Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Varför finns det inga zimdollarderivat?
Varför finns det inga zimdollarderivat?
2011-10-04 11:56 # 1
Flavian
Torgny brukar inte sällan beklaga sig över den stora förekomsten av guld- och silverderivat. Han menar att dessa håller ned värdet på den underliggande metallen.

Sant är att förekomsten av derivat har en sådan effekt, eftersom allt annat lika, emission av derivat kan liknas vid att trolla fram guld och silver ur tomma intet.

Å andra sidan, vilket jag har påpekat ett antal gånger, så måste ju rimligen ett lägre pris hålla tillbaka gruvbrytningen. Och mindre gruvbrytning bidrar faktiskt till ett högre pris. Så summan är väl den att derivaten bidrar till att prisfluktuationerna mildras. En snabb uppgång leder till att det emitteras derivat med syftet att säkra somliga ett högt framtida pris, vilket allt annat lika trycker ned priset eftersom det helt plötsligt har kommit ut pappersguld på marknaden. Å andra sidan håller som sagt alla prisdämpande derivat tillbaka guldbrytningen, vilket är anledningen till att vi ser en mycket uthållig och stabil bullmarket.

Vad gäller guld är mängden derivat större i förhållande till mängden verkligt guld än vad som gäller för silver. Silvermarknaden är också mera volatil och detta är en följd av att detta.

Man kan fråga sig varför det finns så stora mängder ädelmetallderivat, medan det inte finns någon marknad för zimdollarderivat. Svaret är helt enkelt att guld och silver är pengar, medan zimdollar inte är pengar.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt