Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Hur bör jag investera?
Hur bör jag investera?
2011-03-30 17:43 # 13
Mr_Gillis
Hej, ang. hur man bör investera är mycket individuellt och tycker inte om att verken ge eller ta "tips". Det bästa är att utbilda dig för att hitta vad som bör passar en bäst!
Den spridning som passar mig bäst är förnärvarande: 40% silver, 15% guld, och 35%SEK, 10%USD.

Så här tänker jag:
Om vi får en ny finanskris tror jag papperspengar framförallt USD kommer prestera absolut bäst under 1-2 år, detta då vi kommer att ha en enorm deflationsperiod. Vill man köpa något då (mat, bostad o.s.v.) bör man ha en del "cash"
Vill man använda pengarna innan kan silver och guld gå upp en del men detta är mycket riskfyllt då man inte kan räkna ut när krisen kommer. Slutligen kommer hyperinflationen komma och då handlar det om hur många oz man köpt på sig! Silver och guld kommer att regera!
2011-03-30 18:55 # 14
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Citat:
Ursprungligen postat av In4mayshun
Citat:
Ursprungligen postat av LPB
Jo då !! jag har köpt från Tyskland och om jag köper mynt så är det 7% om jag köper tackor så är det 25%.
De menar att om myntet har ett nominellt värde, att det står ett värde på myntet typ 1.50 euro på Philharmonic så är det 7%.
Vet inte var denna regel kommer ifrån?

Har köpt en del från CoinInvest och bara betalt 7% moms för mynt. Så för min del stämmer det utmärkt!

Tillägg: om jag byter leveransland i Coininvest till Sverige så får jag 25% på all silver.


||LPB
Men då gör min eller din tyske handlare fel, när han sätter 25% till Sverige. På mina fakturor står det 7% USt. (Umsatzsteuer, omsättningsskatt)
Är lite osäker men jag tror det är ursprungslandets moms som gäller när man handlar över gränserna. Fast det rimmar ju illa med Storebrors allmänna tendenser att alltid beskatta allting till nackdel för en själv, om det finns flera alternativ...


Nä, de gör rätt eftersom de sannolikt är momsregistrerade i Sverige eftersom de lär komma upp till brytpunkten precis i inledningen av året
Senast ändrad av Liberty Silver / Torgny Persson; 2011-03-30 18:55
2011-03-30 19:41 # 15
Anonym
Tack för all info!

Är kanske inte så jätteintresserad över hur stor moms man har i Danmark, men jag valde i alla fall till slut att investera så att det blev ca 30 % guld och 70 % silver i portföljen... Tvärtemot de andelar som jag först tänkt mig! Det är inte tänkt som en investering på kort sikt så silver passar mig nog bra. Ser investeringen som en ekonomisk försäkring.

Vad gäller övrigt survivalistiska färdigheter så håller jag självklart på med att bygga upp ett tremånadersförråd av diverse konservvaror och dylikt! Ett Katadyn Pocket professional vattenfilter har jag såklart redan införskaffat :)

Tack alla för hjälpen!

/Nybliven survivalist med nysåld lägenhet :)
2011-03-30 22:49 # 16
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Momsen i Danmark är 25%. I det ovanstående fallet var produkterna skickat från annat land. Då hade vi rett ut det och hädanefter håller vi oss till ämnet i tråden!
2011-03-31 18:28 # 17
Anonym
Hejsan.

Det är med stor glädje som jag läser om att det är fler och fler som börjar investera i fysiskt silver.
Jag köpte mitt första fysiska silver hösten -08 och kommer ihåg när silver bröt genom 10$/oz. vallen. Då var det stort och sedan har det rullat på.
På den tiden kunde man köpa 1 kg. silver för 2750:- på Tradera. Det ni!, låter som om man är 100 år gammal.

Köpte min första "monsterbox" av LS mars-09 för lite mer än 100 loppor och tyckte det var dyrt men med facit i hand så....

Även om silver idag kostar 3-4 ggr. så mycket som på den gamla goda tiden fortsätter jag att köpa på mig fysiskt silver.
Köper nästan inget guld alls utan håller mig till silver då jag fått den uppfattningen att guld går att förfalska mycket lättare än silver även vid små mängder.
Tror också att silver har större uppsida än guldet har, även om fysiskt guld absolut inte är någon dålig affär.

Sedan att många centralbanker har köpt på sig enorma mängder guld och silver dom senaste åren och då hjälper oss att motarbeta kartellernas manipulation av guld och silver gör det hela mycket roligare och intressantare.

Får passa på att tacka Torgny för en väldigt bra och intressant sida som blir bättre och bättre.

/Claes


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt