Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Det kontanlösa samhället, snart i en butik nära dig!
Det kontanlösa samhället, snart i en butik nära dig!
2011-01-12 15:46 # 13
Liberty Silver / Gustav Andersson
Citat:
Ursprungligen postat av Liberty Silver / Torgny Persson
As they say, imitation is the sincerest form of flattery. Let me level the playing field even further. When you call me, press buttons as follows:

1. To make an appointment to see me.
2. To query a missing payment.
3. To transfer the call to my living room in case I am there.
4. To transfer the call to my bedroom in case I am sleeping.
5. To transfer the call to my toilet in case I am attending to nature.
6. To transfer the call to my mobile phone if I am not at home.
7. To leave a message on my computer (a password to access my computer is required.
A password will be communicated to you at a later date to the Authorized Contact.)
8. To return to the main menu and to listen to options 1 through to 8.
9. To make a general complaint or inquiry, the contact will then be put on hold, pending the attention of my automated answering service. While this may, on occasion, involve a lengthy wait, uplifting music will play for the duration of the call.

Regrettably, but again following your example, I must also levy an establishment fee to cover the setting up of this new arrangement.

May I wish you a happy, if ever so slightly less prosperous, New Year.

Your Humble Client

(Remember: This was written by a 98 year old woman; DOESN'T SHE MAKE YOU PROUD!)


Haha! Väldigt roligt! VIlken skarp gammal gumma! Ja, hon gör mig stolt...
2011-04-12 19:01 # 14
Liberty Silver / Gustav Andersson
Bankkartellen och Svenskhandel är igång igen. Denna gången tar de hjälp av klimatlobbyns metoder; nämligen att ta saker och ting ur sitt sammanhang. Hittade denna länk om en kontantfri dag i Örebro centrum på http://cornucopia.cornubot.se/2011/04/istallet-for-bankfack.html

Jag har ingen aning om hur man har räknat ut detta. Dock så snittar väl en modernbil på ca. 160 gram koldioxid/km.

Dvs: 5 000km gånger 160 gram = 800 000/1000 = 800kg/år

Att en hundralapp skulle åka 500mil per år ensam har jag svårt att se, men vad vet jag. Jag utgår från att de bara räknar med eventuella utsläpp som uppstår när butiker lämnar över pengarna till en värdetransportbil som sedan kör med pengarna till banken eller när mindre butiker själva lämnar in sin dagskassa i inkastet. Att räkna med när sedlarna åker runt i privatpersoners bilar känns meningslöst. Då kan man räkna kortens resor med och allt annat som kan tänkas åka med i bilen. Men det är klart, den extra vikten gör ju sitt. Några milliliter hit och dit blir det kanske. Kanske ska vi börja räkna på allt annat med. Hur mycket extra släpper vi ut i Sverige för att vi har halvljus på dagtid, till skillnad från tyskarna? När jag själv en gång i tiden jobbade på en stor statoilmack utmed E4:an så låstes kontanterna in i ett kassaskåp under natten, för att sedan tas om hand om av chefens fru som skötte räkenskaperna. Hon tog då med sig dessa i bilen när hon åkte sina dagliga ärenden in till staden där de skötte en annan mack. Med andra ord åkte hundralapparna med på vägen tillsammans med andra eventuella valörer. Med andra ord, dessa resor hade varit nödvändiga att göra ändå och här blir det svårt att göra en kalkyl för utsläppen per hundralapp.

Så frågan är hur f-n räknar de egentligen? Räknar de alls?
2011-04-12 19:16 # 15
kaase
Citat:
Ursprungligen postat av Guld eller Skuld?

Det finns i dagsläget en intressant idé om ett kreditkort uppbackat av guld. Det verkar dock gå lite segt att få igång projektet. Men jag gillar idén. Väldigt, väldigt mycket till och med!
Jag vet dock inte riktigt vilka som står bakom den eller när och om det kommer att lanseras.
Kollar gärna på deras video som är rolig och intressant!


Spännande att du tar upp detta. Länken ger dock inte någon information om kortet. Sedan en tid tillbaka så tittar jag på samma sak, tillsammans med andra. Kort information hittar ni på www.liquidmetalbank.com.

Tanken är att erbjuda ett konto med ett kreditkort kopplat till som räknar av i guld eller silver för våra likvida medel. Jag tänker inte försöka övertyga någon att sätta in sitt fysiska guld och silver (även om var och en såklart är välkomna att göra just det).

Har ett högintressant möte på området under onsdagen som säkert löser flera frågeställningar.
Senast ändrad av kaase; 2011-04-12 19:24
2011-04-14 16:48 # 16
Cornucopia
I morgon har det utlysts en kontantfri dag i Örebro tydligen. Så bor man i Örebro kan det vara läge att försöka handla med kontanter i ren protest.
2011-04-14 16:55 # 17
billion
Citat:
Ursprungligen postat av Cornucopia
I morgon har det utlysts en kontantfri dag i Örebro tydligen. Så bor man i Örebro kan det vara läge att försöka handla med kontanter i ren protest.


Man tror knappt det är sant och oavsett om man tror på Gud eller inte så borde följande citat från Uppenbarelseboken få de flesta att rysa en smula:

”Och det tvingar alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, att ta emot ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal. Här gäller det att vara vis. Den som har förstånd må räkna ut vilddjurets tal, ty det är en människas tal. Och dess tal är sexhundrasextiosex.”
2011-04-14 20:40 # 18
Guldmikroben
Billion,
Lugna puckar, microchip osv osv men om du sätter texten i det kontext och århundrade som den var skriven i så framträder det hela i annan dager. Studera talsystemet, seder och bruk som användes på den tiden i det område så kommer du fram till att talet avser en viss myndighetsperson.

Det utesluter inte att någon någon gång vill ha kontroll över någon.
Senast ändrad av Guldmikroben; 2011-04-14 20:54
2011-04-14 20:54 # 19
billion
Citat:
Ursprungligen postat av Guldmikroben
Billion,
Lugna puckar, microchip osv osv men om du sätter texten i det kontext och århundrade som den var skriven i så framträder den i annan dager. Studera talsystemet och seder och bruk som användes på den tiden i det området så kommer du fram till att talet avser en viss kejsare.
Det utesluter inte att någon någon gång vill ha kontroll över oss.


Om jag minns rätt så menar vissa att detta syftar på en kejsare vid namn Nero. Jag har dock aldrig fått ihop det. Ett av skälen är väl att det aldrig genom historien varit möjligt att genomföra det som texten säger. Tror fortfarande inte det är möjligt men det närmar sig med raska steg.

Den hysteriska kontrollmani som råder i världen känns nästan omöjlig att vända på. Vad är det logiska slutet på detta om det får fortsätta?
2011-04-14 21:12 # 20
Guldmikroben
Ja det var någon kejsare man avsåg tydligen.

I dagens Uppsalas Nya Tidning så fann jag en helsideannons där man kunde vinna någon slags resa om man deltog i tävlingen som gick ut på att inte använda kontanter i en hel månad. :) Skål!
2011-04-14 22:00 # 21
billion
För att fortsätta på samma ämne...

http://chippaloss.se/
2011-04-14 22:10 # 22
Anonym
Det skall tilläggas att siffran 6 på hebreiska (som är bibelns språk) skrivs "w". Sexhunrasextiosex skrevs därför www. En bokstavskombination som är oerhört vanlig idagens moderna samhälle :-o.
2011-04-14 22:56 # 23
Anonym
http://chippaloss.se/ : tråkigt att det inte går att kommentera på sidan, brukar inte gå att göra på sidor med reklam för kontantfritt. Fegisar!
/GeCe
2011-04-15 11:16 # 24
Anonym
Citat:
Jag håller helt och hållet med om att de så kallade "mängdbrotten" som cykelstölder och fritidshusinbrott har en bedrövande låg uppklarningsgrad. Däremot är håller jag inte riktigt med om att det skulle vara gott beskydd av värdetransporterna i landet (vilket kan ses på den fortsatt stora mängden värdetransportrån). Det bisarra politikers reaktioner mot värdetransportrån är att kontanthanteringen skall minska, som nämnts ovan. Det är ungefär som att säga till folk att skaffa dyr utrustning för att minska antalet inbrott, eller att säga till rånoffer att sluta gå runt med mobiltelefoner på stan. Vad sägs om att rättsväsendet beskyddar medborgarna istället för att öka vår börda?


Vad lustigt att du skrev så! Jag kom helt osökt att tänka denna artikel.

http://www.friatider.se/fordubbling-av-personran-i-lund

/Björn
Senast ändrad av Liberty Silver / Torgny Persson; 2011-04-15 11:38


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt