Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Riskfyllt köpa silver nu?
Riskfyllt köpa silver nu?
2011-04-12 07:15 # 1
Anonym
Läste någonstans att det totala silverinnehavet är grovt fördelat på 20% investerare och 80% industri. Innebär inte det att det är väldigt riskfyllt att köpa silver just nu. Vid nästa lågkonjunktur lär väl efterfrågan inom industri sjunka rejält eftersom industrin står för största efterfrågan. Och en ökad efterfrågan från investerare kan väl knappast jämna ut ev. nedgången i efterfrågan hos industrin, eller?
2011-04-12 10:55 # 2
Despierto
Det är ALLTID riskabelt att investera. Om din plan är att köpa silver nu för att sälja det inom en snar framtid för att få mer fiat för det än vad du betalade tycker jag personligen att du ska se dig om efter en annan investering/spekulationsobjekt. Silver kan råka ut för en dip liknande den vi upplevde i vintras (fast då hade väl silverbjörnarna varnat?) och då står du där med din tvättade hals.

Men om din placeringshorisont är långsiktig skulle jag vilja påstå att det är riskablare att stå där med sina pappersinvesteringar. De är ju bara papper och har inget värde alls.
2011-04-12 11:48 # 3
Lasse
Det är även riskfullt att ligga kvar i en fallande fiatvaluta, även om SEK faller saktare än de andra just nu så att den ser stark ut i jämförelse.
2011-04-13 00:12 # 4
bergfalken
Silver ligger i stark uppåt trend......visst dippar kommer men då kan man passa på att köpa påsig ...som idag tex.
2011-04-13 07:44 # 5
Cornucopia
Risk måste ses till helheten av dina investeringar. Visade på bloggen att 50% guld + 50% börs ger betydligt stabilare (=jämnare) avkastning och därmed högre avkastning än att enbart ligga i börsen.

Man bör ha en lämpligt avvägd portfölj av investeringar, där guld och silver bör ingå. Frågan är bara till vilken andel och med vilken timing.

Tittar man ständigt på hur varje enskild investering går är man antagligen ständigt missnöjd, för det finns alltid något som går dåligt. Istället bör man titta på helheten.
2011-04-13 18:44 # 6
Styfen
Tittar man på den så kallade finanskrisen som var alldeles nyligen kan man se att priset på silver gick från ca: 21$/uns till knappt 10$/uns
D.v.s ca: 50% av sitt värde. Jag antar att det är p.g.a. minskad efterfrågan från industrin.Är det någon som är av en annan uppfattning?

Man kan kolla på egentligen alla andra metaller, zink, silver, koppar, bly o.s.v. dom uppför sig på ungefär samma sätt under den perioden
Senast ändrad av Styfen; 2011-04-13 18:49
2011-04-13 22:32 # 7
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Citat:
Ursprungligen postat av Styfen
Tittar man på den så kallade finanskrisen som var alldeles nyligen kan man se att priset på silver gick från ca: 21$/uns till knappt 10$/uns
D.v.s ca: 50% av sitt värde. Jag antar att det är p.g.a. minskad efterfrågan från industrin.Är det någon som är av en annan uppfattning?

Man kan kolla på egentligen alla andra metaller, zink, silver, koppar, bly o.s.v. dom uppför sig på ungefär samma sätt under den perioden


Terminspriset på silver var under $9 men det är ju helt irrelevant då det inte ens i USA gick att skaffa ex. Silver Eagles till under $16. De fysiska premierna var skyhöga. Terminspriset på silver kan mycket väl gå till 0 samtidigt som fysiskt silver uppvärderas enormt.
2011-04-19 21:26 # 8
Inge Peng
Hej på Er !
Angående frågan : Riskfyllt köpa silver nu ?
Nu står det om det stora intresset för silver i privata affärer.se . Kul tycker jag,där nämner man en heldel
av vad man kan läsa på detta forum !
Det finns råvaruanalytiker som oroar sig över att silver priset börjar vara lite väl högt ...
Man kan kanske säga, vänta bara.... Detta är bara början ..
Så till slut.. Nae det är inte riskfyllt att köpa silver nu,det är lustfyllt !

Åhoj
2011-04-20 23:14 # 9
Au
Riskfyllt köpa silver?

Det är väl ännu större risk att ligga kvar i fiat-valutor vare sig det är kontanter, banksparande eller obligationer (grekiska:). Aktier går ju också upp och ner, men brukar inte bli helt värdelösa, förutsatt man har en vettig portfölj.

Vill man inte köpa silver kan man ju köpa guld. Guldmarknaden är större och kan troligen ej manipuleras lika lätt som silvermarknaden. Silver används industriellt och priset på silver påverkas till en del av den industriella efterfrågan. Guld har mindre industriell betydelse. Investeringsguld köps momsfritt. Silver anses av myndigheterna vara en råvara och beläggs med moms i Sverige varför man betalar skatt vid köptillfället. 100 000 SEK guld tar dessutom mindre plats än 100 000 SEK silver.

Har man en viss summa fiatvaluta att spendera kan man köpa guld istället för silver eftersom priserna ökar p.g.a. fiatvalutornas utarmning genom den kroniska inflation, som byggts in i våra ekonomier.

Vill man försäkra sin egendom skall man inte vara rädd att köpa silver eller guld. Det har ju visat sig historiskt att guld eller silver alltid bevarar ett visst värde. Guld eller silver defaultar inte och går inte i konkurs.
2011-04-25 19:42 # 10
Anonym
Jag undrar om någon vet...eller tror....hur blir det med silverpriset i sommar...när industrin tar lite semester? är det troligt att priset på silver går ner då?
2011-04-25 19:56 # 11
Lasse
Jag tror att priset kommer att stiga kraftigt med en del dippar på vägen så som den idag. I sommar kommer folk prata om att de borde köpt i slutet på april när det fortfarande var så billigt. I höst kommer de säga samma sak om sommaren...
2011-04-26 19:29 # 12
Libertarian
Citat:
Ursprungligen postat av Lasse
I sommar kommer folk prata om att de borde köpt i slutet på april när det fortfarande var så billigt. I höst kommer de säga samma sak om sommaren...


Jag är också helt inne på den linjen, vi lever ju trots allt i så pass spännande tider att vi får sitta och bevittna fiatvalutornas dödsdans i realtid, på enorm flatscreen i 3D dessutom.
Får försöka hoppas att detta enbart mynnar ut i ett rejält men övergående stålbad med medföljande marknadskorrigeringar och att de ansvariga finansmarxisterna låter bli att försöka "lösa problemet" genom att tvinga in oss i någon slags socialistisk mardröm av enorma proportioner.

Så om du frågar mig är det helt i sin ordning att köpa all ädelmetall du kommer över om det är en centralbanksvaluta du betalar med.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt