Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < sänkt kreditbetyg inatt för USA
sänkt kreditbetyg inatt för USA
2011-08-06 08:52 # 1
JJ
Nu har dem sänkt kredit betyget för usa vad tror ni händer på måndag när all handel öppnar igen?
2011-08-06 09:21 # 2
A.L
Jag tänker lite att detta knappast var en chock för marknaden, eller centralplanerarna. Det blir nog inget "Lehman event" direkt, men där emot så kommer ju guld att bli ännu mer "flight to saftey" istället för T-bills, så väldigt bullish för guld/silver...
Förresten har ju ECB lovat Italien att köpa deras statspapper, det vill säga en typ av QE, så Ben Shalom Bernake lär väl lansera ett nytt QE själv nästa vecka så USD inte stärks för mycket mot EUR, plus att BOJ intervinerade ju i veckan...

Trevlig helg
2011-08-06 09:58 # 3
MFC
Vad säger Peter Malmqvist? ... vad han säger är precis exakt motsatsen till vad som kommer hända.
2011-08-06 11:37 # 4
In4mayshun
Den här videon från NIA känns kusligt profetisk. December 2012 nämns som ett datum när "the dollar died". Jag tror snarare på hösten eller vintern 2011. Nu är det seriöst dags att börja spara pengar och bli skuldfri. Det blir rejält skakigt lång tid framöver :(


2011-08-06 13:32 # 5
MFC
Citat:
Ursprungligen postat av In4mayshun
Den här videon från NIA känns kusligt profetisk. December 2012 nämns som ett datum när "the dollar died". Jag tror snarare på hösten eller vintern 2011. Nu är det seriöst dags att börja spara pengar och bli skuldfri. Det blir rejält skakigt lång tid framöver :(


Tycker du ska ta sista meningen och fokusera på den. Särskilt sista biten skakigt lång tid framöver. Världen går inte under på en dag (som det kan göra enligt NIA). Även om jag tror saker och ting kan förändras och mycket fort över en kort tidsperiod så tror jag vi är en bit ifrån den tidpunkten. Jag tror andra halvan av 2012 liksom början av 2013 kan bli vad som gör det hela riktigt riktigt obehagligt (dock ej på EN DAG). Sett över några veckor... kanske.
2011-08-06 14:22 # 6
MFC
S&P förvarnade amerikanska regeringen om nergraderingen. Detta gjorde att informationen kunde spridas till insatta varför börsen i USA föll på "inga nyheter" under delar av förra veckan, alltjämt som ryktet cirkulerade bland marknadsaktörer. Med det sagt så är USAs nedgradering delvis inprisat av amerikanska börsen. Allting hänger på Europa och Asien nu. Bli inte förvånade om amerikanska börsen slutar på + på måndag.
Senast ändrad av MFC; 2011-08-06 14:28
2011-08-07 12:00 # 7
Johanna
Nån som tror på guld upp till 40 tusen i veckan?
2011-08-07 17:33 # 8
Argentum
Här kommer en analys över vad jag tror konsekvenserna kommer bli av USA:s nedgradering.

1) Vad vi har lärt oss hitills av krisen är att de styrande är redo att göra allt som står i deras makt för att lösa problemen.
Vad vi också har sett är att en lösning som man har använt tidigare är att man "ändrar spelets regler" efter hur spelet går. Detta betyder att man sannolikt kommer övertyga Europeiska och Amerikanska investerare att inte sälja sina Amerikanska statsobligationer, vilket annars hade kunnat vara det som hade satt press på Amerikanska banker att sälja sina Amerikanska statsobligationer och detta är det värsta för "finanskrisen" som skulle kunna ske (de har nämligen mycket och är mest benägna att sälja i förhållande till den mängd de har).

2) Först kommer man försöka få S&P att omvärdera sitt beslut och ändra detta.
Det verkar som att det har man redan påbörjat men det verkar inte fungera och kommer troligtvis inte heller göra det.
Troligtvis kommer det därför leda till att de övriga kreditvärderingsinstituten också med 1 -6 månaders fördröjning sänker sina betyg för USA. För deras trovärdighets skull (och då de nu kan hänvisa till S&P) blir det lättare för dem att själva göra "det otänkbara".

3) Med en lägre "rating" för USA får de betala något (0,5%?) högre räntor på sin statsskuld. Detta kommer sannolikt påverka övriga världen också så att alla andra länders (även Sveriges och Tysklands) räntor inom 1-6 månader höjs med minst lika mycket. Detta eftersom USA idag ses som det säkraste som finns och om det "säkraste" får högre risk så får alla andra också högre risk. -Vi får sannolikt därför en högre lägstanivå för alla.
Det betyder därför högre räntenivåer (minst 0,5 %) för ex bolånekunder i Sverige.

4) I och med att USA inte kan negligera S&P kreditvärdering (eftersom de nu sannolikt kommer få betala högre räntor) sätter detta en rejäl press på USA att inte fortsätta trycka mer pengar (Quantitative easing (QE)). Det sätter också en press att spara mer pengar för USA än vad de hitills lovat men det kommer de sannolikt inte att klara. Högre räntor för alla kommer också leda till att andra länder inte heller kommer kunna trycka lika mycket mer pengar (ex ECB). Detta kommer leda till att betydligt mindre pengar kommer skapas (i hela världen) som ex kommer kunna placeras på börsen och skapa ökade börskurser samt stigande tillgångspriser. Detta kommer sannolikt leda till att världens börser kommer falla i storleksordningen 5 - 20 %. Fallet kommer sannolikt börja med cirka 5% och sedan långsamt fortsätta när det blir tydligare och uppenbart för alla att vi får en långsam och utdragen "kreditkontraktion" i motsats till den kreditexpansion som vi nyligen haft. Kreditkontraktionen kommer därför leda till högre arbetslöshet på alla marknader, även i Sverige.

5) Den stora osäkerhetsfaktorn är vad Kina kommer göra. Kommer de börja sälja av sina amerikanska statspapper i massiv skala, vilket i så fall skulle pressa Amerikanska banker att göra samma sak (vilket skulle vara det sämsta med "finanskris" ögon) eller kommer Kina att endast sälja lite eller att minska på nya inköp av amerikansk statsskuld?
Troligtvis kommer Kina (som främst prioriterar, som alla andra länder, den inhemska arbetslöshetsstatistiken) att vara försiktiga. De kommer sannolikt vara kritiska i medier (och komma med en del hot) som vi redan sett, men de kommer inte göra så mycket.

Så 5 % börsfall på alla börser världen över på måndag är mitt tips. Samt på kort och medellång sikt sedan en långsamt fallande börs på grund av den kommande kreditkontraktionen.

Högre räntor för svenska bolångekunder och en kommande kreditkontraktion kommer troligtvis att accelerera fallande bostadspriser i Sverige.

I och med att USA:s börs sannolikt kommer falla i om med att man sannolikt kommer trycka färre dollar framöver kommer sannolikt dollarn att stiga något.

Ädelmetaller kommer sannolikt att stiga något, 2-3% (men inte så mycket) då vi får ett tryck nedåt på grund av en stigande dollar och ädelmetall som säljs för att täcka förluster på börsen, samtidigt som vi får ett tryck uppåt då fler kommer vilja investera i mer säkerhet.

Svenska kronan kommer sannolikt att behålla sin nuvarande relation till den amerikanska dollarn och därför stiga något mot ex Euro.

Arbetslösheten kommer stiga i Sverige ( på grund av kreditkontraktionen) och vi kommer få fallande tillväxt i världen.

Den ökande arbetslösheten kommer på sikt leda leda till ökad press och sociala oroligheter i världen.

Det blir sannolikt därför inga fler skattesänkningar i Sverige och på sikt snarare skattehöjningar.

Råvaror kommer sannolikt att falla ganska hårt på kort sikt, mer än 5 % från och med måndag och sannolikt något mer generellt än vad börsen som helhet kommer göra. På medellång sikt kommer råvarorna sannolikt att återhämta sig något då det finns en brist i världen idag.

Då ädelmetaller sannolikt kommer vara det som går bäst av alla investeringsslag från och med måndag (och på medellång sikt) kommer värdet på ädelmetallerna sannolikt på sikt att accelerera då det blir tydligt för många att det blir den investering som framöver kommer ge bäst avkastning. Det finns därför en viss sannolikhet för en rusning till ädelmetall från och med måndag som sedan kan tillta.

Med andra tror jag att förutom fallande börskurser med cirka 5 % på måndag så kommer det till en början se ut som att nedgraderingen inte fick så stora konsekvenser men det kommer sedan bli klart för alla att nedgraderingen fick mycket stora konsekvenser..

På räntor, på kreditkontraktion, minskad skuldsättning, på konjunktur, arbetsmarknad, och tillgångspriser som bostäder och börs.
2011-08-07 21:20 # 9
Selous
Jag tror snarare risken för pengatryckning har ökat. USA:s utgifter stiger med högre ränta och så länge det är en demokrat i vita huset kommer vi inte få se enorma nedskärningar utan ett höjt skattetryck och ingen republikansk kongress kommer gå med på ordentliga skattehöjningar utan att det först skurits ordentligt i alla utgifter, moment 22. Återstår pengatryckning.

Det finns många saker som är svåra att förutspå, tex så är det en del fonder som enligt lag bara får inneha instrument med högsta rating, frågan är hur stor deras andel är av den totala mängden amerikanska obligationer. Ska de ersätta de amerikanska obligationer de tvingas sälja med andra med top-rating så skulle det sannolikt leda till lägre svenska räntor då det är ett begränsat antal länder med högsta rating och allihop är dvärgar i jämförelse med USA så alla tillgängliga svenska kommer köpas upp. Idag var det en Sydkoreansk politiker eller om det var en tjänsteman som lakoniskt konstaterade att han inte såg något alternativ till det stora innehav av amerikanska obligationer som Sydkorea har då alla andra marknader är mindre och med lägre likviditet. Reagerar de flesta, spec de stora innehavarna, likadant kan det bli en dramatisk ickehändelse av det hela.

En annan fråga jag inte vet svaret på är, vad händer om Fed helt sonika köper upp så mycket de kommer över av amerikansk skuld och sedan helt sonika skriver av så mycket som krävs för att få ner skulden till en klart hanterbar nivå?
2011-08-08 01:17 # 10
Argentum
Det (enda?) USA kan göra för att "gå till motattack" mot nedgraderingen är att visa för världen att den inte betydde något.

Därför får inte räntorna på Amerikanska statsskuldsväxlar stiga samt den amerikanska börsen inte falla (för mycket).

De kommer därför tvingas köpa egna statspapper i samma mängd som de kommer säljas på marknaden.
De kommer också tvingas köpa bolag på de amerikanska börserna i samma mängd som de faller (så att fallet inte blir mer än ex 2 %). Lyckas de med det kommer det sedan lugna ner sig. - Även om de sannolikt inte kan hindra långsamma kursfall på börserna senare. Och kanske också stigande räntor.

Jag gissar att de kommer lyckas med detta. De bör nämligen satsa allt de har på det.
ECB kommer dock troligtvis inte att köpa aktier ¨på europeiska börser" (även om de köper Europeiska statspapper i stor skala redan idag). Och den amerikanska rör sannolikt inte börserna utanför USA.

Vi kan därför sannolikt vänta oss fallande börser i hela världen men att de amerikanska börserna kommer vara mer stilla. När de andra börserna sedan märker att de amerikanska börserna håller ställningarna kommer de övriga sedan att vända upp kraftigt igen.

Om man tror på detta scenario bör man alltså vänta ut det initiala börsfallet på ex Stockholmsbörsen imorgon och när man sedan tror att fallet har bottnat, köpa så mycket man kan eller köpa derivat (BULL) och andra papper med bättre avkastning för att på detta sätt tjäna mer pengar på en återhämtning vid 15:30 - 16 tiden, när den amerikanska börsen öppnar,

Ädemetallarna kommer sannolikt attackeras hårt för att de inte ska stiga för mycket.
Får man ex gissa att tillgången på papperscertifikat för guld och silver kommer säljas i stor skala imorgon (i samma mängd som de efterfrågas). Detta för att hindra att ädemetallerna stiger för mycket.

Ovanstående interveneringar bör inte vara något ovanligt beteende för FED och därför är de sannolikt duktiga på det.
Gissar att de vet precis hur de ska övervaka och hantera marknaden.

Mao, morgondagen blir en storm i ett vattenglas.

Om inte, det enda som kan knäcka FED:s eventuella manipulering av marknaden är om de övriga största ägarna av amerikanska statspapper säljer i stor skala (och på detta sätt utnyttjar att de vet att det de säljer kommer köpas av FED själva).
Ex om Kina eller de amerikanska bankerna samt några andra stora reservbanker runt om i världen säljer.

Men Kina kommer inte våra göra det, inte heller de andra ländernas reservbanker. Reservbankerna har troligtvis istället får direktiv att stödköpa amerikanska statspapper de med.

Då återstår de amerikanska bankerna. Det blir de som avgör hur det kommer gå. Men i och med att nedgraderingen ännu inte är så stor, att de övriga kreditvärderarna ännu inte har sänkt USA:s rating gör att de sannolikt istället väntar.
Kanske gör de istället gemensam sak imorgon och kliver in och köper på övriga världens börser och tjänar stora pengar när de sedan vänder upp imorgon vid 16 tiden.

En dag som idag när "alla vet" vad som kommer hända imorgon gör det till ett ypperligt tillfälle att manipulera marknaden. Förlorarna blir som vanligt småspararna. De stackare som i panik imorgon kommer sälja till vilket pris som helst.
2011-08-08 12:16 # 11
Guldsmeden
Greenspan: The United States can pay any debt it has because we can always print money
:)
http://goldsilver.com/video/greenspan-the-united-states-can-pay-any-debt-it-has-because-we-can-always-print-money/
Senast ändrad av Liberty Silver / Torgny Persson; 2011-08-08 12:20


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt