Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Om Libertysilver.se < Ron paul om the Zeitgeist movement?
Ron paul om the Zeitgeist movement?
2012-01-31 18:38 # 37
What!
Citat:
Ursprungligen postat av Zäta
Citat:
Ursprungligen postat av What!
På vilket sätt kommer den stora resursfördelaren att hantera eventuella (lokala eller globala) brister i Utopias resurer (och därmed populationens ev. påföljande missnöje)?
Kommer populationens antal att regleras i någon form för att inte överbelasta Gaias tillgångar? Om så är fallet, hur, när, på vems initiativ och av vem?
Skall populationen hållas medveten eller omedveten om den stora resursfördelarens väsen och existens?
Kommer alla individer att vara jämlika, eller kommer kanske några nyckelpersoner att vara liiite mer jämlika än andra?
Kommer denna fantastiska dator/resursfördelare kanske att benämnas något i stil med Snöboll, Napoleon eller kanske Hal2000?

D'oh! 1 min för långsam. Samma andemening som Z fast klädd i andra ord.



Den första biten här tycker jag är lite rolig att läsa...
"På vilket sätt kommer den stora resursfördelaren att hantera eventuella (lokala eller globala) brister i Utopias resurer (och därmed populationens ev. påföljande missnöje)?".

- Hur hanteras detta idag???? Som jag ser det är det i alla fall inget som vi ens försöker dra ner konsumtionen utav och vi utvinner all befintlig råvara (utan någonsomhelst vidare eftertanke) och skickar det sedan till de som betalar bäst.
Och eftersom det finns ett utbrett ekonomiskt förtryck i världen idag så kommer viktiga råvaror aldrig de ofta mest behövande till godo.

"Kommer populationens antal att regleras i någon form för att inte överbelasta Gaias tillgångar? Om så är fallet, hur, när, på vems initiativ och av vem?"

- Hur tycker du att vi skall "lösa detta" i dagens samhälle What!??? Skall vi ställa frågan till de 10 största bolagen i världen och se vem som vill ta på sig ansvaret???

Som jag ser det är populationsmängden inte något problem av större karaktär. De flesta forskare på området är överns om att populationen inte kommer att växa sig så mycket större än ca. 10-12 miljarder människor (tillväxt kurvan kommer att plana ut kraftigt här omkring på grund utav de sociala omställningarna etc.) och jordens resurser om man fördelade dem lika skulle räcka till långt fler än så som jag ser det.


Tja, nu tycker jag nog att du duckar något för frågeställningarna.
Jag skulle tro att de flesta här inne delar åsikten att allt inte fungerar tillfredsställande idag, men nu var ju frågan hur TVP hanterar dessa scenarier. Att bara säga att allt kommer att balanseras upp eller att de flesta forskare skulle vara eniga om olika befolkningsspörsmål imponerar föga. Det är nog snarare så att forskarsamhället endast är överens om att de inte är överens i det här spörsmålet (eller i vart fall att resultaten är oerhört osäkra).
Samtidigt hägrar det "malthusianska spöket" vid horisonten.

Min poäng var dock att någon/några måste "göra jobbet" och ta/verkställa beslut för att något skall hända. Dessa (som så många andra) utopier blundar då bekvämt för Människans nedärvda drifter och mål. Människan beskrivs snarast som en godhjärtad, ständigt mätt och lycklig varelse som leende lallar runt i paradiset.
Nu är det ju inte riktigt de egenskaperna som gör att vi nu sitter där vi sitter.
Vi kommer obönhörligen att bilda olika former av hierarkier, därefter börjar genast våra berömda "dödssynder" att verka.
We know the rest of the story...

Nej, vårt nuvarande upplägg är knappast hållbart i längden, där är vi överens, men lösningen stavas varken TZM eller TZP. När patienten (som i fallet Mänskligheten) helt verkar sakna sjukdomsinsikt så blir det dock svårt med självhjälp. There is no quickfix. Vi får väl trycka på knappen så kanske sjuksyster, gud fader eller den stora resursfördelaren kommer till vår hjälp?

"Historien lär oss att vi ingenting lär oss av historien."
Senast ändrad av What!; 2012-01-31 18:40
2012-01-31 20:43 # 38
gestir
Citat:
Ursprungligen postat av Z.
Berätta hur detta skall kunna ske utan kollektivism och utan att någon människa har makt över eller tvingar en annan. Hur skall överflödet skapas?
Hur skall samhället kunna organiseras så som TVP förespråkas (För TVP handlar oficiellt om att organsiera och planera samhället globalt enligt Jacque Fresco själv) helt frivilligt?
Vad skall man göra med eventuella motsåtndare, tex en markägare som vägrar ge upp sin bit mark till projektet?


Det här är en trådens första fråga om TVP och ett bra underlag för diskussion. Som jag ser det är den även en fråga för TZM. Hur går vi från hit till dit? Det snabba svaret är att informera så många som möjligt om vad vi vill uppnå och hur vi uppnår det. Om folk finner tanken inspirerade, vilket måste ske för att det ska kunna bli något, så kommer de att supporta projektet med sin tid och sina donationer. På så sätt växer projektet större och större. Mål nummer 1 är få så pass mycket stöd att det går att bygga en första cirkulär stad, fylld av all teknik som Fresco säger att att man kan bygga. Tåg som går 4000 km/h, bilar som inte kan krocka, ett inbyggt postsystem under jorden, värmesystem med energi från vuklankraft, vita kupolformade hus osv. När folk sedan besöker staden och ser hur smidigt allt sker, noterar alla enkla lösningar, hör hur endast naturen ger ljud ifrån sig och hur bra alla tycks må där, kommer projektet att få än mer uppmärksamhet och kommer på så sätt att expandera till hela världen.

Det troligaste scenariot idag enligt Fresco och Roxanne är dock att det monetära systemet kommer att kollapsa och att TVP inte kommar att byggas upp förens efter kollapsen (ett eventuellt WW III). Det här kommer människor att göra eller inte göra beroende på hur bra TVP och dess anhängare är på att sprida information. Om ingen tror att det går att bygga 4k km/h-tåg eller bilar som inte kan krocka så kommer ingen investera i TVP.

Vill man inte leva i TVP så behöver man naturligtvis inte. Alla människor är fria att leva som de vill. Kanske kommer det bli svårare att leva utanför TVP när fler och fler lämnar det gamla samhället. Kanske blir det lättare och lättare när även det gamla samhället börjar anamma idéer från TVP, jag vet inte.

Angående markägare så är det en fråga jag aldrig hört om tidigare, men det hindrar mig inte från att spekulera. Är det inte så att drygt 90% av all mark idag helt eller delvis ägs av endast en handfull människor? Jag skulle inte bli förvånad om det var samma människor som idag kontrollerar ekonomin. Jag skulle heller inte bli förvånad om dessa personer jobbar emot det ickestyrda samhälle som TVP vill ha. Därför kan det bli problem för TVP när de vill bygga städer på deras mark.

Lösningen är väl att inse att det är folket som i slutändan har all makt. Och om folket vill leva på "ägd" mark så kommer de att göra det. Ingen människa kan egentligen diktera över någon annan. Endast naturlagarna och våra hjärnor sätter gränserna. Att man promt skulle köra över någon stackars bonde som vill ha kvar sin mark har jag svårt att föreställa mig. Jag tror att många skulle dra sig ur om man betedde sig så. Det finns bättre lösningar som att prata, köpslå eller hitta annan mark som någon går med på att ge bort.

Detta är MIN uppfattning av hur vi går från hit till dit efter det jag har sett och hört. Fresco skulle säkert ge dig ett annat, om än snarlikt svar.


Citat:
Ursprungligen postat av What!
D'oh! 1 min för långsam. Samma andemening som Z fast klädd i andra ord.

Whatever you say. Kanske att din andemening är klädd i lite mer skeptiska formuleringar? :)


Citat:
Ursprungligen postat av McVicar
TVP förutsätter att människor spontant och plötsligt bara börjar bete sig helt annorlunda. TVP bygger på mängder med falska föreställningar om resurser, teknologi, produktion, ekonomi och människor.


TVP förutsätter ingen spontan och plötslig förändring. Förändringen kommer att ske utav en kombination av teknik och överflöd. Beräknad tid för detta är tio år (quick fix?).

När människor har vattenbrist så har de ihjäl varandra för ett glas vatten. När vatten finns i överflöd som här i Sverige är det ingen som bemödar sig med att stjäla det. Det är ju ändå gratis var du än går. Detta är logiskt.

Att människor inte kommer att köra för fort är också logiskt. Det kommer inte att begränsa sin hastighet till någon hastighetsskylt för att de helt plötsligt har blivit "goda" människor. Det kommer inte att finnas några hastighetsskyltar (av samma anledning som det inte kommer finnas några politiker - de skulle bara vara överflödiga). Bilarna kommer att sakta in eftersom hastigheten kommer att registreras av en sensor som skickar en signal till bilen som gör att den saktar in. Skulle bilen tillåtas att köra snabbare kunde någon råka ut för en olycka. På det här sättet blir olyckor omöjliga med hjälp av intelligent design.

Denna teknik, om man nu vill tro på att den skulle kunna gå att tillverka, skulle göra trafikpoliser överflödiga! Fängelser för fartdårar likaså. Sjukvårdsindustrin med dess sjukhus, personal och material minskas också drastiskt. På detta sätt kan man befria människan och spara in på resurser inom många olika områden utan att införa lagar eller någon som sätter lagar.

När du påstår att TVP har andra föreställningar och häver ur dig "fakta" uppbackade av ingenting så förlorar du din trovärdighet.

Ditt påstående om att "TVP bygger på mängder med falska föreställningar" saknar grund. Kom ihåg att dina åsikter, om de inte är uppbackade av något, betyder mindre än luft.
Senast ändrad av gestir; 2012-01-31 20:44
2012-01-31 22:16 # 39
McVicar
Grundlöst påstående: "På så sätt växer projektet större och större. Mål nummer 1 är få så pass mycket stöd att det går att bygga en första cirkulär stad, fylld av all teknik som Fresco säger att att man kan bygga. Tåg som går 4000 km/h, bilar som inte kan krocka, ett inbyggt postsystem under jorden, värmesystem med energi från vuklankraft, vita kupolformade hus osv. När folk sedan besöker staden och ser hur smidigt allt sker, noterar alla enkla lösningar, hör hur endast naturen ger ljud ifrån sig och hur bra alla tycks må där, kommer projektet att få än mer uppmärksamhet och kommer på så sätt att expandera till hela världen."

Detta är ingenting annat än spekulation. Det finns inte ett uns bevis för att något av det skulle fungera, är kostnadseffektivt eller en bra idé alls.

Välgrundat påstående #1: Att försöka förutspå framtiden är sällan någon bra idé. Särskilt när man går in på detaljer som att städer ska vara cirkulära, posten ska transporteras under jorden (varför kan inte posten åka tåg? Det krävs ju UPPENBARLIGEN mycket mindre resurser för att lägga räls _på_ marken än att gräva enorma tunnelsystem!), vulkankraft (energi ska hämtas ur instabil mark? LOL!), hus ska vara vita (får jag inte ha ett grönt hus om jag bor i den här staden?) etc.

Välgrundat påstående #2: Folk som accepterar godtycklig spekulation som _fakta_ ägnar sig åt _tro_ och inte vetande. Att man kan föreställa sig något i fantasin säger ingenting om huruvida det är möjligt. Men även om det vore möjligt så säger det i sin tur ingenting om huruvida det är sannolikt eller om det är en bra idé.

Välgrundat påstående #3: Alla teknologiska framsteg som skett hittills i världen har a) uppstått utan något TVP och b) krävt förutsättningar som TVP ignorerar helt och hållet.
2012-01-31 22:44 # 40
What!
Det verkar som det trots allt finns vissa funderingar på hur störningsmoment skall hanteras. Zeitgeist Movements Douglas Mallette förklarar här först lite om hur "the Venus project" skall säljas in. Han beskriver därefter inlevelsefullt hur man skall hantera ev. huliganer som ger sig på projektets egendomar.
Det verkar faktiskt som en del individer trots allt kommer att vara något mer jämlika än andra. Dock kan man här se ett konkret exempel på effektivisering av resurser, domare/bödel utan rättegång. Det går säkert att finna några trevliga individer som är genuint intresserade av dylika uppgifter.
Plötsligt verkar projektet mer "mänskligt" på något sätt.

http://www.youtube.com/watch?v=nib_C58nFHg

“Tack vare Bibeln har vi lärt oss att ställa frågor, men svaren finner vi på YouTube.”
Senast ändrad av What!; 2012-01-31 22:45
2012-02-01 12:26 # 41
gestir
Citat:
Ursprungligen postat av McVicar
Detta är ingenting annat än spekulation. Det finns inte ett uns bevis för att något av det skulle fungera, är kostnadseffektivt eller en bra idé alls.


Finns det inget bevis för att folk hellre skulle vilja åka i snabbare, snabbare och energisnålare tåg? Vad är det som det inte finns något bevis bakom? Du säger "Det". Vad menar du?


Citat:
Ursprungligen postat av McVicar
Att försöka förutspå framtiden är sällan någon bra idé.


TVP försöker inte förutspå framtiden. Man försöker bygga smartare samhällen. Vad är din poäng?

Citat:
Ursprungligen postat av McVicar
vulkankraft (energi ska hämtas ur instabil mark? LOL


McVicars, argument för att vulkankraft inte fungerar: "LOL". Och du påstår att du har väl underbyggda argument..?


Citat:
Ursprungligen postat av McVicar
Välgrundat påstående #3: Alla teknologiska framsteg som skett hittills i världen har a) uppstått utan något TVP och b) krävt förutsättningar som TVP ignorerar helt och hållet.


Vilka förutsättningar är det TVP ignorerar? Du glömde nämna det.
Citat:
Ursprungligen postat av What!
Plötsligt verkar projektet mer "mänskligt" på något sätt.


Projektet är mänskligt och kommer därför, som allt som innefattar ett stort antal människor, att innehålla stolpskott. Klippet du hänvisar till är endast en medlems personliga åsikter och funderingar. Det ger knappast någon representativ bild för TVP. Det har 554 views, varav 90% ogillar. Bara en sådan sak som att Fresco är emot all form av vapenprodukton säger allt.
2012-02-01 13:34 # 42
Orgott
ett tips till alla skeptiker

räkna ALLT resursslöseri som ni baserar era liv på så kanske ni får en idé om hur OFANTLIGT mycket som egentligen går ut på:

1. göra saker "billigare"
(vilket egentligen bara är ett annat ord för "förtryck genom resursslöseri"). Fiska upp fisken i norge, skeppa den till asien för rensning och sen skeppa hem den igen till hyllorna på ICA och sen kasta den när den är 1 dag för gammal).

2. hålla koll på folk som inte "fungerar"
(polisen, tull, socialen, arbetsförmedlingen, byråkrati, osv osv).

3. laga sånt som är "trasigt"
materiella ting som är gjorda för att gå sönder (för det finns ingen "vinst" i att göra nåt som håller).
alkohol/drog-relaterat
psykiskt (som ofta baseras på att föräldrarna hade ekonomiskt trångmål eller var "tvugna" att löneslava och inte gav ungen rätt uppmärksamhet).

4. upprätthålla löneslaveriet
den berömda klyshan "man måste ju jobba!" baseras egentligen på ganska mycket trams eftersom många "jobb" inte behövs, de "behövs" bara i en sjuk värld där man "fixar" ett problem genom att skapa, minst, ett nytt. Lättaste exemplet är gym, folk åker bil till gymmet och sätter sig sen på en motionscyckel. De köper snabbmat för att de inte har tid eller råd att laga egen mat...för de måste stressa till jobbet...ett jobb som egentligen inte behövs annat än för att upprätthålla ett ekonomiskt system som baseras på oändlig tillväxt i en ändlig miljö.

Säg EN enda sak i samhället så ska jag visa hur det egentligen skulle kunna se ut

Jag menar att det finns undantag, det finns "arbeten" som faktiskt behövs för att man ska kunna ha en levnadsstandard jag skulle trivas med. Har för mig att Fresco nämner att det är ca 7% eller nåt sånt som skulle behöva "arbeta". Och det skulle inte vara något problem att hitta folk som vill jobba tror jag.

Det sjuka är när jag beskrev Frescos idyll till min mor och några andra i hennes ålder så sa alla (de kände ej varandra):
-Men det låter ju konstigt, vad ska man göra i ett sånt samhälle?
-Vad du vill i stort sett, sa jag. Du kan berika dig i kunskap, natur och kultur, starta studiecirklar eller bara leva.
-Nä jag skulle inte vilja leva så, man vill ju ha ett jobb att gå till.
-Men du skulle ju kunna ha ett "jobb" att gå till, välj vad du vill göra och gör det...kalla det sen "jobb" om du vill.
-Nä det låter inte som nåt jag skulle vilja göra, sa alla tre var för sig
-VA?! sa jag chockat.

De menade att de är slöa och skulle bara ligga och drälla, de vill ha ett påtvingat jobb att gå till så de känner sig nyttiga.
Då tappade jag rätt mycket hopp om mänskligheten och började se den mer som en cancer.
2012-02-01 21:18 # 43
Mengerian
Citat:
Ursprungligen postat av gestir

Citat:
Ursprungligen postat av McVicar
vulkankraft (energi ska hämtas ur instabil mark? LOL


McVicars, argument för att vulkankraft inte fungerar: "LOL". Och du påstår att du har väl underbyggda argument..?


Grejen är att McVicar svarar exakt som man ska göra på godtyckliga påståenden. Jag kan exempelvis påstå att det finns en fabrik i underjorden som drivs av dvärgar, som producerar obegränsade mängder champagne av högsta kvalitet. Du kan inte bevisa motsatsen! Du har inga substansfyllda argument för varför det inte kan vara på det viset!

Ehrm, bevisbördan ligger på den som faktiskt presenterar ett godtyckligt påstående - eller ett påstående som saknar stabil grund i övrigt. Inte på den som tycker att det är tramsigt.

Det vore även ganska intressant att se vad om ni zeitgajstare har bevis för att man (i allmänhet, inte i ett enstaka fall) avsiktligen designar produkter för att gå sönder. Ni vet, japanska bilar brukar ha som största selling point att de havererar mer sällan än de som görs av exempelvis Government Motors.
2012-02-01 22:16 # 44
gestir
Citat:
Ursprungligen postat av Mengerian
Grejen är att McVicar svarar exakt som man ska göra på godtyckliga påståenden. Jag kan exempelvis påstå att det finns en fabrik i underjorden som drivs av dvärgar, som producerar obegränsade mängder champagne av högsta kvalitet. Du kan inte bevisa motsatsen! Du har inga substansfyllda argument för varför det inte kan vara på det viset!


Vulkankraft används i 24 länder:

"Worldwide, about 10,715 megawatts (MW) of geothermal power is online in 24 countries. An additional 28 gigawatts of direct geothermal heating capacity is installed for district heating, space heating, spas, industrial processes, desalination and agricultural applications.[3]"
http://en.wikipedia.org/wiki/Geothermal_energy




Citat:
Ursprungligen postat av Mengerian
2012-02-02 00:32 # 45
McVicar
Geotermisk energi, ja. Det hämtar man inte ur _vulkaner_.

Har du läst den länken själv? Står nämligen en hel del intressant om effektivitet, kostnader, misslyckandegrad, problem med seismisk aktivitet, lokal ändlighet etc. Utöver det krävs förstås att energikällan finns tillgänglig inom rimligt avstånd till där den behövs. Det kräver att alla cirkulära städer byggs i närheten. Vad tror du det får för konsekvens för befolkningskoncentration?

Framtida energikälla? Inte sannolikt.

Senast ändrad av McVicar; 2012-02-02 00:37
2012-02-02 12:14 # 46
gestir
Citat:
Ursprungligen postat av McVicar
Geotermisk energi, ja. Det hämtar man inte ur _vulkaner_.

Har du läst den länken själv? Står nämligen en hel del intressant om effektivitet, kostnader, misslyckandegrad, problem med seismisk aktivitet, lokal ändlighet etc. Utöver det krävs förstås att energikällan finns tillgänglig inom rimligt avstånd till där den behövs. Det kräver att alla cirkulära städer byggs i närheten. Vad tror du det får för konsekvens för befolkningskoncentration?

Framtida energikälla? Inte sannolikt.



Citat:
Ursprungligen postat av McVicar
Geotermisk energi, ja. Det hämtar man inte ur _vulkaner_.

Har du läst den länken själv? Står nämligen en hel del intressant om effektivitet, kostnader, misslyckandegrad, problem med seismisk aktivitet, lokal ändlighet etc. Utöver det krävs förstås att energikällan finns tillgänglig inom rimligt avstånd till där den behövs. Det kräver att alla cirkulära städer byggs i närheten. Vad tror du det får för konsekvens för befolkningskoncentration?

Framtida energikälla? Inte sannolikt.



Vad står det då om effektivitet, kostnader, lokal ändlighet mm?
Citat:
Geothermal power is cost effective, reliable, sustainable, and environmentally friendly,[4] but has historically been limited to areas near tectonic plate boundaries. Recent technological advances have dramatically expanded the range and size of viable resources, especially for applications such as home heating, opening a potential for widespread exploitation. Geothermal wells release greenhouse gases trapped deep within the earth, but these emissions are much lower per energy unit than those of fossil fuels. As a result, geothermal power has the potential to help mitigate global warming if widely deployed in place of fossil fuels.

The Earth's geothermal resources are theoretically more than adequate to supply humanity's energy needs, but only a very small fraction may be profitably exploited. Drilling and exploration for deep resources is very expesive.



Problemet med geotermisk energi (det som TVP förespråkar och som på svenska brukar översättas till vulkankraft) är som sagt att det kostar PENGAR. Inte att vi inte har tekniken eller möjligheten att bygga det och på så sätt försörja hela världen med det om vi ville. Dessutom är det inget som hindrar det från att utvecklas från där det står idag. Än har effektiviteten femdubblats sedan mitten på 70-talet.

Vulkankraft kommer heller inte att vara den enda energikällan. Alternativa energikällor kommer att undersökas och uppdateras kontinuerligt. Finns det något bättre alternativ så kommer det att användas. Samhället som sådant kommer att bli betydligt mer resurssnålt i takt med att det blir smartare och effektivare.

Om det inte vore för allt resursslöseri som finns idag så skulle vulkankraft inte vara något problem att införa.
Senast ändrad av gestir; 2012-02-02 12:16
2012-02-03 17:37 # 47
HPX
Citat:
Ursprungligen postat av Mengerian
Jag kan exempelvis påstå att det finns en fabrik i underjorden som drivs av dvärgar, som producerar obegränsade mängder champagne av högsta kvalitet. Du kan inte bevisa motsatsen! Du har inga substansfyllda argument för varför det inte kan vara på det viset!

Ehrm, bevisbördan ligger på den som faktiskt presenterar ett godtyckligt påstående - eller ett påstående som saknar stabil grund i övrigt. Inte på den som tycker att det är tramsigt.


Käre Mengerian,

På förekommen anledning föreslår jag härmed att vi startar "The Great Unitarian Flim-Flam Movement", vars syfte skall vara att argumentera för en ekonomisk världsordning där allting produceras av dvärgar i underjordiska fabriker. Dessa dvärgar kan rekryteras från den kortväxta delen av befolkningen, alternativt odlas fram ur genmanipulerade pumpor. Den senare lösningen möjliggör även att vi på genetisk väg ser till så att dvärgarna till 75% består av armar, och därför är lämpligt utrustade för fysiskt arbete.

För att vi skall slippa nära kontakt med sagda dvärgar (det är ju ganska lortigt i underjorden) så blir deras första uppdrag att konstruera en maskin för materia-förflyttning (en s.k. "teleportör"). När denna är skapad skall porten till underjorden stängas för alltid, istället borrar vi små hål ned till underjorden, genom vilka vi kan skicka behållare med instruktioner om vad vi önskar ha producerat det närmsta decenniet (fax skulle dessvärre inte fungera, för det skulle bli för mycket lort på pappret - vi måste istället använda laminerat papper som går att rulla i små rör, vilka kan skickas ned genom tidigare nämnda hål).

Önskemål och åsikter om detta förslag mottages tacksamt, om vi startar inom rimlig tid tror jag att vi kan ha en prototyp färdig strax efter förmiddags-teet den 12 April 2014.

Mvh

//HPX
2012-02-03 20:19 # 48
What!
Jag menar att tåg som går i 4000 km/h är onödigt långsamma och föreslår att T.G.U.F-F.M.s tåg skall gå i minst 5200 km/h. Dessutom är det mycket effektivare med sexkantiga hus, förslagsvis målade i NCS 4144-Y27R (Guldockra). De individer som inte inser att detta är lösningen för mänskligheten måste klassas som hopplösa bakåtsträvare som inte förstår sitt eget bästa.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt