Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Om Libertysilver.se < Liberty Silver - Silvertacka 5 oz
Liberty Silver - Silvertacka 5 oz
2011-10-30 08:16 # 49
SN
Diggar din design, What. I synnerhet tackorna med fornnordisk anknytning eftersom det inte finns något ens närheten från tidigare.

Gillar tanken med att LS skulle kunna göra en hel serie med tackor på samma tema (tex som de i inlägg #41). Eller varför inte sprida det till en egen serie mynt också ;)
2011-10-30 09:54 # 50
Newton
Jag gillar också det fornnordiska temat. Min favorit är Gripsholmstenen (en av Ingvarsstenarna) med forntida poesi.

Frasen "???? : ???? : ??????? : ????? : ?? : ????" handlar i och för sig om guld, men jag tror att de hade nöjt sig med silver också. :)
2011-11-03 01:22 # 51
What!
Kul att ni gillar idén med det fornnordiska temat. Jag har ju använt både hällristningar och vikingatida symboler då silver var ett viktigt inslag under båda dessa perioder. Det vore riktigt coolt om man kunde samarbeta med någon organisation inom dessa områden, tex. "Historiska museet" eller "Stiftelsen för dokumentation av Bohusläns hällristningar" (grundad av Aina Barnevik). Kanske att driva det för långt just nu, men på sikt kanske det kan vara något?
De motiv jag har använt är menade som exempel och kanske inte de vackraste eller grafiskt bästa motiven som finns där ute. Vid ett ev. skarpt läge får man nog vara lite noggrannare med slutgiltligt motivval och utsnitt. Newton verkar ju kunnig inom runornas värld och kom med ett bra exempel på sten med budskap.
Jag har givetvis inte låtit datorn vila utan slänger ut en variant med ett vikingaskepp. För den intresserade så står det "Styrka är friheten från skuld" i runskriften.
Senast ändrad av What!; 2011-11-03 01:23
2011-11-03 20:23 # 52
Nikon
Förekom det fyrkantiga "mynt" på den tiden? I så fall vore det kanske kul att helt enkelt göra en replika av ett verkligt mynt/tacka?
2011-11-03 23:51 # 53
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
I första hand kommer vi designa ett motiv på en sida av tackan. Vi måste börja där men visst hade det varit skoj om det såsmåningom kunde bli en serie med olika motiv men en sak i sänder. Vi inväntar LS mynten för 2012 innan vi tar beslut om motiv. Jag vill se hur motivet för dessa ser ut IRL först. LS 2012 borde ankomma inom två veckor.
2011-11-11 00:42 # 54
What!
Bara för att hålla grytan kokande så slänger jag upp en variant med lite detaljer inspirerade från myntvärlden. Inga runor på just denna varianten men det går givetvis att lägga in om man vill ;-)

2011-11-12 13:28 # 55
Guldmikroben
Vilka fantastiska motiv! Skulle bli en otroligt fin samligsserie som samtidigt hyllar det nordiska.
Tummen upp och förhoppningar om realisation.
2011-11-12 20:42 # 56
Herr G
Lobbar än en gång för halvmånen, se slarvig konceptbild nedan.






/Herr G
2011-12-09 09:11 # 57
jaduok


har försökt posta mina bildlänkar med flera olika hosting tjänster nu och det verkar inte fungera. Hoppas det löser sig.
Senast ändrad av jaduok; 2011-12-09 09:20
2011-12-16 03:54 # 58
jaduok
Först tänkte jag fritt på vilka motiv som skulle fungera bra, sen försökte jag tänka vad som kan passa budskapet "Liberate our money" och kom fram till den första bilden här. Det är en klassisk bild jag sett i olika sammanhang (antagligen gammal o helt fri att använda). Men jag vet inte vad den heter så har inte kunnat hitta någon bild med bra upplösning på internet även om det säkert finns. Jag har därför fotat från en bok för att få en ok version snabbt. (Går att ordna tekniskt bättre bildversion)




Bildtexten hör inte till förslaget.
Tanken är att den ska ta upp en hel sida av en tacka. Tror att den kan bli mycket bra. Problemet är att den nog är för detaljerad för en så liten yta (även om man suddar bort en del detaljer). Fungerar bättre på en 10-20 oz tacka med ca dubbla ytan. Vet inte om texten ska få plats på samma sida eller om den kan ha en egen.

Här är mitt andra förslag


En Galapagos sköldpadda som står stadigt.
Denna sköldpadda symboliserar resiliens, tålighet, långsiktighet, stabilitet, med sitt robusta pansar och livslängd på upp till 170 år.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gal%C3%A1pagos_tortoise
En blyerts teckning jag gjort med och utan ifyllda konturer.


Kuriosa
Walter Rothschild, cataloger of two Galápagos tortoise subspecies

En Rothschild som verkar ha varit mer intresserad av djur än att spekulera/manipulera i finanser.
http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Rothschild,_2nd_Baron_Rothschild
Här styr han den stackars sköldpaddan med en pinne mat som är precis utom räckhåll. Om man så vill en liknelse för hur medelklassen luras med löften om evig tillväxt och att allt bara blir bättre. :-)

Ett annat förslag på djurmotiv är bältdjuret.
http://en.wikipedia.org/wiki/Armadillo



(Den lilla bilden är för att ge en bild i liknande storlek som tackan)
Ett träsnitt som är snyggt. Kanske är fjällen för detaljerade för en liten tacka?
Creative commons bild som får användas fritt även för kommersiella syften utan att fråga.

Det var svårt att estetiskt tolka "Liberate our money". Associationerna går till kollapsande storbanker vilket ger lite väl negativa bilder. Den bilden jag valde tolkar jag som upptäckandet av en ny större och friare värld bortom den gamla som var levd i illussioner. Skuldfria pengar och förståelsen av ofriheten i det nuvarande systemet är befriande för människor. Bilden fokuserar på den upplevda och mänskliga aspekten av befriande kunskap och förändring.Ordet "Liberate" känns som det syftar främst på människor. Medan "to free something" är mer generellt. (Min upplevelse. Kan va fel)

Bilderna kan utvecklas och jag kan ta hjälp att justera dom i dator om det behövs.

Fler texter att använda som extra tillägg eller alternativ.
"The Alpha and the Omega"
"The beginning and the end"
"Earthbound Value"
"Earthbound money"
Text ett och två ovan syftar på att en cykel sluts. Något börjar om igen eller något nytt börjar. Ädelmetall har kommit tillbaka tidigare.

Bland förslagen gillar jag #18 fenix. Snygg bild med symbolvärde. Ger power metal associationer på gott och ont. :-) Skulle passa även på mynt och till någon text om återuppståndelse.
Nr 2 i inlägg #41 är snygg.
Förslaget i inlägg #48 med Fröken frihet ser bra ut. Speciellt den snirkliga ramen runt är fin.
2012-06-15 10:57 # 59
Ag
Kommer det att komma någon tacka?
2012-06-18 12:39 # 60
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Jag har faktiskt inte bestämt det ännu. Detta p.g.a Estlandsetableringen där en del av efterfrågan även på silvertackor i Sverige har minskat. Vi säljer dock fortfarande en hel del silver varför det inte alls är uteslutet. Det är dock förenat med en del kostnader att ta fram design, gjutformar och stämplar.

Vad säger forumdeltagarna? Skulle ni vara intresserad av att köpa en 5 oz Liberty Silver tacka även om priset per oz blir något högre än för silvermynt köpta från Estland?


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt