Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Exitstrategi ??
Exitstrategi ??
2011-01-31 21:27 # 25
Tabun
Men civilisationer har ju dukit förr, hur klarade sig befolkningen då? Att nuvarande ordning är på fallrepet är uppenbart, frågan är hur lång tid det tar. Flera generationer, eller på några få år?

/Måns
Senast ändrad av Tabun; 2011-01-31 21:27
2011-01-31 21:56 # 26
Anonym
Alla civilisationer har utan undantag till slut kollapsat. Det finns många exempel, exempelvis Romerska riket, Maya, Inkas m fl.
Påskön är ett intressant exempel, de förbrukade alla sina resurser precis som vi gör nu i och med överbefolkningen.
Det mest närliggande är Peak Oil. Peak vatten och Peak mat mm.

Jag vet inte hur länge kollapsen av den industriella civilisationen tar. Kanske 20- 50 år, vem vet? Romerska riket kollapsade under ett par hundra år, men det var av andra skäl. Vår kollaps kommer att gå fortare. Kanske en miljard människor överlever till slut enligt en del bedömningar av vad kvarvarande resurser räcker till. Och den här kollapsen blir den första globala kollapsen.

KH
2011-01-31 22:09 # 27
Anonym
Vi måste komma ihåg, att vi vid förra sekelskiftet var ungefär 1,5 miljarder människor, och sedan skedde en enorm befolkningstillväxt, som exakt följde tillväxten av oljeförbrukningen. Nu är vi närmare sju miljarder När nu oljetillgången kommer att minska årligen framöver kommer också befolkningen att minska. För varje kalori mat vi äter går det åt tio kalorier olja. Hela det industriella systemet bygger också på olja, varför det också kommer att kollapsa.

KH
2011-02-01 22:25 # 28
LPB
Tror inte att det är någon som kan svara på vad den eventuella ekonomiska framtiden kan se ut.

Personligen kan jag se 10% ränta eller högre, och det är bara att titta på hur det ser ut nu, t ex Grekland.
ganska hög ränta för att få in nytt kapital och det kommer att bli till det värre då större länder kommer att konkurrera om det samma kapital.

Du som "tradar", det är riktigt du har följt de "gamla" cykler, börsen ned - guld upp och tvärt om.
Men tror inte att det håller mera, guldet har följt börsen under hela denna, (förlåt), uppgång. Guldpriset har tom en tendens att gå ned med börsen, men temporärt då guldet senare studsar upp igen.

Det är en märklig tid vi lever i och jag undrar hur länge det kommer att ta innan världen gör en "default", kvittar sina skulder och kör på som vanligt.
Kan lova att vi "medborgare" fortfarande står kvar med våra skulder efter sådan rockad.

Mitt guld och silver innehav är primärt en extra pensions kassa, ett sätt att bibehålla min nuvarande köpkraft i framtiden. Skulle inte sälja en gnutta av mitt innehav nu, om inte det skulle gynna mig t ex genom att radera ut min lägenhetsskuld på ett förmånligt sätt.
2011-02-01 22:39 # 29
Anonym
LBP

Det vi står inför är betydligt allvarligare på längre sikt. Nämligen kollapsen av den industrialiserade civilisationen och en kraftig DIE-OFF av jordens befolkning på grund av överbefolkning och uttömda resurser. Den processens början ser vi nu i Egypten och övriga arabvärlden. Där har man en särskilt ohållbar befolkningsutveckling med åtföjande brist på bl a livsmedel och vatten.

Processen har börjat NU, och vi här i väst kommer snart också att få känna på det framförallt när oljebristen slår till på allvar inom fem år.

KH


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt