Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Guldras snart?
Guldras snart?
2011-08-05 09:06 # 25
TommyT
Citat:
Ursprungligen postat av Rickard
Klart är ju att guld- och framförallt silverpriset manipuleras kraftigt och att någon vill hålla priserna på låg nivå, men varför görs detta? Är det för att folk ska få kalla fötter och överge ädelmetaller?

JPMorgan anklagas för att manipulera neråt silverpriset eftersom dom sitter på enorma blankningar (vadslagningar om prisnedgång). Det var i.a.f. det korta svaret.

Läs vidare
http://opinionator.blogs.nytimes.com/2011/03/02/a-conspiracy-with-a-silver-lining/
Senast ändrad av TommyT; 2011-08-05 09:11
2011-08-05 12:08 # 26
JJ
Jag vet inte riktigt varför dem vill manipulera priset neråt men en tanke kan ju vara att dem vill mörka hur mycket fiat valutorna tappar i värde på riktigt gentemot guld o silver.
Liksom att mörka inflationen.
Senast ändrad av JJ; 2011-08-05 12:08
2011-08-05 12:15 # 27
billion
För att köpa billigare. Kraftiga försäljningar samordnas med säljråd eller "rykten" om försäljningar. Om de lyckas orsaka lite panik säljer "vanligt" folk av och kurserna går ner rejält men då har de redan sålt av i början av nedgången. När det sedan lugnat sig kan de gå in igen till ett lägre pris och påverka kursen uppåt igen.

Mjölka.
Senast ändrad av billion; 2011-08-05 14:12
2011-08-05 12:55 # 28
Tel
Citat:
Ursprungligen postat av billion
Man undrar om det är en pappersattack som pågår just nu. Både guld och silver rasar snabbt från att ha varit hur stabilt som helst.


Attacker ser lite annorlunda ut normalt. Vanligtvis sker de precis vid börsöppningen på New York Nymex eller efter stängningsdags och fallet är då spikrakt ner.
Den här gången var det under börstiderna, något mindre brant och i flera etapper.
Allt tyder på att detta var resultatet av marginal höjningar. När detta sker så måste köpare av pappersguld och silver betala en högre procent av det slutliga summan för att ha kvar sina kontrakt. Många inte har råd med detta och blir därför tvungna att sälja kontraktet och resultatet är att priset faller.
Vid 1: maj attacken var det en kombination av flera marginal höjningar samtidigt som dränkning av marknaden med papperskontrakt. Följden var då att de svaga händerna inte hade råd att täcka ett högre kontrakt pris men fallet skapade panik så silver priset föll från 50$ hela vägen ner till ~32$.
Dessa attacker gör att de som säljer kort (blankar) kan köpa tillbaka sina kontrakt billigare och gör en vinst alternativt bli av med sina kort positioner. Att ha en kort position när priset går upp kan kosta dem skjortan.

Egentligen är det bra iom att ju färre svaga händer som är kvar desto bättre. De som är kvar är inte så lätt att rycka loss, de har råd att betala mer för kontraktet (de tänker i alla fall ta leverans av fysiskt metal) eller så är det de som har köpt fysiskt från början.
Personligen tror jag att denna senaste höjningen av Comex är utav rädsla. Det finns så lite silver kvar på lagret att de är rädd att de inte kan täcka fysiskt leverans vid nästa kontrakt utgång, eller nästa, eller nästa. De kan iofs göra upp med att betala överpris i dollar i stället men det är i alla fall något av en default (betalnings inställese) och det är säkert ödesdigert att annonsera att 'nu är depån tom'. Skakar de då loss svaga händer och sänker priset så tar färre fysiskt leverans då kontrakten går ut och de vinner den här gången. Men å andra sidan så vinner alla de som köper dippen.

Summan av kardemumman, håll ut, gripas inte av panik, BTFD, det är långt kvar. Volatiliteten (svängningarna) kommer antagligen att bli våldsammare, var beredd.
2011-08-05 19:22 # 29
.
Nej vad hände med silverpriset per gram. Det var ju uppe i 8,50kr/g nu är det nere på 7,97kr/g.

Det måste väl vara manipulerat ?

:(
2011-08-05 19:54 # 30
KH
MR T

Nu håller det finansiella systemet på att slutligen kollapsa. Kollapsen började sommaren 2007.

Räkna med en våldsam volatilitet i guld och silver priserna framöver. Men huvudriktningen är uppåt. Bry dig inte om de korta nedgångarna. Har du fysiska metaller, är det bara att sitta still i båten och ladda upp med pop corn och följa skeendet.
2011-08-08 10:45 # 31
No
Idag uttalade sig JP om att det är vist att investera i guld, varpå DI skrev en artikel om hur bra guld är som placering.

Jag försöker att följa och förutspå som alla ni andra och om det är en sak jag vet: När mainstream media säger en sak, gör det andra. När större banker ger utaladen, fundera noga på hur det uttalandet är utformat, vem som gör vinsterna och hur.

Sammanfattat tror jag i enlighet med en del kommentarer på DI.se att vi snart kommer se en negativ korrigering av guldpriset. Frågan är, vågar man sälja då olika staters finnanser runt om i världen redan ser ut som de gör...

DI -artikeln
Senast ändrad av No; 2011-08-08 10:46
2011-08-08 12:12 # 32
mfm
Det blir knappast en permanent negativ korrigering även om det är lite bubbla-varning på att JP Morgan och DI rekommenderar guld.

Faktum är ändå att de flesta inte har köpt, inte kommer våga köpa och de flesta som nu köper kommer att köpa pappersguld hos avanza.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt