Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Centralbanker i guldrusch
Centralbanker i guldrusch
2011-11-17 10:28 # 1
billion
Senast ändrad av billion; 2011-11-17 10:28
2011-11-17 12:10 # 2
Nikon
"I första hand uppges det vara centralbanker i tillväxtländer som vill diversifiera sina portföljer."

Översättning: "Kina köper guld eftersom dom ser vart världsekonomin är på väg." ?
2011-11-17 12:20 # 3
GuldellerSkuld
Ur en rent spekulativ synvinkel kan man ju anse att det är positivt att centralbanker världen över köper guld.
Detta innebär ju en ökad efterfrågan och således ett ökat pris med påföljden att det guld som varje enskild person äger blir värt mer.

Det finns dock en annan synvinkel att se det hela ur. Centralbankerna köper guld med papperspengar som de trycker upp från tomma intet. Av någon anledning accepterar folket detta och säljer gladeligen sitt guld till förmån för värdelöst papper. Att de lyckas med detta konststycke är inget annat än resultatet av åratal av indoktrinering för att göra oss förvirrade så att vi inte ska förstå vad pengar är.

De skapar efterfrågan på det värdelösa pappret genom att hota med våld.

"-Om ni inte betalar eran skatt så kommer vi och sätter dit er! Och ni kan endast betala med giltigt betalningsmedel - papper"

Personligen hurrar jag inte då jag hellre hade sett guldet i händerna på folket istället för i händerna på "centralbanks-eliten"
2011-11-17 13:22 # 4
billion
GuldellerSkuld.se: Du har helt rätt.
2011-11-17 14:53 # 5
Despierto
Det finns ju ett sätt till att se på saken: vi är inte längre ensamma om att se slutet på det keynesianska experimentet. Även centralbanker, människor från andra kulturer och stora investerare ser ju vart det barkar hän och förbereder sig på ädelmetallers återkomst som lagliga betalningsmedel.
2011-11-17 15:07 # 6
billion
Despierto: Håller med om det också.
2011-11-19 04:08 # 7
Sigvard
Vet inte vad man skall tro om detta, känner inte till vem han är...

"Jim Rickards "Monetary System a Race Between SDR and Gold"

Senast ändrad av Sigvard; 2011-11-19 04:08
2011-11-19 13:37 # 8
Skrumpelnubb
Vänta nu lite, jag tror inte att han har helt rätt ifråga om handelskrig!

Att dollarn blir mindre värd betyder inte att alla andra "försöker" nedvärdera sin valuta för att hänga med. Valutorna förlorar automatiskt värde eftersom petrodollarn skapar efterfråga på dollar i takt med oljans prisökning. När oljepriset ökar, till följd av minskad dollar, ökar också efterfrågan på dollar. Därför har vi inte sett någon större inbördes skillnad mellan valutorna senaste åren, trots alla QE.

Betydelsen för TPTB av petrodollarn får inte underskattas.

Se gärna: Petroknarkarna

Vi är alla på ett fiatvalutetåg på väg åt ett och samma håll, länderna är bara vagnar, FED är loket. Om ett land ska hoppa av tåget krävs att de går över till guld och silver.
Senast ändrad av Skrumpelnubb; 2011-11-19 14:56
2011-11-19 21:49 # 9
Mengerian
Citat:
Ursprungligen postat av Sigvard
Vet inte vad man skall tro om detta, känner inte till vem han är...

"Jim Rickards "Monetary System a Race Between SDR and Gold"



Jim Rickards är ytterst trovärdig, enligt mig. Rickards anlitas av US Department of Defense för att i egenskap av finansexpert kan hjälpa dem att simulera ekonomisk krigföring genom s.k. Wargames. För cirka två år sen spelade han i det simulerade "kinesiska" laget, där han gav Pentagon några lärdomar när han i spelet lyckades krascha den amerikanska ekonomin. Han har haft väldigt höga officiella roller för att rädda finanssystemet, bl.a. var han principal negotiator när Federal Reserve Bank of New York förhandlade om en bailout av den kollapsade hedgefonden LTCM. Vidare skriver han kolumner för tidningar som Financial Times, The New York Times och The Washington Post. För två år sen vittnade han inför U.S. House of Representatives om riskerna med traditionell ekonomisk modellering (såsom Value-at-risk, m.m.).

Rickards tror vidare att en återgång till guldmyntfoten är oundviklig. Guldpriset på en fri marknad kommer att ligga runt 7000 dollar per troy ounce, enligt honom. Det enda vi kan välja mellan är om guldmyntfoten återkommer via en ordnad demokratisk utveckling - eller genom att den växer upp underifrån under en total kollaps.

Det här med andra ord INTE någon snubbe i foliehatt. Rickards är en verklig auktoritet inom ekonomisk krigföring och finansiella risker.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt