Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Andrew Maguire på King World News
Andrew Maguire på King World News
2012-03-03 11:12 # 1
TommyT
Andrew Maguire har blivit intervjuad av Eric King:
http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2012/3/2_Andrew_Maguire.html

Andrew Maguire är silverhandlar´n i London som anses vara den som avslöjade manipulationen på silverpriset. Han tipsade den amerikanska finansinspektionen SEC med överväldigande bevis om denna påstådda brottslighet, men det enda som hände sen var att han blev nästan påkörd av en bil på en londongata.

I intervjun berättar Andrew Maguire:

Pan Asian Gold Exchange (PAGE) sänktes av dolda krafter direkt efter att dess etablering annonserades år 2011. Den skulle ha blivit konkurrent mot LBMA-COMEX-kartellen. Sedan dess har den kinesiska staten stärkt sitt grep om börserna i landet.

En ny asiatisk ädelmetallbörs är på gång, dock meddelas inget officiellt ännu. Bakom står i princip samma aktörer som försökte etablera börsen i fjol. På den nya börsen kommer att köpas och säljas kontrakt för guld och silver med 100%-ig uppbackning av fysisk metall i börsens valv. Numren på de handlade tackorna kommer framgå på kontraktet, dvs det ska stå klart vem som äger den fysiska metallen till skillnad från praxis med bråkdelsreserv på metall hos CRIMEX.

Hedgefonderna kommer då kunna välja mellan att äga fysisk (utan att behöva ta leverans) och att äga papper (som snarast saknar fysisk motsvarighet). Mellan de två alternativen skiljer sig motpartsrisken kraftigt. Det intressanta är att enligt sina bestämmelser är hedgefonderna förpliktade att begränsa risknivån på sin portfölj. Det har erkänts att förhållandet papperssilver/fysiskt silver är upp till 100:1. Sedan kollapsen av MF Global, då bl.a. Gerald Celente förlorade sitt ouppbackade pappersguld, vem vågar ta risken?

Det blir för första gången i mannaminne konkurrens inom den storskaliga ädelmetallshandeln.

Först ut på den nya börsen blir silverkontrakten. När en kritisk massa av volymen på silvermarknaden övergår till kontrakt med 100%-ig fysisk allokering så blir pappersmarknaden irrelevant och priset på silver kopplas loss från det utspädda 'bråkdelsreserv'-priset och kommer istället sättas efter fundamenten, dvs tillgång och efterfrågan på fysisk. Andrew Maguire är övertygad om att priset på silver och guld på sikt kommer att stiga 'mångfaldigt'.

Manipulationen är öppenbar för dem som följer fysiskt silver [se de kraftiga prisenfallen i början av maj 2011 och i slutet av september 2011 och februari 2012]. I Asien iakttar man lugnt detta manipulationsspel. Efter varje nedtagning blir Andrew Maguire uppringd av stora asiatiska aktörer som vill ackumulera ytterligare rabatterat silver och guld.

Den senaste manipulationen (2012-02-29) skedde då de stigande priserna på guld och silver hotade att bryta genom en kritisk motståndsnivå. Då kände sig papperskartellen tvungen att ingripa. Det går till så att man dumpar på marknaden så många guld- och silverkontrakt som behövs så att varje erbjudande om köp möter genast ett alltlägre pris på säljerbjudande. På väg ner knäcks stoporderna, vilket utlöser mer försäljning, och till slut hoppar algoritmerna på den nedåtgående trenden. Manipulatörerna, som vet exakt hur det hela kommer utspela sig, passar på att profitera på rörelserna. Dom har nämligen full koll på volymerna och de kritiska prisnivåerna, så för dem är det hela rätt förutsägbart. Andrew Maguire spår att nästa nedtagning sker när silver når priset $40,5.

Manipulationen brukar ske under täckmantel av någon 'nyhet', så att prisfallet uppfattas som en reaktion på sagda nyhet. I det senaste fallet skedde prisnedtagningen precis när Binyamin Shalom Bernanke meddelade att läget med arbetslösheten ser bättre ut och kvantitativa lättnader [utspädning av dollarn] kanske inte behövs så mycket framöver.

Den kinesiska centralbanken forsätter att ackumulera guld och kommer förmodligen backa upp RMB med guld inom de närmaste åren.
Senast ändrad av TommyT; 2012-03-03 11:52
2012-03-03 16:26 # 2
Mengerian
En utomordentligt bra sammanfattning, Tommy!

Jag får hålla med om att nivån som man valde var väldigt "intressant". Precis när vi börjar passera kritiska nivåer i guld och silver inleds ett säljs-race av detta slag. Ett rent sammanträffande? Njae. Jag tror som du säger att det har mycket mer att göra med de tekniska nivåerna än att Bernanke talade. När allt kommer omkring var det som Bernanke sa inte speciellt "hökaktigt" - det kommer att ta ett tag innan QE3 kommer (eller vad man nu kommer att kalla det - "cupcakes" kanske?), men det var old news. Man måste ha en "alibi" för tidpunkterna som man dumpar ut silverkontrakten.

En intressant infallsvinkel var det här med hedgefonderna. Den dagen som hedgefonderna får tillgång till silverkontrakt med fullständig fysisk uppbackning är det inte längre attraktivt att vända sig till Comex. Det kanske blir så att Comex blir irrelevant, snarare än att de deklarerar force majeure?
2012-03-04 16:20 # 3
In4mayshun
Låter bra det här. Jag håller på asiaterna. Men vad är det som säger att inte de dolda krafterna nitar även detta försök att rubba maktbalansen från Crimex och storbankirerna?
2012-03-04 21:09 # 4
TommyT
Att man har erfarenhet från förra försöket;
att allt fler hojtar till om prismanipulationen;
att Tim Geithner blev anhållen av polis, och Fox News (3:47 i samma video) säger att "The banks run the country";
att över hundra internationella bankirer har lämnat sin post de senaste månaderna;
att alltfler läser Zero Hedge (nu med rank 2000:e i världen och 800:e plats i USA); m.m. ...

Det har pågått uppenbarligen en hel del bakom kulisserna som nu börjar skymta.
2012-03-05 02:49 # 5
Flipper
2012-03-05 12:48 # 6
Rickard
TommyT: angående Tim Geithner, är inte det en jättestor deal? Blev förvånad först att det inte stått i svensk media, men efter lite efterforskning verkar det inte ha nämnts i amerikansk/internationell mainstream media heller? Det enda man hittar är från bloggar med varierande trovärdighet, och klippet du länkade var tydligen från 2010 enligt uppladdaren.

Vill inte verka ifrågasättande, är lite förvirrad bara.
2012-03-05 13:01 # 7
billion
Citat:
Ursprungligen postat av Rickard
TommyT: angående Tim Geithner, är inte det en jättestor deal? Blev förvånad först att det inte stått i svensk media, men efter lite efterforskning verkar det inte ha nämnts i amerikansk/internationell mainstream media heller? Det enda man hittar är från bloggar med varierande trovärdighet, och klippet du länkade var tydligen från 2010 enligt uppladdaren.

Vill inte verka ifrågasättande, är lite förvirrad bara.


Håller helt med dig. Blir också förvirrad över att det här inte tagit större plats och dessutom verkar vara en "gammal" nyhet. Känns nästan surrealistisk att se diskussionen på Fox News. Hade varit intressant veta om någon grävt mer i det här.
2012-03-05 15:38 # 8
promavent
Håller med er andra också, men vissa saker tystas ner extremt snabbt och Judge Napolitano, som blir intervjuad här, har ju blivit av med sitt program. Hans sista ord var just...maybe it is to late...


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt