Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Om Libertysilver.se < Det vänder uppåt! Prenumerera på Silver och Guld?
Det vänder uppåt! Prenumerera på Silver och Guld?
2011-05-09 09:57 # 13
billion
Jag kan tänka mig att detta skulle kunna vara en attraktiv sparform för föräldrar med barn också. Istället för månadspeng kan man låta barnen prenumerera på fysiskt silver. För några månader sedan erbjöd jag mina barn att köpa fysiskt silver istället för att ha pengarna på bankkonto. Något samtliga nappade på. De är nöjda med både värdeökning och känslan av att verkligen äga något som har ett värde på riktigt. Dessutom ser ju mynten fina ut. :)

Att göra barnen intresserade för dessa frågor är en positiv bieffekt men kanske egentligen den viktigaste anledningen. Det är mycket lätt att förklara att silver har ett faktiskt värde medan papper och elektroniska siffror egentligen är värdelösa. De kan också förstå att detta är en frihetsfråga. Ingen annan kontrollerar nu deras pengar och suger värdet ur dom.
Senast ändrad av billion; 2011-05-09 10:01
2011-05-09 19:30 # 14
SIMM
Precis. Tror månadsspara också blir enkelt att göra och hantera OM. Man sätter av ex. 500-1000:- / månad till barnen (oberoende priset på silver), typ genom autogiro. LS får in pengarna, det köps silver ett förutbestämt datum. Sedan ex. var tredje/sjätte månad får man hem en försändelse för att inte postens avgifter skall bli för dyra. Mellanskillnaden har man bara tillgodo på sitt silverkonto tills nästa leverans, så någon gång tillkommer ett extra mynt.

Helt automatiserat skulle LS med denna prenumeration kunna leverera kanske till 20-pris, eller kanske 5.- billigare, dagslägsta eller en annan sporre. Fördelen de har är att de vet mer från början vilket antal de behöver så det borde underlätta lite för dem i deras planering. Man kunde också tänka sig olika mynt etc. för att få lite samlarspridning.

Du själv kan inte påverka mer än att avsluta prenumerationen allt annat är fastslaget från början och givetvis priset du vill spara varje månad.
Sparar man till små barn så är de ju ändå för små för att ha glädje av att titta på mynten. Dock är ju nyblivna sparar lite mer ivriga att få hem första försändelsen. Men det kan ju lösas med att man får hem ett startmynt när man börjar första gången.

Låter som en bra idé, faktiskt. Sprid riskerna och säkra barnens framtid.

// SIMM
2011-05-09 23:09 # 15
Anonym
Jag tycker också det är en bra idé. Och glöm inte svenska silverhaltiga mynt. Då kan man lätt justera så det blir jämnt och bra.
//HPD
2011-05-10 08:13 # 16
Anonym
Här är ett ställe som gör det ni efterfrågar:
http://www.silverinvest.no/spare-avtale.html
Och som jag också tycker är en mycket bra idé, förövrigt.

Specifik fördel:
Ingen jä..la moms!

Specifik nackdel, fast kanske fördel?
Norge
Senast ändrad av Liberty Silver / Gustav Andersson; 2011-05-10 15:41
2011-05-10 08:45 # 17
da_real_hulk
Citat:
Ursprungligen postat av Anonym
Specifik nackdel, fast kanske fördel?
Norge


Nackdelen är väl mest att det kräver utlandsbetalning vilket ibland kan kosta en del.
2011-05-10 14:41 # 18
Linus H
Jag kan tänka mig att månadsspara i silver om det vore möjligt. Många bäckar små blir en stor pott. Om jag skulle månadsspara 2000 i månaden med autogiro på silver så kan Torgny skicka mig det han har bäst pris på för tillfället i ett nätt litet paket. Han skulle också kunna sälja dem lite billigare för att attrahera fler att teckna autogiro och binda upp sig varje månad.
Senast ändrad av Linus H; 2011-05-10 14:42
2011-05-10 14:59 # 19
Z.
Silverprenumeration är något jag efterfrågat länge! Jag skulle absolut prenumerera!
2011-05-11 13:39 # 20
Anonym
Mynthuset har ju nån form av månadssystem.
Dock kan man ju tycka att det där är oerhörda överpriser.
2011-05-12 00:23 # 21
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Jodå, det är föreslaget/efterfrågat sedan länge och jag skulle inte ha något emot att implementera det. Dock är det ju en prioriteringsfråga. Vi har ju just releasat kunskapscentralen och dessförinnan detta forum. Vi har också en annan mycket efterfrågad funktion på G som nästa stora release. Vad det blir vill jag inte avslöja än dock...

Jag vill också påpeka att vi bygger allt från scratch för att kunna göra systemet helt anpassat för ädelmetall. Detta tjänar vi alla på i längden. Möjligen skulle releaser gå något snabbare med halvfärdiga lösningar men efter ett tag skulle det bli kaos. Både jag och utvecklaren i fråga har erfarenhet från snabbväxande IT-företag. Därför bygger vi stabilt, fokuserat och med små releaser. Det går inte att förändra världen genom att göra allt samtidigt men med fokuserat arbete kan något smått växa sig stort.

Men som sagt ligger det på todo-listan


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt