Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Dygnsrytm för guldpriset och tradingstrategi för detta
Dygnsrytm för guldpriset och tradingstrategi för detta
2012-01-26 10:17 # 13
kaase
Citat:
Ursprungligen postat av billion
Lite off topic. För ett antal år sedan när vadslagning i England från Sverige var nytt kunde man hitta ganska fina vinster genom att helgardera utfall, väga och spela bästa oddset hos olika företag. Detta är numera mycket svårare då fenomenet blivit känt bland bookmakers och spelare. Det finns fortfarande imellanåt minimala vinster att göra men de är knappast värda besväret. Jag tror det är lite samma med rytmen för guld. Innan den var omtalad fanns det nog en del pengar att göra, men inte nu.


Och jag fortsätter lite off-topic, så moderatorerna får väl klippa bort detta om det blir för långt bort, eller för mycket reklam. Men jag har sett några moderna arbitrage-spel och vet att det finns två svenska initiativ på området, dels RebelBetting och dels YoBetit. Det senare söker just nu investerare. Men tydligen uppkommer ett par tusen tillfällen per dygn när du riskfritt kan spela på alla utgångar av ett sportevent och få en return på ett par procent.
2012-01-26 17:55 # 14
Inflations Inflation
Det som jag tycker är intressant med Mangerian andra artikel är på visandet av manipulation nedåt av Guldaktier i Market Vectors Gold Miners ETF (GDX).

Jag gissar på att man inte vill få upp intresset för guld. Så allmänheten får upp ögonen och börjar köpa, istället för att sälja. Därför trycker man ner kurserna genom optionsmarknaden både i guldaktier och på pappersguld. Men eftersom manipulationen i pappersguld och papperssilver har blivit belyst. Så kan man inte gå fram lika hårt och brutalt där längre som tidigare. Men man har gett sig på guldaktierna istället med mer kraft.

En sak som de inte kan manipulera ned eller upp på pappersbörserna är vinsttillväxten och utdelningarna i själva guldbolagen. Om det går bra för guldbolagen så ökar kassan och ledningen kan dela ut likviden till aktieägarna. Aktierna blir då mer och mer högavkastande med tiden, hur längre manipulationerna pågår.

Samma sak gäller för mindre oljeaktierna som också har blivit ned "manipulerade" i ett tidigare skede. Jag inkluderar då inte jättar som BP. Då de är mer av bankrörelser, än oljebolag.

Därför vill man nu få igenom den nya "Gas Price Spike Act" i USA som är en ren konfiskation av oljebolagens vinster. Får de igenom den i kongressen, väntar troligen något liknade för de börsnoterade guldgruvebolagen i USA.

Då blir det nog bättre att köpa fysisk guld och silver. Istället för undervärderade amerikanska guldbolagsaktier. Tyvärr.

Kanske lite off topic det här med :)
Senast ändrad av Inflations Inflation; 2012-01-26 17:56


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt