktuerar.

Synpunkter?
2013-06-04 09:50 # 2
blessed
Skulle kunden gå med på det tror jag att det borde föra med sig att premien för faktura kunderna är lägre samt att Liberty Silver beräkna priset på det lägsta noterade priset på den dagen som kunden och LS kommit överens om. Tidsfönstret kan gärna få vara exempelvisst 6 månader åt gången. Kunden kan få optionen att köpa totala antalen varor för en period vid ett tillfälle under perioden om priser är fördelaktigt.

I sammanfattning tror jag att det är en mycket bra idé med "guld vara autogiro"
2013-06-18 21:20 # 3
Bengt_H
Att spara ett visst antal kronor till guld är nog det man vill göra.
Sätta in en summa varje månad och när den räcker till för köp så genomförs det, tex. 1 Oz guldmynt.
Fast detta kräver nog en del administration och kanske inte så lätt genomförbart av LS?
2013-06-18 21:25 # 4
morr
Jag förstår faktiskt inte vad det står här ;)
"Att göra motsatt d.v.s. spara ett visst antal kronor till guld är svårare vid full fysisk allokering/segregering eftersom fiat-priset fluktuerar."

Jag gissar att det står att mitt förslag (annan tråd) inte är aktuellt, dvs att man för över en automatisk sparpeng till LS varje månad och när den uppnår priset på en förutbestämd produkt+frakt så skickas den hem till en. Verkar vara samma som Bengt ovan tycker.
Senast ändrad av morr; 2013-06-18 21:26
2013-06-18 21:41 # 5
Liberty Silver / Mikael From
Moderator
Citat:
Ursprungligen postat av morr
Jag förstår faktiskt inte vad det står här ;)
"Att göra motsatt d.v.s. spara ett visst antal kronor till guld är svårare vid full fysisk allokering/segregering eftersom fiat-priset fluktuerar."

Jag gissar att det står att mitt förslag (annan tråd) inte är aktuellt, dvs att man för över en automatisk sparpeng till LS varje månad och när den uppnår priset på en förutbestämd produkt+frakt så skickas den hem till en. Verkar vara samma som Bengt ovan tycker.


Det som menas är att eftersom priset på guld i termer av pappersvaluta och pappersguld hela tiden rör sig så är det svårt att spara x antal kronor t.ex. varje månad tills man kommer upp i önskad storlek. Då är det enklare för alla parter att istället köpa en viss produkt vid ett förutbestämt tillfälle till det då gällande priset.

Hoppas att du blev klokare : )

Tack för synpunkten hursomhelst, vi tar till oss det och hoppas på att få återkomma i ämnet.
2013-06-19 01:32 # 6
morr
Jo, det var det jag misstänkte. Fast jag tycker inte att det påverkar mitt förslag. ;)

Jag kan ju inte specificera den tekniska lösningen men jag tänker mig ungefär så här.

Jag för automatiskt över 500 kr/mån och har sagt att jag vill ha 20g tackor.

Vid varje prisjustering (två ggr/timme?) kollas det mot mitt konto om jag har pengar som täcker en tacka+frakt. Om inte så händer ingenting. Om jag har täckning så skickar ni mig min tacka. Har jag för mycket pengar så står överblivna pengar kvar och är början på kostnaden för nästa tacka.

Den lösningen skulle passa min personlighet perfekt eftersom jag inte kommer att få tummen ur att faktiskt genomföra köp fortlöpande om jag sparar själv.

Sen så antar jag att det kan finnas en "paus"-knapp för de som är lite om sig och ser att priset kommer att rasa kraftigt och vill vänta någon dag.

Ps. jag tycker inte att det verkar som att er fraktprislista stämmer överens med priserna i "kassan" även om man kalkylerar in emballagevikten. Eller väger emballaget nästan 500g i sig själv?
2013-06-20 22:55 # 7
blessed
Det är förvånande att intresset för att spara i guld i forumet verkar så svalt.

Bankerna uppmanar till ett månatligt sparande i deras casino (förlåt; jag menar fonder). Man får en varierande antal andelar i fonderna för en summa fiat. Detta reflektera man inte över utan får dem 1000 kr per månad för att man skall kunna maximera på skatteavdraget på max 12000 per år. Hur många gram guld skulle man få varje år för dessa 12000 kronor? Låter man bli att spendera barnets barnbidrag ( uttrycker jag i all ödmjukhet) varje måned har man ytterligare 12000 kronor per år.

De viktigaste faktorerna om man sparar i guld (som vi nog alla egentligen vet) är spotprice och premiet . Kommer man överens med Liberty Silver om ett tak på både premiet och totalsumman vid månadssparande kan LS leverera största möjliga antal gram guld motsvarande den summan man kommit överens om.
Jag tror att LS skulle kunna använda tillfället att göra sig av med historiskt guld för att komma så nära överenskommen fiat summa varje gång. Ni har noterat att LS ibland minskar sina lager genom att sälja ett kilo historiskt guld till spotprice plus en viss procentsats. Då antar jag att man kan få ett axplock av mynt med små vikter. Där skulle egentligen premierna vara högre men det kan gagna LS om omsättningen i guldvikt månatligen höjs samt gangnar köparen genom såkallad cost averaging.

Angående frakten får köparen förstås se till att fraktens andel av köpeskillingen är så låg som möjligt samtidgt som man håller kolla på vad man ha råd med.
Senast ändrad av blessed; 2013-06-20 22:58
2013-06-20 23:57 # 8
Nikon
Lite väl hög motpartsrisk. Går LS i KK förlorar du dina pengar.

Gör en stående överföring till ett sparkonto istället och beställ tackor själv när du samlat ihop tillräckligt.
Då kan du beställa det som för tillfället har lägst premium.
2013-06-23 21:28 # 9
Qwerty
Bra idé med att spara, kan ni också lagra som Goldsilver.com gör?
2013-06-25 09:09 # 10
Lisa
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
Lite väl hög motpartsrisk. Går LS i KK förlorar du dina pengar.

Gör en stående överföring till ett sparkonto istället och beställ tackor själv när du samlat ihop tillräckligt.
Då kan du beställa det som för tillfället har lägst premium.


Ja det här med konkurs tror jag är större risk med banker. Litar inte alls på dom. Tror mycket väl det kan bli så att nästa gång bankerna skriker om hjälp och stat inte skyndar till, så är det kundernas pengar man tar en viss del av för att täcka sina skulder. Jag betalar mina räkningar och tar ut resten ur banken alltid. Bankgarantin är bara ett spel för gallerierna. Bankgarantin på nån miljon räknas i euro, och vad händer när den kraschar?? Det kommer inte att bara tas pengar från de "rika" utan alla kommer att få vara med att köpa ut bankerna nästa gång med nån viss procent. Ett uttalande/förslag från nån från EU för ett tag sedan som blev till ramaskri och som sedan snabbt fick dras tillbaka var att: medborgare i eu-länder kommer att få betala bankernas kriser på sina konton. Se på Cypern, varför kan det inte hända här?? Varför ringer det hela tiden från olika fondförvaltare till mig fast jag sagt åt dom att inte ringa? Jo de måste ha mer pengar att spela med så de har chans att vinna tillbaka sina förluster redan nu. Till och med min PPM pension vill de ta hand om för att få in avgifter från mig och att spela bort. Det här är min alldeles egna personliga uppfattning om de kriminella bankerna med deras fonder och förvaltare och den viker jag aldrig ifrån. Läs boken "Arvodkaterna".
2013-06-25 09:43 # 11
Syraks vishet
Tyvärr så ligger det nog till så att Lisa har rätt i att bankgarantierna gäller enbart vid småbanker , dvs inte vid en monetär krasch ...
Förövrigt så litar nog även allmänheten mindre på bankerna nu än innan Cypern krisen . Det kan bli trångt vid dörren in till banken en dag när alla rusar dit . Därav vikten att ha sina reserver i äkta silver ...
2013-06-25 09:59 # 12
Nikon
Bankerna har ett outtalat starkt statligt skydd. Staten kommer inte tillåta att någon av de svenska storbankerna går i konkurs så länge riksbankens sedelpressar fungerar.

Småföretag som LS har noll skydd, och går i konkurs dagligen.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt