Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Fullständigt vansinne!
Fullständigt vansinne!
2011-09-15 16:31 # 1
billion
ECB i samarbete med övriga centralbanker ger ut nödlån i USD till europeiska banker och börsen rusar....upp!

Har jag blivit galen eller betyder inte detta att marknaden har så lågt förtroende för europeiska banker att de inte kan låna upp USD själva?

Med andra ord...KRIS!

Den normala reaktion borde vara börs ned och guld upp?

Kanske tar det lite tid...
2011-09-15 16:41 # 2
Despierto
Börsen går upp för att det finns riskvilliga investerare som har tillgängliga medel. Bankerna får centralbankspengar till låg ränta=riskvilliga investerare med tillgängliga medel.
2011-09-15 17:03 # 3
Flavian
Brist på dollar innebär faktiskt snarare att guldet skall ned. När Lehmann Brother gick omkull så föll strax därefter guldpriset räknat i dollar.

Anledningen var att man fick svårigheter att betala dollarskulder och sålunda tvangs sälja guld för att "skaka fram" dollar. Guldpriset sjönk då dramatiskt räknat i dollar för att sedan återhämta sig tack vare Bernankes inflationspolitik.

Eftersom guld har ett pris räknat i alla pappersvalutor och dessutom har mycket god likviditet, det vill säga alltid går att sälja, så betyder faktiskt ett fallande guldpris att penningmängden i betydelsen dollar/euro/yen/etc. minskar.

Eftersom hela världens finanssystem uppenbarligt är i olag så betyder detta, enligt vad jag tror, att man är tvungen att inflatera pappersvalutorna för att inte guldpriset skall falla och genom sitt fall dra med sig hela världsekonomien ned i kaos.

Så till och med om vi nu får se en dipp i guldpriset så kommer en sådan dipp tvinga världens centralabnker att inleda ytterligare en fas av ännu mera inflation för att inte hela eländet skall krackelera. Då kommer guldpriset återigen att stiga och till slut kanske det går dithän att man inte längre kan köpa guld med hjälp av papperspengar. Jag tror att systemet är bortom räddning och att världshandeln inom en icke alltför avlägsen framtid kommer att avräknas i guld.
2011-09-15 20:11 # 4
In4mayshun
Tycker det börjar komma fler och fler tecken på att dagarna snart är räknade för nuvarande fiatsystem. Miljardären, fastighetsmogulen, tidigare presidentkandidaten m.m. Donald Trump mottog nyligen tre st guldtackor till ett värde av 176.000 $ som deposition för lokalhyra. Det är första gången som Trump godtar guld i dessa sammanhang. Han är en stark kritiker av Obamaregeringens ekonomiska politik och vill med denna gest få bollen i rullning gällande en diskussion om dollarns framtid. Låt oss hoppas han lyckas röra om i grytan och att fler följer hans exempel!

Citat:
On Thursday, the newest tenant in Donald Trump’s 40 Wall Street, a 70-story skyscraper in Manhattan’s Financial District, will hand Mr. Trump a security deposit worth about $176,000. No money will change hands—just three 32-ounce bars of gold, each about the size of a television remote control.

The occasion will mark the first time the Trump Organization has accepted 99.9% pure gold bullion, rather than cash, as a deposit on a commercial lease. The tenant, precious-metals dealer Apmex, will sign a 10-year lease for 40 Wall’s 50th floor at a leasing rate of about $50 a square foot, according to Apmex Chief Executive Michael R. Haynes. The company is promoting the use of gold as a replacement for cash in some situations.

“Gold has been a valuable asset class for the last 10,000 years, but the world has drifted away from it,” Mr. Haynes says. “I figured, Trump is a smart guy, and he’ll realize that taking gold is a better idea than taking cash.”

Mr. Trump said he sees the deal as a repudiation of the Obama administration’s economic policies, of which he has been a vocal critic.

“It’s a sad day when a large property owner starts accepting gold instead of the dollar,” Mr. Trump said in an interview. “The economy is bad, and Obama’s not protecting the dollar at all….If I do this, other people are going to start doing it, and maybe we’ll see some changes.”

Mr. Trump said he has some gold in his personal portfolio, but declined to say how much.

Source: Wall Street Journal via All American Gold


http://www.shtfplan.com/precious-metals/donald-trump-accepts-96-ounces-of-gold-as-payment-for-real-estate-security-deposit_09152011
2011-09-15 22:54 # 5
Flavian
Tyskarna samlar på sig mer och mer fysiskt guld och eftersom guld dessutom stadigt stiger gentemot euron så står guld för en växande del av tyskarnas förmögnehetsportfölj. Extrapolerar man denna trend så kommer en vacker dag värdet på tyskarnas guld och guldderivat att överstiga värdet på deras eurotillgångar. Redan hösten 2010 stod guld och guldderivat för 2,8% av tyskarnas samlade förmögenhet och sedan dess har guldhamstringen fortsatt och guldpriset rusat i höjden. 2,8% kan låta litet, men som andel av tyskarnas likvida förmögenhet är andelen mycket större. Fastigheter står för cirka 50%, men de har ju låg likviditet. Bankmedel står för 18% och har mycket hög likviditet, men förhållandet mellan guld och bankmedel är faktiskt att guldet redan hösten 2010 stod för nästan en sjättedel av vad bankmedlen stod för. Värdet på tyskarnas guld översteg redan hösten 2010 värdet av tyskarnas aktier. Schweizarna hamstrar också guld.

Den dagen värdet på tyskarnas guld överstiger värdet på deras euro blir ju faktiskt guldets köpkraft av större betydelse för dem än eurons köpkraft. Dessutom är försäljning av fysiskt guld befriat från reavinstskatt enligt tysk rätt. Guld kan alltså obesvärat användas som betalningsmedel om än att givetvis fysiskt guld inte lämpar sig för småtransaktioner.

Så ett säkert tecken på att guldmyntfoten har gjort comeback blir den dag tyska fastighetspriser anges i guld istället för euro. Om en osäker valuta trängs ut av en stabilare så börjar man med att göra större transaktioner i den stabilare, medan de mindre tills vidare avvecklas i den svagare valutan. Skall man köpa en fastighet i ett latinamerikanskt land så får man ofta betala i US-dollar eftersom den lokala valutan anses som alltför osäker för större transaktioner, men - så att säga - får duga, för mindre inköp. Ett säkert tecken på en valutas svanesång är att man får ett lägre pris om man betalar i den bättre valutan. När man började tolerera US-dollar i Zimbabwe så kunde man inledningsvis fortfarande köpa bussbiljetter, tuggummin och liknande med zimdollar, men om man betalade med zimdollar fick man betala en "straffavgift" sett till den vid betalningstillfället rådande växelkursen mellan US-dollar och zimdollar. Kostade exempelvis en bussbiljett 1 US-dollar och en US-dollar motsvarade 100 triljoner zimdollar så "borde" bussbiljetten ha kostat 100 triljoner zimdollar, men man fick betala 200 triljoner zimdollar, eftersom alla gjorde vad de kunde för att komma över den bättre valutan.

Man kan alltså tänka sig att somliga tyskar kommer att annonsera ut fastigheter och ange priset i guld. För att kunna "lägga vantarna" på guld kan man då tänka sig att man erbjuder dem som betalar i guld ett förmånligare pris än man erbjuder dem som betalar i euro.

Jag är säker på att tyskarnas och schweizarnas guld en vacker dag, på ena eller andra sättet, kommer att börja cirkulera. Den dagen är nog inte ens särskilt avlägsen. I takt med att guldet börjar cirkulera så uppstår även skulder och fordringar med nominellt värde i guld. I Abu Dhabi hamstrar man också guld i stora mängder.

En intressant aspekt på detta är att Sverige står för 37% av guldbrytningen inom EU. Kanske är vår andel av den globala produktionen bagatellartad, men 37% av produktionen inom EU låter ju inte så illa. En betydelsefull faktor vid studiet av olika nationers makroekonomi kommer nämligen med stor sannolikhet vara om de är nettoexportörer eller nettoimportörer av guld. Är Sverige måhända en nettoexportör?

Om ni vill veta mer om tyskarnas guld råder jag att söka efter "Goldbesitz der Privatpersonen in Deutschland".


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt