Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Vad är värt att satsa på? Hur gör ni?
Vad är värt att satsa på? Hur gör ni?
2011-10-25 19:50 # 13
Nikon
Citat:
Ursprungligen postat av gestir
Varför tänker ni att man går med sitt silver till affären? Varför inte sälja tillbaka det till LS först och sedan gå till affären med kontanter?


Det är survivalister som går i tankebanorna: "Om alla valutor i västvärlden hamnar i hyperinflationsläge (endast användbara som dasspapper), vilket alternativt betalningsmedel har störst chans att bli allmänt accepterat i Sverige?"

Så länge världen inte brakar samman så säljer man givetvis alltid sitt silver till LS för fiat-valuta, och tar sedan denna fiat-valuta till affären.
2011-10-25 21:10 # 14
marcandrew
Jag har en blandat samling. På guldfronten så föredrar jag gamla europeiska mynt(äger knappt något nyare guldmynt), och då särskilt svenska och danska eftersom att de är lättare att räkna när det är nästan jämna gram som gäller med jämna tal. Jag gillar även nypräglade österrikiska dukater. Men nu ifall det blir köp så blir det tackor. Ligger just nu på 60% mynt och 40% tackor.

På silverfronten så har jag blandat cirkulerade silvermynt, 1oz mynt, 1kg tackor och 1kg mynt. Har dock förköpt mig på cirkulerade svenska 40% enkronor. Dessa tar för mycket plats och är otänkbart att ha i ett normalstort bankfack även ifall de ligger i myntrör. 1000 stycken 40% enkronor har bara en finvikt på 2,8kg och väger 7kg i övrigt. 80% mynt är dock bättre. Ifall man tror på riktigt krasch så införskaffa en Tonkins Myntguide så kan man visa svart på vit finsilverhalten. Ligger kanske 30% på 1oz mynt, 50% 1kg tackor och 20% i cirkulerade silvermynt.

Min ratio guld vs silver är 50/50 värdemässigt. Men i vikt så har jag då 50 gånger så mycket mer silver. Jag tycker att jag har för lite guld och för mycket silver. Sen så tar silvret en jävla plats också.
2011-12-16 22:12 # 15
Lavidium
Jag tror det var Gerald Celente som rekommenderade 2/3 guld och 1/3 silver. Men det beror mycket på hur riskvillig du är. Silver är mer volatilit (högre risk) än guld.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt