Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Forum
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen Forum
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Enkät för gymnasiearbete
Enkät för gymnasiearbete
Svara på ämne
2016-12-22 18:08 # 13
AN
1. Ja
2. Guld är pengar men jag tror inte att staten inför det som betalningsmedel. Papperspengar har en för stor fördel i ett samhälle som jagar tillväxt.
3. Mynt och tackor i olika storlekar + aktier i guldgruvs företag.
4. När ett ekonomiskt system kollapsar/pappers pengars värde går mot 0. Zimbave och Venezuela visar vad som händer med papperspengar. Papperspengar har en stor nackdel då stater kan trycka dessa okontrollerat i stora mängder och inflatera ekonomin. De som först använder dessa papperspengar har en fördel då de kan investera eller köpa varor billigare än de som får dessa pappers pengar i handen några år senare då inflationen ätit upp en del av köpkraften.
Pappers pengar kan också tryckas (dolt/utan hederligt arbete bakom) av stater som använder dessa till att handla/göra affärer med andra länder, orättvist.
Guld o Silver kan inte produceras dolt eller i stora mängder utan att det kostar dvs är inte gratis att producera.
Guld ses som riktiga pengar i många länder och något som accepteras som betalmedel globalt av människor.
Forska lite om hur ekonomin fungerar i världen så kommer du att inse att allt är manipulerat, räntor,valuta kurser, guld, silver priser, allt. Världen styrs av onda bankirer idag.
5. Syftet är att skydda sig, lite som en bilförsäkring, krockar man så kostar det inte skjortan att laga bilen, ca 10-20%
av kapitalet bör placeras i fysiskt guld+silver som ej förvaras i en bank som en försäkring mot dålig centralbanksstyrning och bank kollapser.
2016-12-22 20:51 # 14
Obetalbar
En del av det som du skriver stämmer om man byter ut ordet papperspengar.
Mycket tal om pengar och papper.
Det blir vilseledande.
Vi ska ju inte svara på ett sätt som lurar frågeställaren.
Det som du beskriver om ohämmad inflation beror inte i första hand på papperspengarna. De är inte största boven. Kanske menar du egentligen fiatpengar ? Det hade dock inte heller varit rätt.

Affärsbankernas så kallade utlåning varvid man bokför skulden som man hittar på i datorn; både som en tillgång för banken som "låntagaren" är skyldig banken och som en skuld för banken till "låntagaren" ökar mängden valuta oerhört mycket. I ljuset av det så skapar inte centralbankerna så mycket valuta relativt sett. CB hjälper till att hålla ned räntorna för att öka utlåningen.

Inflation av digital skuldvaluta och medföljande skuldtillväxt är en större bov. Den står privata banker för. De har fått den rätten av centralmakten. Båda är stora skurkar. Egentligen är det synd att kalla bankerna privata. Som om vem som helst har möjlighet att bedriva bankverksamhet och som att banker skulle vara företag på en öppen marknad. Det är oligarker och banditer.

Pengar och fiatvaluta används i liten omfattning i tex Sverige. Venezuela och Zimbabwe är en annan sak. Om vanligt folk i Sverige använder pengar så är pengarna alltid gjorda av papper. Endast riksbanken kan skapa pengar. Banker skapar inte pengar utan bara skulder. Jag äger hellre papperspengar än att jag äger en fordring på en bank i form av digitalt nedtecknat kontoinnehav.

Kanske gäller ditt inlägg bara för Venezuela och Zimbabwe ?
Svara på ämne

Sök på Liberty Silver Forum

Senaste diskussionerna

Vad händer med guldpriset? 2018-05-19 14:45
Guldcentralen nästa guldhandlare att få problem? 2018-05-18 01:48
Liberty Silver söker Webbdesigner/Designer 2018-05-14 22:29
Schweiz folkomröstar om bankers rätt att skapa pengar 2018-05-13 22:45
Svenska kronan försvagad 2018-05-06 22:27
valutakrig 2018-04-20 18:39
Sveriges guldreserv diskuteras i morgonpasset 2018-04-20 11:20
direktlänk 2018-04-15 11:29
Att sälja utan ett kvitto på inköp? Skatt? 2018-03-15 16:31
Blir alla pengar värdelösa? 2018-03-15 00:29
Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt