Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Spekulera i anledningar till dom senaste prisfallen
Spekulera i anledningar till dom senaste prisfallen
2013-04-14 14:14 # 25
Chefen
Bra analys Flavian
2013-04-14 15:33 # 26
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Med tanke på den höga volatiliteten stiger premierna och även vi har tvingats höja premierna på nypräglade bulliontackor och bullionmynt i guld. Flavians analys att det är pappersguld som säljs till köpare som begör lösen är helt korrekt. Detta leder till att utbudssitutionen blir tight. Vi har dock fortsatt de flesta produkter tillgängliga för beställning men efterfrågan är mycket hög. Vi har försökt att höja premierna mindre än andra branschaktörer men om den skyhöga volatiliteten fortsätter är det möjligt att vi måste följa marknaden och höja mer.
2013-04-15 06:03 # 27
Husum
Blir intressant att se hur den närmaste tiden utvecklar sig. Nästan 6 procent nedgång på silvret bara idag(vid denna stund).
2013-04-15 07:47 # 28
Boss
Ja du husum vi får väldigt bra möjlighet att köpa mer :) , men inte kul om man inte har pengar att köpa vid detta läge som sagt när det är så fin möjlighet att köpa på sig mera men har köpt på mig mera nu för en vecka sen när det var lite högre pris på 28 dollar uns ungefär .. Man kan undra hur mycket mer de kan sjunka innan allt silver hinner säljas av och det blir brist istället ...
Det jag funderar på i detta läge är att kommer det en stor jättekrash nu som 2008 som är mycket mycket större in vid det tillfället och om vi kanske får se pappersmarknaden och fysiska marknaden kommer vara åtskiljda helt i pris ..
vem vet men känns skönt att inte ha massa valuta på banken där dom inte känns säkra ..
Senast ändrad av Boss; 2013-04-15 07:59
2013-04-15 07:59 # 29
Solidus
En del passar på:
Some analysts said watch whether physical buying picks up after this dip in gold. Chinese buyers have stepped up when prices have fallen and analysts said the Chinese response will be critical for any price support. Earlier this week Hong Kong Census data for February shown a strong month of gold re-exports into China, with 72 metric tons exported directly to China, just under the December record of 89 tons. This came as prices fell about $200 an ounce between those three months. “The pattern certainly displays an even greater demand for gold by China during price (falls),” said TDS.
2013-04-15 11:02 # 30
jensen
Den enklaste förklaringen är oftast den mest sanna.
Man kan ju spekulera i samordnad aktion från centralbankerna och dessas hantlangare bullion banks.
Men detta kan vara en dåligt grundad konspirationsmisstanke.
I stället är det ett faktum att det tveksamma derivatet GLD har överdrivet följt guldpriset och sålt ca 200 ton guld sedan början av året, vilket markant drivet på guldprisfallet och utlöst en enorm stoplossförsäljning. Samtidigt har Kina m.fl. länder köpt kanske 400 ton minst sedan början av året. Klokt.
F. närvarande finns det nog inte många säljare kvar, och vi står i stället inför en kraftig vändning inom kort. Spännande att se hur den gestaltar sig.
2013-04-15 11:29 # 31
Syraks vishet
Efter regn , kommer sol !
2013-04-15 11:35 # 32
Boss
men jisses vilket ras , har inte sett på maken under min tid sen 2010 så stort fall .. helt sjukt !!
2013-04-15 11:48 # 33
Flavian
Nu ligger guldpriset räknat i dollar lägre än det gjorde för två år sedan. Jag tror inte att något liknande har inträffat på länge.

Kanske måste jag ta tillbaka min prognos om ett nytt All Time High räknat i dollar under 2013, men att det kommer en rejäl rörelse uppåt redan under sensommaren är jag bergsäker på.

Eftersom premien är hög förstörs nu pappersguld i stor omfattning och då kommer priset att stiga. Den fysiska efterfrågan kommer givetvis att stiga eftersom priset faller och icke-spekulanterna är många gånger fler än spekulanterna.

Spekulanterna däremot köper mer när priset stiger. De är rädda för att "missa tåget".

Det riktigt kluriga i sammanhanget är alltså att mängden guld plus derivat nu minskar snabbt, trots att mängden guld är i stort sett konstant.

Dock skall man ha i minnet att stora försäljningar av fysiskt guld påverkar marknaden, eftersom mängden fysiskt guld i jakt på en ny ägare ökar enormt om en större post fysiskt guld bjuds ut till försäljning.
2013-04-15 12:18 # 34
Nikon
Noterar att LS sålt slut på allt guld med rimlig premium förrutom 1kg lunarpengen då...
Verkar som att en del passar på.
2013-04-15 12:27 # 35
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
Noterar att LS sålt slut på allt guld med rimlig premium förrutom 1kg lunarpengen då...
Verkar som att en del passar på.


Jag kan passa på att kommentera marknads- och lagersituationen.

Guldtackor: Tack vare att vi har direktleveranskontrakt med Heraeus kan vi beställa som vanligt. Om efterfrågan ligger kvar på nuvarande höga nivå det riskera bli längre ledtider vartefter. Vi försöker hålla ned premierna som f.n. ligger på normal nivå. Jag måste dock flagga för att det inte är osannolikt att vi måste höja premien senare under dagen.

Guldmynt: Allokerade mynt finns hos vår leverantör. Dock hög efterfrågan varför jag flaggar för premiehöjningar även här.

Silvermynt: Brist. Vi har lyckats få tag på ett fåtal mynt av resp. Silver Eagles, Silver Maples och Silver Philharmonics. Leveranstiderna från underlev. av Silver Eagles och Silver Maples ligger därefter på ca 4 veckor. Jag räknar med att bristen på dessa kommer bli akut inom kort så om någon funderar på att skaffa Silver Eagles eller Silver Maples skulle jag rekommendera att man gör det nu. För Silver Philharmonics är inte bristen lika grav med än så länge något fördröjda leveranstider jämfört med normalt.
Senast ändrad av Liberty Silver / Torgny Persson; 2013-04-15 12:28
2013-04-15 13:28 # 36
No Panic
Tror inte vi nått "botten" än. Efter dagens (kanske hela veckans) prisfall kommer en rekyl upp varpå vi sedan faller ner till juli 2010 års pris/gram. (silver)

Det här är rena spekulationer från min sida och jag kan inte ange annat än "känsla" som argument. Men å andra sidan beter sig silvermarknaden jäkligt konstigt, triggers som borde vara triggers är inte det etc, så det kanske bara är upp från här?

Så länge priset inte går över 5.20 kr/gram inväntar jag lägre. Hur gör ni?


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt