Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Swedbank villkor bankfack
Swedbank villkor bankfack
2011-08-09 15:37 # 13
mfm
Citat:
Ursprungligen postat av Orgott
jag var in på 2 banker i staden där jag bor nyss
första banken sa:


Vilken bank är det? SEB?
2011-08-09 16:23 # 14
Orgott
Citat:
Ursprungligen postat av mfm
Citat:
Ursprungligen postat av Orgott
jag var in på 2 banker i staden där jag bor nyss
första banken sa:


Vilken bank är det? SEB?


japp
2011-08-09 17:47 # 15
Nikon
En "expert" på Swedbank ringde upp mig i dag och bekräftade att nej, Krugerrands får man inte ha i bankfack.
Han tyckte istället att jag borde investera i pappersguld.

Jag har även fått ett samtal från DanskeBank. Hon bekräftade att reglerna där är att lagliga betalningsmedel får man inte ha i bankfacket. När jag förklarade att dom då utesluter präglat investeringsguld i form av mynt så tyckte hon att det lät mycket märkligt, och skulle återkomma igen efter att ha kollat upp det med juristerna.

Det allra mest skrämmande är nog egentligen att nästan varenda banktjänsteman jag varit i kontakt med inte vet vad investeringsguld är.
2011-08-09 18:23 # 16
KH
Quote ORGOTT

"En jurist sade att man inte fick ha någon valuta försäkrad i deras banckfack."

Jag har ett bankfack, men veterligen ingen försäkring (SHB). Jag har både guld och silver där, och frågar ingen, och talar inte om något. Jag har bägge nycklarna och banken har ingen. Jag förstår inte problemet. Det är mitt privata fack, som ingen har att göra med.

Vad är det här med försäkring? Vem utger sådana i så fall? Någon som vet???

Dessutom har jag fotograferat och förtecknat metallerna för att ha i händelse av en eventuell polisutredning om facket skulle tömmas.
Senast ändrad av KH; 2011-08-09 18:25
2011-08-09 18:37 # 17
wricky
Spännande tråd, ser fram mot att veta vilken bank som först tilllåter att jag har mina mynt i bankfacket.
2011-08-09 20:01 # 18
mfm
Citat:
Ursprungligen postat av KH
Vad är det här med försäkring? Vem utger sådana i så fall? Någon som vet???

Dessutom har jag fotograferat och förtecknat metallerna för att ha i händelse av en eventuell polisutredning om facket skulle tömmas.


Det som menas är väl att banken inte har någon försäkring och du får inte ett skit om det t.ex. blir inbrott i bankfacket.
2011-08-09 20:36 # 19
Flipper
Det otäcka med bankfack är att ingen vet vad man har i det. Hur ska man kunna få ersättning vid ett rån? Jag har emellertid en idé som skulle kunna fungera. Man skaffar ett vapen- eller kassaskåp att ha hemma, det ska vara nyckellås, inte kombinationslås. Däri förvarar man sina prylar. Nyckeln eller nycklarna till skåpet förvarar man däremot i bankfack. Häpp!
2011-08-09 21:23 # 20
Silverbullit
Jag har nyligen skaffat ett kassaskåp som jag förvarar mina mynt i hemma, jag har precis som andra känt osäkerhet angående bankers godtyckliga inställning till innehållet i bankfacken.

Som det nämns i början av tråden är förvaring av lagligt betalningsmedel i bankfack "olagligt". Därför blir det lätt för diverse tänkbara institutioner att konfiskera all ädelmetall som faller under benämningen lagligt betalningsmedel. Jag har inte alls svårt att föreställa mig att det kan bli olagligt att som privatperson äga guld inom en inte allt för avlägsen framtid, glöm inte att vi är medlemmar i EU!!! Vid ett sådant scenario är antagligen bankfacken det första man undersöker, bankfack får öppnas av polis med order om husrannsakan. Och om det blir olagligt att äga guld kommer polisen utan problem utföra en husrannsakan i de bankfack man misstänker innehåller guld.

Därav känslan av osäkerhet med bankfack...
2011-08-09 23:46 # 21
Nikon
Citat:
Ursprungligen postat av wricky
Spännande tråd, ser fram mot att veta vilken bank som först tilllåter att jag har mina mynt i bankfacket.


Hjälp gärna till. Ring runt till de olika bankerna och säg något i stil med "Min nuvarande bank förbjuder mig att investera i guld, så om ni kan tänka er att tillåta investeringsguld såsom krugerrand i era bankfack så är jag beredd att flytta alla mina konton/aktier/lån/kreditkort till er".
Och nöj dig inte med ett sämre besked än skriftliga villkor där det inte finns några tveksamheter om hurvida Krugerrand mm. får förvaras i bankfacket.

Ju fler som ringer och frågar, desto större chans att de får upp ögonen för detta marknadssegment.
Det är dessutom snabbt gjort att göra detta. Alla banker har dygnet-runt telefonservice nuförtiden (!!!!) Du kan ringa och fråga när det passar dig. Varför inte just nu?
2011-08-10 03:32 # 22
Tel
Flytade nyligen mitt konto från en Handelsbank till en annan av samma bransch.
Jag frågade då om jag skulle vara täckt emot stöld och de sa att jag kunde fotografera innehållet av bankfacket och då skulle vara täckt.
Lite tänkande där omkring - stänger de så kommer man inte åt - man kunde lika gärna placera i facket, fotografera och ta ut det igen. En bild bevisar ingenting.
Köpte då en kassaskåp, la in några tegelstenar och placerade metallerna i en kartong vid sidan om.
Just kidding.
2011-08-10 08:10 # 23
KH
En god regel, är att i alla sammanhang inte ha alla ägg i en korg.

Ifall man har skaffat sig en del ädelmetaller, så kanske inte allt är lagligt betalningsmedel såsom Krugerrand. Att förvara allt man har på ett ställe såsom i ett banckfack innebär en viss om än liten risk. Så man bör ändå fördela dem på fler än ett ställe.

Det enklaste är då att förvara metaller som inte är lagligt betalningsmedel(exempelvis guldtackor) i banckfacket, och de som är lagligt betalningsmedel på annan plats (eget kassaskåp e dy). Då behöver man ju inte bry sig om förbudet mot att förvara betalningsmedel i banckfack.

Är det förresten någon som vet ifall brittiska guld sovereigns numera räknas som lagligt betalningsmedel?? De var ju det före 1933 i alla fall.

Vilka silvermynt räknas dessutom som lagligt betalningsmedel?? Silver Eagle? Maple Leaf?
Senast ändrad av KH; 2011-08-10 08:14
2011-08-10 09:14 # 24
Nikon
Visst. Funkar hos en del banker.
Men exempelvis SEB tillåter inga ädelmetaller i någon form i bankfack.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt