Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < "Hemlig grupp styr Wall Streets handel"
"Hemlig grupp styr Wall Streets handel"
2011-04-01 08:38 # 1
In4mayshun
Det är ganska sällan som mainstreammedia tar bladet från munnen och man får läsa eller höra om hur finansvärlden egentligen fungerar. Men idag kan man i SvD läsa om det hemliga spelet bakom derivaten. Derivatsäljaren får ett pris av clearingcentralen, köparen ett annat. De känner inte till varandra och centralen anger själv påslag för "administration" och en vinst till dem själva. Jag har mina aningar om vad de marginalerna ligger på....

Vilka driver då clearingcentralen för derivatmarknaden, som upprättades efter den senaste finanskrisen i syfte att öka insynen i denna hemliga värld? Jo, de nio storbankerna. Helt utan insyn.


http://www.svd.se/naringsliv/hemlig-grupp-styr-wall-street_6050611.svd

Citat:
Enligt uppgifter i New York Times agerar de nio bankerna – Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Morgan Stanley och UBS – snarare för att motverka konkurrens samt fortsätta hålla priserna på marknaden hemliga.


Citat:
Mothugg har dock inte låtit vänta på sig från flera av de republikanska lagstiftare som har tagit emot stora kampanjbidrag från bankerna. Nyligen lade CFTC ned en omröstning om att göra priserna mer transparenta.


Det finns oregistrerade och okontrollerade OTC-derivat utställda för flera biljoner dollar, många gånger mer än världens samlade BNP. Många tror att denna marknad kan krascha, eftersom det inte finns nog med underliggande tillgångar för att täcka upp alla löften om leverans av olika varor. Om den manipulerade silvermarknaden snart bryter samman borde det rimligtvis få kraftiga återverkningar på hela derivatmarknaden, eftersom allt i finansvärlden är så tätt sammanflätat. Det känns inget vidare. Välj mellan dollarkrasch eller derivatkrasch, vad önskas?


2011-04-02 12:38 # 2
Anders R.
Intressant artikel. Ska bli höjdpunkten på året då dem börjar nysta upp alla mörka hörn i derivatmarknaden. Tycker du att bostadsmarkaden befinner sig i en bubbla så vet jag inte vad vi ska kalla derivaterna. Tror till och med att Stephen Hawking kommer få det jobbigt att förstå den matematiken.

Citat:
Den uppstådda situationen går tillbaka till tiden kring finanskrisen då det fanns en utbredd oro för att ingen, inte ens myndigheterna, till fullo förstod vare sig storleken eller hur sammansatt derivatmarknaden var.
Senast ändrad av Anders R.; 2011-04-02 12:38


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt