Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < hört på jobbet
hört på jobbet
2011-11-11 23:00 # 1
Johanna
Tänkte idag på vilken konstig tid vi lever i, där människor säger saker till varandra som egentligen inte stämmer...men vi har hört det så många gånger så vi gått på det..och bara upprepar det likt maskiner.

Hört på jobbet idag:
"Jo vi har ju köpt bil nu...ja den var ju ganska dyr...men det var ju en investering." (=kommer att förlora värdet)
"Och den är ju fortfarande ny så den luktar ju sådär gott" (=giftiga kemikalier)

Jaa..vad ska man säga.
:)
2011-11-11 23:14 # 2
Mogge8212
Ja en ny bil är nog en av de sämsta investeringar man kan göra...
Är väl snarare ett ont måste i dagens samhälle än en investering!

Personligen kommer jag ALDRIG köpa en helt ny bil, bättre att hålla sig till en som har ett par år på nacken och som redan haft den värsta värdeminskningen :)
2011-11-11 23:40 # 3
Despierto
Men folk lider ju av språkliga handikapp. Till exempel kallar folk bostadsrätter för investeringar eftersom de förväntar sig att de stiger i värde. I min bok är det spekulation eftersom en investering ska generera värde.
2011-11-12 02:09 # 4
Tiberius
Dock kan man se bilen som en investering i det avseende att den bl.a. ökar produktiviteten, så det finns flera perspektiv på saken. Men visst sägs det en del bisarrt, kemikaliedoften är ett klockrent exempel.
2011-11-12 02:47 # 5
Selous
Despierto

Det är ju det här med investeringar och tillgångar. En bostadsrätt är ju en form av tillgång. Det är ungefär som med orätt och olagligt, många tenderar att bland ihop dem. Och vips så har man en etablerad "sanning" som upprepas.
2011-11-12 07:05 # 6
Despierto
Citat:
Ursprungligen postat av Tiberius
Dock kan man se bilen som en investering i det avseende att den bl.a. ökar produktiviteten,

Men det beror ju på om du använder den till det. Om den bara är ett medel för att slippa ta bussen är det bara en kostnad.

Ett aktiebrev är en investering men det upphör det ju att vara om du tar aktiebrevet och torkar dig i baken med det.
2011-11-12 11:14 # 7
Erik
Det absolut värsta är ju när man hör någon arbetskamrat säga: " Har man ingenting att dölja så behöver man inte vara rädd" om all kameraövervakning och alla integritetskränkande lagar. De är som att de slutat tänka själv och bara upprepar någon fras de hört från de som stiftat lagarna.


Alla har en gräns. Flest kvinnomisshandlar sker i hemmen. Varför inte installera kameraövervakning i deras hem"de som inte har något att dölja. Eller en kamera på toaletten så att de kan se hur mycket de skiter i förhållande till deklarerad inkomst. De behöver ju inte vara rädd då de inte har något att dölja...
Senast ändrad av Erik; 2011-11-12 11:16
2011-11-12 14:54 # 8
Despierto
Jag brukar alltid svara "Om du inte har något att dölja, varför stänger du dörren om dig när du går på toa? Nä, just det, vissa saker vill man hålla för sig själv trots att de är helt lagliga!"
2011-11-12 16:25 # 9
billion
Det absolut säkraste är att ha pengarna på banken. Med den säkerhet banker har idag är risken minimal att någon kan ta dina pengar...
2011-11-12 16:55 # 10
Nikon
Citat:
Ursprungligen postat av billion
Det absolut säkraste är att ha pengarna på banken. Med den säkerhet banker har idag är risken minimal att någon kan ta dina pengar...


*lol*, jovisst...
2011-11-13 18:50 # 11
HPX
Det finns egentligen bara två sorters investeringar

A ) De som ger avkastning

B ) De som innebär att man köper upp något för förvaring nu, för att man förutspår händelser som kommer betinga ett högre pris för tillgången i fråga i framtiden

Problemet med dagens marknader och dagens investerare är att de fokuserar nästan uteslutande på (B), vilket gör att vi konsekvent fastnar i pyramidspel och ponzi-konstruktioner. Vem bryr sig om utdelningen på aktier? Inte många. Vem är tråkig och köper obligationer? Inte många.

Naturligtvis är det sant att även vi som köper guld och silver ägnar oss åt (B) - men man köper det snarare för att man är relativt säker på att det inte går NED i värde, och inte så mycket för dess förmåga att gå UPP i värde (även om en uppgång i värde naturligtvis är trevligt det också). Det är dess kvalitet som pengar snarare än dess kvalitet som investering som är det viktiga.

Jag undrar vilken kategori folk försöker få in bilar och hus i? De ger ju bevisligen ingen avkastning, utan tvärtom kostar de pengar. Och vem köper en begagnad bil till ett pris högre än en ny ?!
2011-11-13 19:01 # 12
In4mayshun
Citat:
Ursprungligen postat av HPX
Och vem köper en begagnad bil till ett pris högre än en ny ?!


Många som köper begagnade exklusiva sportbilar (som Ferrari etc.) betalar mer för dem nu än vad de kostade nya på 60-talet, i relativt penningvärde. På så sätt kan en bil i vissa fall vara en investering. Man ska dock inte hoppas på för mycket vad gäller ens V70. Den kommer sannolikt inte att om många år kunna säljas för ett avsevärt högre pris än vad man köpte den för.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt