Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Swish, Tradera och MinStoraDag
Swish, Tradera och MinStoraDag
2013-01-11 01:33 # 13
SIMM
Citat:
Ursprungligen postat av Silverbullit
Swish som produkt kanske kommer dö ut, men dess princip kommer snabbare än man kan ana dominera privata transaktioner. Cash korten försvann ju egentligen inte, de ersattes snarare av en "bättre" produkt, bank/konto/kreditkorten. Samma princip men bättre produkt. Behovet av swish finns därmed kommer också behovet tillgodoses, om det blir swish som vinner eller en annan "bättre" produkt det får framtiden utvisa. En sak är iallafall säker kontanter är inte här för att stanna.


Håller med Bullion, (nästan) alla har grunden (telefonen idag).
Silverbullit har rätt, kontanter kommer inte att finnas - som vi ser dem idag.

Bullion ovan frågar hur Silverbullit ställer sig till Swich - för honom kan jag ju inte svara. Men:

Alla vi på detta forum är nog dinausarier, de skiter i oss och bygger det hela på den yngre generationen (även om det kan finnas någon mosträvig där så se det som majoriteten) och på lång sikt.
Så gjode man när man ville få in barn redan vid 6 års ålder till solan, det gick snett. Idag kallar vi det nollan
Om det slår väl ut, så beroende vad vi tycker. Så kommer även vi att tvingas använda det, mer eller mindre.

Kolla på checkar, är det någon som vill ha tillbaka dem? Hur lång tid fanns de inte brevid korten (tyvärr finns de fortfarande kvar). Men majoriteten idag kör med kort, kontanter ja de fasas ut. Du som avänder dem kommer snart att vara lika hatad som de med check - fast det kan både ta lite längre eller kortare tid än vad vi och bankerna tror -men viär på väg.

Men: Även om kontanter inte är här för att stanna innebär ju heller inte att alla kort, Swich och annat behöver finns heller.
För går allt åt helvete så kommer vi nog att omvärdera hela saken med valutor.Är det inte liksom det vi väntar på? Vi här med metall på fickan/hjärnan?

// SIMM
2013-01-11 01:55 # 14
Flavian
Den som inte är imponerad av bankernas nya, sköna värld köper lämpligen guld och/eller silver lagrar dessa ädelmetaller säkert och behöver inte bry sig om bankerna mer än nödvändigt.

Man kan göra så att man när man fått sin lön och betalt alla som vill ha betalt i fiat/fiatfordringar så köper man "real bling" för vad som blir över. Med tiden har man sin egen lilla ädelmetallkassa.

Som jag redan har sagt tycker jag inte at det gör någon större skillnad om vi använder papperslappar eller plastkort. Det är i stort sett betydelselöst om än att man kan besvära sin bank genom att begära sedlar som dock Riksbanken kommer att ställa till förfogande i praktiskt taget obegränsad mängd. Ingen större bank kommer att tillåtas gå under ens om allmänheten rusar mot banken. Stefan Ingves & co. kommer att rycka ut med stora sprutan och spruta så mycket som behövs.

Bättre är att använda sitt bankkort och köpa guld så länge ädelmetallhandlarna godtar fiatfordringar. Det är fullt tänkbart att det kommer en dag då de som säljer guld vill ha något verkligt i utbyte och inte nöjer sig med statens monopolpengar antingen dessa cirkuleras elektroniskt eller manuellt.
2013-01-15 08:55 # 15
Fredrik Håkansson / Liberty Silver
Kontant/Kort-diskussionen har ett väldigt starkt drag av "antingen eller".
Jag tycker att fokus borde ändras till "både och".
Bara min tanke.
2013-01-15 14:52 # 16
Cornucopia
Noterar för övrigt att Swish betalat en massa modebloggerskor och IT-bloggare att pusha Swish via att man kan bjuda och betala för bloggarnas utvalda produkter på Tradera.

Undrar vad integritet kostar (eller äsch, som bloggare vet jag, eftersom jag tackat nej till massvis med reklamerbjudanden och sammanräknat kostar min integritet sexsiffrigt 2008 - 2012) eller om bloggarna i fråga inte har en aning om problematiken. Antagligen det senare.
2013-01-16 01:14 # 17
billion
Citat:
Ursprungligen postat av Cornucopia
Noterar för övrigt att Swish betalat en massa modebloggerskor och IT-bloggare att pusha Swish via att man kan bjuda och betala för bloggarnas utvalda produkter på Tradera.

Undrar vad integritet kostar (eller äsch, som bloggare vet jag, eftersom jag tackat nej till massvis med reklamerbjudanden och sammanräknat kostar min integritet sexsiffrigt 2008 - 2012) eller om bloggarna i fråga inte har en aning om problematiken. Antagligen det senare.


Integrity? Integrity? I need to look up that word in the dictionary...

Varför inte se "Amazing Grace" med William Wilburforce inatt?
2013-01-30 12:20 # 18
Silverpilen
Satt och diskuterade detta under en middag, och de flesta runt bordet tyckte att den största fördelen var att man kunde sända pengar "direkt" till varandra utan att behöva vänta på alla konstiga förseningar genom banksystemet. Om nu bankerna är så heta på att bli av med kontanter, varför kan de inte underlätta befintliga banköverföringar? Vad är problemet? måste vi uppfinna datorn igen?


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt