Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Full revolution i EGYPTEN?
Full revolution i EGYPTEN?
2011-02-28 00:16 # 50
teasing1
Citat:
Ursprungligen postat av Guld eller Skuld?

Så är det naturligtvis! En herre på min fars jobb yttrade sig över oroligheterna i arabvärlden. Han sa lite skämtsamt: "Vart ska man nu åka på semester när alla diktaturstater blir demokratier"
Han tänkte dock inte på oljan i tanken på hans bil. Vad ska den komma ifrån. Vad ska den komma att kosta?


Folk är närsynta när det kommer till förändringar, överhuvudtaget. En jobbarkompis till mig hade en resa bokat till Egypten, sen bröt oroligheterna ut och då bokade de om till en Thailandsresa och då bröt konflikten mellan Thailand och Kambodja ut... Själva resandet kommer att ändras i grunden framöver, framförallt kommer resandet att minska rejält. Resebolagen kommer att drabbas hårt snart...
2011-02-28 00:23 # 51
teasing1
Egypten stoppar sin export av guld till den 30 juni. Vänta er en prishöjning därav.
2011-02-28 00:49 # 52
teasing1
The World Gold Council förväntas göra en inventering på hur mycket guld Egyptens Centralbank besitter, det var länge sedan sist ( 75,6 ton) och nu förväntas den siffran vara mycket lägre. Undra hur mycket guld Mubarak fick med sig till Zimbabwe?
2011-02-28 01:10 # 53
Anonym
Sådär jättemycket har väl väst i allmänhet och USA i synnerhet inte stött Khadaffi? Reagan kallade honom galen hund vill jag minnas och beordrade bombning. USA drev fram sanktioner mot Libyen efter Lockerbie och körde med jämna mellanrum in med hangarfartyg i Syrtebukten för att jävlas. Det är först på senare år sanktionerna hävts. Italien (den gamla kolonialmakten) och Frankrike har nog haft lite starkare band men även de upprätthöll sanktionerna såvitt jag vet. Den libyska militären har nästan bara sovjetisk utrustning med undantag för några 35 år gamla franska stridsflygplan, det var två av dem som landade på Malta häromdagen.

Jämför med Egypten som haft öppet militärt stöd från USA sedan Camp David-avtalet. Rätt kul flip-flop de gjorde där, från att öppet ha stötts av Sovjet så bytte de sida till USA. Samtidigt var Mubaraks parti medlem av socialistinternationalen fram till för några veckor sedan. Finns det nåt land som inte haft sina fingrar i den syltburken? Som kuriosa kan nämnas att Mubaraks föregångare Anwar Sadat mördades, mördarna var bland annat beväpnade med licenstillverkade vapen som vi känner som K-pist M45.
2011-02-28 17:46 # 54
Anders R.
Citat:
Ursprungligen postat av teasing1
Själva resandet kommer att ändras i grunden framöver, framförallt kommer resandet att minska rejält. Resebolagen kommer att drabbas hårt snart...


Det kommer jag med glädje att se fram emot. Då kommer dem bli tvingade att stänga alla dessa all-inclusive hotell, så turisterna får röra sig lite bland befolkningen. Å andra sidan om det beror på oroligheter så kanske all-inclusive blir någon slags standard för resande i framtiden.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt