Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Step by step...
Step by step...
2011-08-24 00:53 # 25
Peterik
Jag håller med dig om att romarriket och USA är lika, och att det politiska systemet används på samma sätt för att berika en elit i toppen. Politik som affärsidé är inget nytt således...

När det gäller Paulus så är det just det jag tror....hans brev till Korinterna är hans brev till Korinterna...inget annat. Sen är det klart att man kan finna inspiration, tröst, stöd m.m. i gamla texter, fast den biten ligger inne hos sig själv och vad man vill se...

Du har givetvis räknat ut vilken livsåskådning jag har, men jag är väldans trevlig i alla fall....:)

Ha det

Peterik
2011-08-24 01:31 # 26
Silverbullit
Zoroa(s)t(r)eism...? ; )
Senast ändrad av Silverbullit; 2011-08-24 01:31
2011-08-24 01:41 # 27
Peterik
Hehe...:)

gamle Zoroaster....inte tänkt på han sen jag var på Leopolds i Bombay för en massa år sedan...
2011-08-24 11:34 # 28
Skrumpelnubb
Citat:
Ursprungligen postat av Silverbullit
Re: Robban, Peterik.

Jag tror inte alls att ni tror särskilt olika, ni kanske bara glömmer att det som var rätt o passade in i den tid texten skrevs och hade sin självklara betydelse då, även kan gälla och kan vara till vägledning för kristna idag....

Hoppas vi får fortsätta denna intressanta diskussion!


@Silverbullit

Jo vi tror olika!

Bibeln själv varnar oss för synsättet att det som uppenbarelsen beskriver redan har ägt rum. Se 2 Tess 1-12 samt 2 Tim 2:18.

Jag tror inte alls att det Johannes skrev hade sin självklara betydelse då. T.ex. skrev Johannes att vilddjuret inte är, har varit och skall komma - detta utesluter det dåvarande riket/kejsaren (romarriket/Nero/Domitianus) som vilddjuret. Jag tror inte att Johannes skrev kryptiskt för att få brevet att bli godkänt av sina fångvaktare.

Ja, jag vet vad Daniel skrev och jag har en fullständig bild och (tror) jag kan besvara varje invändning med hjälp av Bibeln.

Jag känner också till den nya/gamla (sedan början på 1900-talet) populära kristna/sionistiska teologin som anser att vilddjuret är ett återuppståndet romarrike (numera tror man att detta är EU), samt att skökan är Vatikanen/påven. Man får ihop det på det viset som en konsekvens av att man fastslagit att det jordiska Israel är det utlovade landet och Judarna är Guds folk (därför ersätts deras verkliga roll i profetian).

Därför kommer till slut också många fram till att EU kommer halshugga den som inte tar emot en RFID-tatuering... Detta är intressant, men det hör inte till saken just nu. Jag säger absolut inte att någon alls här tror på det viset, bara det att somligt Wilkerson skrivit som citeras här bygger på den grunden.

Jag diskuterar gärna det här om någon är nyfiken, har frågor eller intresserad av varför jag tror som jag gör. Men jag har erfarenhet av hur lätt det är för den som förkastar det jag säger att hänfalla till att attackera mig med olika fallacies (argumentationsfel) när man inte klarar att argumentera med hjälp av fakta och vad Bibeln säger.

Därför avstår jag hellre från diskussion när jag bemöts med något i stil med - "öhh... jag trodde alla visste att... well well".

Inte sagt att detta var i avsikt att förminska det jag skrev. Även om det blev effekten. Jag uppfattade det som att Peterik inte ville ha en diskussion med mig utan bara avfärda mig. Jag rekommenderar att hålla sig till en juste argumentationsstil om man vill ha en diskussion med mig.

Vänligen
/Robban
Senast ändrad av Skrumpelnubb; 2011-08-24 12:09
2011-08-24 13:47 # 29
Skrumpelnubb
Rättelse: Jag menar, 2 Tess 2:1-12
2011-08-24 15:33 # 30
Flipper
För att nu sätta på sig bibelhatten :) i Upp står att skökan är skuld till "alla de människors blod, som hade blivit slaktade på jorden" (18:24) Skökan måste således vara gammal. Så frågan är hur gammalt det globala finansiella systemet är. Tittar på man på exemplet med Joseph som korrumperar Farao att beröva sitt eget folk allt de äger, skapa inflation och sedan göra dem till slavar, samt göra sig själv och Joseph omåttligt rika, ja då befinner man sig många tusen år bakåt i tiden, (4000 år?). En reflektion bara.

Korrigering: vet inte om "and the money failed" betyder inflation. Det kan vara så enkelt att pengarna tappade värdet eftersom det inte fanns mat. Man kan inte äta pengar.
Senast ändrad av Flipper; 2011-08-24 15:45
2011-08-24 16:38 # 31
Skrumpelnubb
Citat:
Ursprungligen postat av Goldfinger
För att nu sätta på sig bibelhatten :) i Upp står att skökan är skuld till "alla de människors blod, som hade blivit slaktade på jorden" (18:24) Skökan måste således vara gammal. Så frågan är hur gammalt det globala finansiella systemet är. Tittar på man på exemplet med Joseph som korrumperar Farao att beröva sitt eget folk allt de äger, skapa inflation och sedan göra dem till slavar, samt göra sig själv och Joseph omåttligt rika, ja då befinner man sig många tusen år bakåt i tiden, (4000 år?). En reflektion bara.

Korrigering: vet inte om "and the money failed" betyder inflation. Det kan vara så enkelt att pengarna tappade värdet eftersom det inte fanns mat. Man kan inte äta pengar.Det finns bara en som upprepade gånger kallas för "horan/skökan" i Bibeln och som är byggd på sju berg* och det är Jerusalem/Israel.

Om Jerusalem kan vi läsa: "den stora stad som andligt talat kallas Sodom och Egypten, den stad där deras Herre också blev korsfäst.". "de sju huvudena är sju berg som kvinnan sitter på."."I den staden fanns blod av profeter och heliga och av alla som hade blivit slaktade på jorden.".

Det verkar vara den judeo-kristna alliansen, Israel, USA som har makten över det rådande globala finansiella systemet och företagsväldet (på ett ungefär, lite brist i definitionen där)? Detta är Det Stora Babylon, tror jag? Israel försvaras av västvärlden idag, till varje pris.

"Ty av hennes otukts vredesvin har alla folk druckit, och jordens kungar har bedrivit otukt med henne, och jordens köpmän har blivit rika genom hennes omåttliga lyx.""Dina köpmän var jordens stormän, ty genom din svartkonst blev alla folk vilseledda."

Hon har stöd av miljontals kristna idag som tror att staten Israel är en uppfyllelse av det profeterade "Israels återupprättelse". Fast återupprättelsen egentligen avser det folk som blivit Guds barn, och tillhör Gud, genom tro på Jesus."Och jag såg att kvinnan var berusad av de heligas blod, av Jesu vittnens blod. Och när jag såg henne blev jag mycket förundrad."

*De sju bergen Jerusalem är byggt på kallas "Mount Zion, Mount Ophel, Mount Moriah, Mount Bezetha, Mount Acra, Mount Gareb, and Mount Goath."
Senast ändrad av Skrumpelnubb; 2011-08-24 17:20
2011-08-24 17:47 # 32
Skrumpelnubb
Det är svårt att definiera Det Stora Babylon och översätta det till vår tid, om man nu tror att det gäller vår tid (som jag gör). Jag kan finna att banksystemet kan liknas vid en svartkonst som vilseleder hela jorden.

Jag kan se att den Globala Eliten är köpmännen som är jordens herrar. Jag kan se att Jerusalem är den som avses med skökan/kvinnan på sju berg. Jag vet också att många av världens rikaste människor som Rothchilds m.fl. är Judiska, dock vill jag inte peka ut en etnisk grupp.

Jag vet att ca sjuttio miljoner kristna i USA tror att staten Israel 1948 är en profetisk uppfyllelse. Jag vet att en mängd av dessa vanligen kristna evangelikaner finns på uppsatta positioner i USA samt att ingen kan ta sig in i USA:s senat utan att bekänna stöd till Israel.

Jag vet att AIPAC den Israeliska lobbyn har mycket makt i USA, jag vet att dessa enorma mängder kristna (sionister) i USA (men även i resten av västvärlden) har stort inflytande vid valurnorna och jag vet att t.ex. Bush inte hade blivit vald om han inte haft evangelikanerna med sig.

Men, det är det där med att knyta ihop rätt formuleringar om Det Stora Babylon som jag kan tycka är lite svårt? Kanske någon har någon insikt att dela?
Senast ändrad av Skrumpelnubb; 2011-08-24 17:48
2011-08-24 18:34 # 33
Inge Peng
Hallå där !
Hör ni grabbar... Ska vi inte ta och göra som så , att vi väntar och ser vad som händer.
Jag gillar verkligen era åsikter,och att man på detta forum kan ge uttryck för sina åsikter och analyser utan att man blir dumförklarad eller förlöjligad.
Men vad som händer i framtiden kan vi nog inte riktigt veta , men man ser vart det lutar och man kan åxå se väldigt stora paralleller mellan bibliska texter och profetiska tal om vad som händer och kommer att hända....
Sen behöver vi väl inte försöka kasta bibliska citat på varandra....
Det kan vara av större intresse att försöka att sprida det man sett och det man tror kommer att hända,till andra som inte sett att det finns samband mellan bibeln och nutid och framtid.

over and out / Frid
2011-08-24 20:58 # 34
Peterik
Hej igen

Tänkte att jag skulle be Robban om ursäkt. Jag VAR nedlåtande i min första kommentar och det är faktiskt rätt pubertalt...jag kan bättre än så.

När det gäller ämnet som diskuteras så tror jag att vi befinner oss så långt ifrån varandra att det kan bli svårt att föra en diskussion som leder till något. Så jag drar mig ur diskussionen med löfte om att inte vara spydig eller raljerande i fler trådar på detta forum. Förhoppningsvis ses vi på en annan tråd i en annan diskussion i framtiden.

Ha det

Peterik
2011-08-24 21:14 # 35
Silverbullit
Min tystnad i ämnet de senaste timmarna kommer härefter förlängas på obegränsad tid då de två senaste inläggen sagt allt det jag skulle vilja ha sagt i ämnet.

Tysta leken börjar nu...
2011-08-24 23:31 # 36
Skrumpelnubb
@Peterik

Tack så mycket. Du är verkligen ursäktad och jag har inte tagit illa upp. Vi har olika syn i det här ämnet just nu och så kan det vara ibland.:)

Som sagts ovan, vi får se vad som händer. Det är spännande tider vi lever i.

vi ses på annan plats i forumet framöver kanske?

Mvh
/Robban


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt