Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < När ska man sälja?
När ska man sälja?
2012-06-04 00:32 # 25
Mengerian
Man ska alltid äga lite ädelmetaller, oavsett prisnivåer jämfört med fiat.

Däremot kan man börja vikta om till andra sorters tillgångar när din faster Agda i Tranås börjat investera i guld och silver. När vi kommer till stadiet att massorna deltar på marknaden kan man dra ner exponeringen - för då finns chansen att något annat är attraktivt värderat. Själv tänker jag påbörja en omviktning när ration mellan Dow Jones och guld börja närma sig 1. Om det innebär att både dowen och guldet står i 15000 eller 5000 vet jag inte (beror på hur mycket pengar de trycker upp).
2012-06-05 10:50 # 26
Gustav
För att fortsätta lite på det Mengerian skrev:

Om du tänker på guld och silver som pengar (vilket det är) så blir det enklare att avgöra. Pengar är bara ett transaktionsmedium och inte det slutliga målet. Målet är välstånd - hus, bilar, jordbruk, skog och företag är vad du vill ha. När det gäller saker som du inte nödvändigtvis behöver för att överleva just för tillfället så har du valet mellan att köpa saker idag eller köpa dem i framtiden. Vad som avgör är om du tror att du i framtiden kan köpa mindre, lika mycket eller mer för dina pengar. Om du tror att du i framtiden kan köpa mindre (priserna går upp) så är det rationellt att köpa idag. Tror du att du i framtiden kan köpa mer (priserna går ner) så är det rationellt att vänta och få mer för sina pengar vid ett senare tillfälle.

För att avgöra om priserna är höga eller låga så skulle vi egentligen behöva mer prisinformation. Det går ju att räkna om priser till guld själv, men det är lite krångligt. Det skulle vara intressant med någon typ av databas som några gånger per år kontrollerade priser på några viktiga tillgångar och varor i guld. När de mäter KPI så undersöker myndigheten tusentals varor, är det för mycket begärt att de även anger priset i guld? Eller varför inte en app där man skriver in siffran på prislappen och direkt får priset i guld eller silver?
Senast ändrad av Gustav; 2012-06-05 10:52
2012-06-18 12:56 # 27
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Jag har tidigare skrivit en del om vinsthemtagning här. Det går inte att ta hem en vinst i ädelmetall genom att sälja för fiat. Däremot kan man möjligen ta hem en vinst genom innehav av andra reala tillgångar som påpekas i tråden.

Mätt i köpkraft har vi faktiskt haft prisdeflation räknat i guld det senaste decenniet. Prisdeflation är det naturliga på en marknad med riktiga pengar och säger en hel del om vilka usla värdebevarande egenskaper våra nuvarande fiat-pengar har.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt