Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Spekulera i anledningar till dom senaste prisfallen
Spekulera i anledningar till dom senaste prisfallen
2013-04-22 08:39 # 97
jensen
Enligt uppgifter från flera källor accellererade kraschen så snabbt att man kom in i en tvångsförsäljningsfas, dvs att mäklarhusen agerade så snabbt att investerarna ( spelarna) inte hade en chans att agera tidsmässigt.
Inget kan ju förvärra en krasch så mycket som forced liquidation. Så nu borde vi få se en V-formad kraschdip, om nu fundamenta verkligen är oförändrat.
Skönt att man investerat i fysiskt.
2013-04-25 21:08 # 98
Chefen
Orsaken till guldets ras beror på dollarns styrka jämfört med Euron bland andra faktorer. Den viktigaste anledningen till nedgången i guld torde vara att "någon" dumpat 440 ton guld vid ett tillfälle för några veckor sedan. 13:e april för att vara exakt. Det spekuleras i att FED ligger bakom. Soros har bevisligen dumpat en stor mängd guld i form av ETF:er. Liksom vissa andra finansgurus.

Det knepiga är dock att dessa 440 ton inte bestod av fysiskt guld utan ETF:er. Dvs pappersguld.
ETF-guld råder det fortfarande mindre efterfrågan på. Fysiskt guld däremot har en enorm efterfrågan. Papper är ju papper och guld är guld.
2013-04-29 22:25 # 99
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Det är otroligt svårt att få tag på några silvermynt nu och premierna har stigit ytterligare och ligger nu på 30+% för Eagles och Maples.
2013-04-30 19:35 # 100
Orgott
Citat:
Ursprungligen postat av Liberty Silver / Torgny Persson
Det är otroligt svårt att få tag på några silvermynt nu och premierna har stigit ytterligare och ligger nu på 30+% för Eagles och Maples.


Beställde nyss silver från er allierade i Estland.
Jag följde deras lager-förändring och måste slumrat till för så här såg det ut

15/4 (prisfallet) mynt för 6 500 000
22/4 5 500 000
Idag 500 000
2013-05-01 12:51 # 101
Chefen
http://ravarumarknaden.se/rekord-efterfragan-pa-guld-trots-prisfall/


Uppmuntrande för oss fysikalister(?)
2013-06-01 16:45 # 102
Babaroo
Citat:
Ursprungligen postat av Flavian
Den stigande premien medför utan tvekan att ingen vettig människa emitterar pappersguld nu. Anledningen är att pappersguld omedelbart skulle presenteras.

Således kan knappast prisnedgången bero på att någon spyr ut enorma mängder pappersguld på marknaden. Den beror på något annat.

Frågan är vad. Priset på den fysiska marknaden faller ju också om än inte lika mycket.


Är det inte möjligt att två (eller fler såklart) stora entiteter (banker, eller vad som helst) samarbetar där den ena ställer ut papperskontrakt och den andra köper, och där den som köper kommit överens om att inte kräva in guldet, och på så vis pressa ned priset?
2013-06-01 17:40 # 103
Babaroo
Sedan så borde det ju också vara så att ingen som är insatt i branschens slutgiltiga oförmåga att leverera faktiskt guld för pappret känner för att massköpa pappret. De enda som köper och säljer papper borde vara gigantiska banker som ändå vet om att de är "too big to fail", och säljer ofantliga mängder med papper bara för att har fått det uppdraget av den som de lyder under. Ifall guldet skulle rusa till skyarna så förstår allmänheten att ekonomin är ett korthus redo att falla.

Det rätta tillfället att riva korthuset har inte kommit än, min gissning är att staterna och de största privata företagen och bankerna inte har fått in alla lagar och regler än för att kunna stävja folket när samhället kollapsar. De vet om att de är oskyddade mot massornas vrede, de behöver mer övervakning, mer vapen i sina egna händer, mindre vapen i folkets händer, allt för att försvaga massorna och stärka dem själva.

Ifall det är någon som kan ta emot det, så är det enda som kan rädda oss att Gud hjälper oss. Att omvända sig från sina synder och att tro på Jesus Kristus, att Han faktiskt levde ett syndfritt liv och att Han återuppstod från de döda för att rättfärdiga alla som tror på Honom. Dagens samhälle är redo att kollapsa och ni tror att guld och silver kommer rädda er (jag säger inte att man inte ska köpa guld och silver, dock så behövs det mer än det för att överleva i en diktatur á la Stalin, Hitler eller Mao)? Inte ens ifall ni varit beväpnade med automatvapen kommer ni att kunna stå emot det som kommer efter att detta samhället kollapsar. Förmodligen kommer det vara stenhårt reglerat mot att handla med någon annan valuta än den som staten ger ut, förmodligen så kommer det inte längre finnas några fysiska valutor utan allt kommer vara i statens dator, det är det sättet som de vill ha total kontroll över allt med. Återigen, köp guld och silver, men Gud är den enda som kan stoppa det som håller på att hända.
2013-06-01 20:16 # 104
Syraks vishet
Hej !
Det är ur min synvinkel alltid intresant att diskutera framtiden . De av oss som intreserat sig för fysiska pengar eller tackor av ädelmetall , så visade det sig att när värdet på metallerna föll , så blev det uppenbart att det blev svårare att komma över silver . Åtminstone jämfört med guld , och det visade sig genom att leveranstiderna blev längre samt att premierna ökade .
Om du som läser detta delar mina tankar ang. vikten av att försäkra sig mot en monetär kollaps genom att inneha fysiska ädelmetaller , så blir lärdomen för mig att det som först tar slut när alla rusar till samma port blir silver !

Med tanke på att det knappast lönar sig att bryta silver eftersom priset det betingar i dagsläget är för litet . Det silver som ändå kommer ut på marknaden är biprodukter vid brytning av andra metaller , som zink och bly .
Av det silver som tillförs marknaderna så går ca 54% till konsumtion . Med konsumtion menar jag produkter som innehåller silver i så små mängder att det med dagens priser inte lönar sig att återanvända dem . Det används i varor som solceller , batterier , datorer , tv apparater , mobiler och läsplattor , men även vid tillverkning av speglar .
Allt i små mängder per produkt , men många bäckar små ...

Enligt prognoser så kommer allt silver som någonsin brutits att gå till ovanstående varor redan 2030 . Det medför ett ökat behov för silver , inte minst med de priserna som nu råder ...

När vi vet att ädelmetaller till skillnad från värdepapper inte kan bli värda noll, så öppnar sig tillfällen då och då under en människas livstid att köpa ädla metaller till riktigt låga priser . Jag vill mena att vi närmar oss ett historiskt lågt pris för dessa metaller och då främst silver . Efter enbart ha sysslat med ädelmetall investeringar under de senaste 11 åren är jag luttrad och av lärdom under denna tid så är min fasta övertygelse att priserna vi nu bevittnar kommer att studsa , och det rejält !!

När ?
Stunden vet ingen , men var så säkra att det handlar om veckor eller månader , och när då alla rusar mot samma port , så är den stängd . Därav vikten att se över sina investeringar innan priserna bottnar , ty de blir få som köper på dagen eller timman när rekylen kommer med kraft ...

Lycka till önskar jag er , för även om vi blir fler som inser allvaret i dagens världsekonomi så är det få som läser sider som den här . Lyssna du som har öron , så skall vi snart se vad som är värt något , när prövningarna kommer . Och de kommer ty denna världen går mot sin dom , varesig vi vill eller ej ...
2013-06-01 21:40 # 105
Bella
Någon som minns att Kina föreslog en världsvaluta, för en tid sedan, som en lösning på den ekonomiska krisen?
Vem kommer att köpa silver och guld? Vi kanske sitter med värdelösa metaller och inte får eller kan sälja dem … Idag finns det en infrastruktur för en världsregering, som kanske inte väljer guld och silver som valuta utan elektroniska pengar.
Mvh Bella
2013-06-01 21:59 # 106
Babaroo
Citat:
Ursprungligen postat av Bella
Någon som minns att Kina föreslog en världsvaluta, för en tid sedan, som en lösning på den ekonomiska krisen?
Vem kommer att köpa silver och guld? Vi kanske sitter med värdelösa metaller och inte får eller kan sälja dem … Idag finns det en infrastruktur för en världsregering, som kanske inte väljer guld och silver som valuta utan elektroniska pengar.
Mvh Bella


Detta kommer förr eller senare bli en realitet, det står i Uppenbarelseboken kapitel 13 vers 16-18 i Bibeln att det ej kommer att gå att köpa eller sälja ifall man inte har "the mark of the Beast" i antingen högra handen eller i pannan, med dagens microchipteknologi så ser detta ut att bli mer och mer troligt för varje dag, det är den ultimata kontrollen över folket. Men fram tills dess så kommer Guld och Silver vara väldigt bra värdebevarare. Vem vet när det kommer hända.

Jesus Kristus är i kontroll över världen och detta kommer inte ske förrän Han tillåter det att ske.


Här följer avsnittet ur Bibeln, "det" som nämns i första versen är vilddjurets bild som omtalas i tidigare verser. Kolla upp revideringen av Nya Testamentet på Bibel.se, eller läs den engelska KJV Bibeln.

16. Och det gör så, att alla, små och
stora, rika och fattiga, fria och slavar,
tar ett märke på sin högra hand
eller på sina pannor,
17. för att ingen skall kunna köpa
eller sälja, utom den som har märket
eller vilddjurets namn eller dess
namns tal.
18. Här är visheten. Den som har förstånd
kan räkna ut vilddjurets tal,
för det är en människas tal och dess
tal är sexhundrasextiosex.

Detta låter säkert som komplett vansinne för de flesta, men det är sant. Ni som inte tror på Gud (och ni som tror på en gud som inte är den kristna Guden bör leta efter sanningen, Jesus Kristus visade sin Gudom genom sina mirakel och sina profetior om framtiden, detta har ingen annan "gud" eller religion lyckats med) vet varken var ni kom från eller vart ni går efter detta livet. Det är dags att börja leta efter svar, och inte nöja sig med den dumma evolutionsteorin som ej går att bevisa och dessutom fått sina "bevis" motbevisade gång på gång. Sök Gud medan Han kan finnas.
Senast ändrad av Babaroo; 2013-06-01 22:01
2013-06-01 22:14 # 107
Bella
http://http://lchfmirakel.wordpress.com/666-2/
Då svälter vi ihjäl om vi inte kan köpa mat. Hoppas Hans Nåd är stor när Han kommer,
Frid var med dig, Babaroo
2013-06-01 22:20 # 108
Syraks vishet
Citat:
Ursprungligen postat av Bella
Någon som minns att Kina föreslog en världsvaluta, för en tid sedan, som en lösning på den ekonomiska krisen?
Vem kommer att köpa silver och guld? Vi kanske sitter med värdelösa metaller och inte får eller kan sälja dem … Idag finns det en infrastruktur för en världsregering, som kanske inte väljer guld och silver som valuta utan elektroniska pengar.
Mvh Bella


Hej !
Jag tror att dagens valutor måste krascha först , åtminstone några av de stora . Därefter söker sig folk till säkerhet , fysisk säkerhet .
Därmed inte sagt att din teori inte kommer att prövas , någon gång därefter . En sak i taget , och det tror jag de flesta som här läser på detta forum eller skriver för den delen , att metallerna du nämner kommer inte att bli värdelösa över tid !
Visst de kan sjunka mer i värde men likt barnens försök att dränka en hel fotboll vid bad lek , det slutar alltid med att de får ge upp och bollen flyter sedan in till stranden ...

Slutsatsen som jag drar är att på en fri marknad , där råder balans mellan köp och sälj , och det som ger balansen är priset på varan , vad det än må vara . Så och på ädelmetaller , även om det går med stor kraft att sätta jämvikten ur spel , för ett tag . Det går dock inte att göra det för evigt , ty då rubbas balansen på den faktiska varan och brister uppstår .

Med hjälp av Reuter och ap mfl . Har pris manipulationen kunnat pågå under år , men det går inte lika lätt längre för korrekt information sprider sig som en löpeld på alternativa sidor på internet ...
Fakta går alltid att få , bara man söker på rätt ställen . Givetvis sprids det också dissinformation på nätet , så är det men i långa loppet vinner inte falskspelarna !
Senast ändrad av Syraks vishet; 2013-06-01 22:27


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt