Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Snart slut på insättningsgarantin?
Snart slut på insättningsgarantin?
2017-12-05 03:30 # 13
In4mayshun
Citat:
Ursprungligen postat av bernys
Nån som vet vad som gäller för investeringssparkonto?


Det omfattas av garantin. Formellt. Sen vet vi ju inte vad staten gör den dagen garantin behövs. Politikers löften är inte värda papperet de är skrivna på. Kan mycket väl bli så att de säger "Beklagar, men vi har inte pengar nog för att ersätta hela svenska folket som nu blivit av med större delen av sina olika slags besparingar. Vi har varit naiva och litat på bankerna och finansmarknaden. Sorry. Vi ska försöka ordna nåt framöver. Kanske. Under tiden hjälper vi kommunerna med soppkök. Men alltså, ni borde ha köpt lite guld också."

Citat:
Hos Avanza Bank gäller insättningsgarantin för följande konton, Aktie- och fondkonto, Sparkonto och ISK. För Sparkonto+ gäller insättningsgarantin hos respektive institut som vi samarbetar med. Det innebär att om du t.ex. har ett Sparkonto+ Klarna och ett Sparkonto+ Collector så omfattas du upp till det maximala beloppet i vart och ett av instituten.
2017-12-05 10:39 # 14
jaws
Det kan vara värt att nämna att insättningsgarantin gäller ( tills EU bestämmer att ta bort den) upp till 100000 Euros/ bank eller institut. Har du till exempel olika konton i samma bank, med mer än 950000 SEK tillsammans, kan du bara få ersatt upp till 950000 sammanlagt. Den som har gott om pengar kan därför överväga att sprida dem på olika banker.

Och eftersom bestämmelsen säger "upp till" är det en bra idé att sprida även mindre belopp, risken är stor att staten säger "Sorry, bla bla bla, vi klarar bara upp till 50000:- per insättare".


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt