Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Manipulation av guldpriset - konspirationsteori eller verklighet?
Manipulation av guldpriset - konspirationsteori eller verklighet?
2017-05-09 21:09 # 1
Mats
Man läser ibland påståenden om att guldpriset är manipulerat. Stämmer det? Om så är fallet...

...vilka gör det och varför?

... hur går det till ?

... kan detta bevisas?

Vi minns Libor skandalen, vilket hullabaloo det blev, men om guldmanipulationen, om den nu existerar, läser man bara utanför mainstreammedia...
2017-05-09 21:56 # 2
Xole
Guldpriset har NOLL relation till det fysiska guldet
Priset sätts av pappersguld på Comex. derivat av guld.
Ponera att de har EN guldtacka i valvet, de säljer sedan denna guldtacka via papperskontrakt till 50 st olika ägare.
KOmmer det fler köpare som vill ha guld så ger de ut fler kontrakt och vips går det 100 st på den guldtackan de har i valvet. På så sätt kan de hålla ner priset genom att mätta efterfrågan.
Eg hade de behövts 50-100ggr så mycket fysiskt guld.

Iallafall.

Nu kan man fråga sig, men om alla vill ha leverans då?
Ja det kan hända, men inte all samtidigt. De är så finurliga att de har precis så mycket guld att de klarar av att täcka de kontrakt som senast löper ut. Så om ALLA de vill ha så finns de för dem att få. Alla övriga får vänta tills deras kontrakt löper ut för leverans.
Men det är så finurligt skrivet också i avtalet att COMEX MÅSTE inte leverera guld när kontrakten utlöper. De kan bara säga, nej tyvärr...du får inget guld, men här har du dina pengar tillbaka.

Så på så sätt kan de manipulera priset med ändlös mängd kontrakt (dvs ändlös mängd guld) för att mätta efterfrågan
. Hålla en så liten mängd att de klarar av att täcka precis de kontrakt som närmast löper ut.

Pappersguld följer också USD/JPY till punkt o pricka. Stiger det paret faller guld och faller paret stiger guld. Det är datorer som bestämmer prissätningen och handlar dessa guldkontrakt utefter hur detta par rör sig. NOLL relation till det fysiska priset, fysiska guld eller riktiga människor som vill ha riktigt guld.

Så så länge folk tycker det är okej att köpa pappersguld, som bara är papper med namnet guld. SÅ kommer det fortsätta spelet.
Spelet kan aldrig misslyckas, för om de blir överväldigade av folk som vill ha leverans ger de bara pengarna tillbaka och sen fortsätter sälja papperskontrakten.
Men någonstans försvinenr också förtroednet.
Det är tex inte tiltåtet för en muslim att handla guld via comex. För det är ett guldderivat. En muslim får bar köpa en tillgång 1:1 el fysisk bullion. Kineserna handlar bara fysiskt.
Så...det finns motkrafter.
Men eftersom comex handlar sånna ENORMA mängder med papperskontrakt (ibland ett helt års miningproduktion på EN DAG) och därmed guld, så kommer ingen fysisk marknad någonsin kunna mäta sig med comex i storlek och därmed aldrig heller kunna styra priset.

Så....ja...det kan fortsätta....men guld i dess fysiska form är värt BRA MYCKET MER än vad man ger för det idag.
Det krävs bara en kraft som förbjuder fractiionalgold guldderivat och pappersguld precis som muslimerna tillämpar.

Sen ska man veta att varje gång de kräks upp massa nya kontrakt på marknaden för att mätta efterfrågan så dödar man sentimentet. De som köper guldkontrakt förlorar, tappar lusten och slutar köpa guld, eftersom varje gång de trycker nya guldkontrakt så går priset ner.
Så sentimentet blir uselt då, pengar flyr guld. Det sänker även priset.
Senast ändrad av Xole; 2017-05-09 22:04
2017-05-10 19:51 # 3
Mats
Bra förklarat Xole, tack för det.. Så det krävs en kritisk massa av kontraktinnehavare som kommer samtidigt och kräver leverans mao. En bank run kort och gott.

En följdfråga, vilka är "de" i denna beskrivning, dvs dessa som ställer ut kontrakten...?
2017-05-11 01:45 # 4
samfal
Xole: Kan man säga att detta gäller Silver också?

Tror du sagt i tidigare kommentar att du tycker man ska välja silver tills Ration har gått ner.
2017-05-11 08:30 # 5
Xole
Gäller silver med. Men där är det ännu mer extremt. Ett tag gick det 500 kontrakt på en enhet silver. Total scam är vad det är
2017-05-11 08:33 # 6
Xole
Jp morgan ställer ut silverkontrakten vet jag.
Men i höst är det ingen som vill hålla silver price fixing längre. De som håller i det nu har helt plötsligt kastat in handuken o flyr. De avbröt ett tre år långt avtal redan efter ett halvår. I samband med att Trump vann. Lite skumt är den grejen.
Så då vet jag inte vad som händer helt ärligt.
2017-05-12 23:50 # 7
samfal
Xole: Varfør gjorde dom det?

Varför kan de inte hålla på längre än till hösten?

Vad kan hända enligt dig Xole, vilka är de troligaste alternativen?
2017-05-13 23:50 # 8
Xole
Vet ej varför
Vet inte vad som kommer hända. Troligen inget....för inget brukar hända hehe...manipulationen bara fortsätter på något sätt.
2017-05-14 01:32 # 9
samfal
Xole: Vad mena du med att ingen vill hålla på med gold fixing från hösten?
2017-05-14 15:16 # 10
In4mayshun
Manipulationen av priset på guld och silver har en lång historia. Googla på "gold fix manipulation" så har du läsning i timmar.

Här är ett exempel från de senaste åren. Hur det står till just idag vet jag inte. Hinner inte följa med längre, jag bara införskaffar så mycket guld och silver jag mäktar med medan det fortfarande är billigt, i vetskap om att manipulationen till slut måste krascha ordentligt. Den kan inte fortsätta såhär länge till och jag är övertygad om att guld och silver inom min livstid kommer att återfå sitt rätta värde i fiat-valuta, d.v.s. mycket, mycket högre än idag.

En grupp traders stämde 2014 DB och och en mängd andra banker för att ha ingått en slags virtuell kartell kring guld- och silverpriset:

"Silver and gold futures traders sued groups of banks in 2014 alleging they rigged prices for the precious metals and their derivatives. Silver traders brought claims against Deutsche Bank, HSBC Holdings Plc, Bank of Nova Scotia and UBS AG. Gold traders additionally sued Barclays Plc and Societe Generale SA."

https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-13/deutsche-bank-settles-silver-price-fixing-claims-lawyers-say

Jag vet inte hur det har gått med det här. Media (även ekonomimedia) tycker sånt här är för komplicerat och har ju nollrapportering kring saken. Fast DI och SvD har förresten skrivit någon artikel om detta, har jag för mig. Men eliten och de största banksters:arna klarar sig alltid på nåt sätt. De har arméer av de bästa (=dyraste) advokaterna som vanliga människor och investerare inte har någon chans att slå.

Guldpriset sätts ju för övrigt på ett ganska bisarrt sätt: ett gäng internationella banksters har telefonmöte ett par gånger om dagen och bestämmer vad guldpriset ska vara. Detta är en kvarleva från vår allas vår käre välgörare Nathan Mayer Rothschild. Och så heter det att vi har en "fri marknad"..... Jo, tjenare.

Citat:
The London Gold Fixing (or Gold Fix)[1] is the setting of the price of gold that used to be held on the premises of Nathan Mayer Rothschild & Sons by the members of The London Gold Market Fixing Ltd. However, in 2004, Nathan Mayer Rothschild left the precious metals business in London and sold its place on the fixing to Barclays.

From that time onwards, the fixing has taken place via a dedicated conference line. This was clearly a necessity as some banks moved their London operations away from the close proximity to the Bank of England and gravitated to areas such as Canary Wharf.

However, the benchmark is still determined twice each business day of the London bullion market - the exceptions to this being Christmas Eve and New Year's Eve when there is only one fixing which is in the morning. It is designed to fix a price for settling contracts between members of the London bullion market, but the gold fixing informally provides a recognized rate that is used as a benchmark for pricing the majority of gold products and derivatives throughout the world's markets. The gold fix is conducted in the United States dollar (USD), the Pound sterling (GBP), and the Euro (EUR) daily at 10.30am and 3pm, by London time.


https://en.wikipedia.org/wiki/Gold_fixing
Senast ändrad av In4mayshun; 2017-05-14 15:16
2017-05-14 20:30 # 11
samfal
In4mayshun: Köper du då silver för tillfället och viktar till guld när ration är lägre? eller hur gör du?

Du köper då bara fysiskt eller?
2017-05-15 02:03 # 12
Fruktsaft
Appropå att b(g)anksters alltid klarar sig! :-)

https://www.thenewamerican.com/economy/economics/item/15473-world-bank-insider-blows-whistle-on-corruption-federal-reserve

Manipulation av guld priser till fördel för bankernas pappers pengar.

https://www.thenewamerican.com/economy/markets/item/15116-after-gold-crash-experts-point-to-central-bank-manipulationAnnars så är väll Mansa Musa världsberömd för att med egna händer orsakat ett guldprisförfall som tog eoner att hämta sig från! :-)

https://en.wikipedia.org/wiki/Musa_I_of_Mali
Senast ändrad av Fruktsaft; 2017-05-15 02:10


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt