Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Deutsche Bank fälls för silvermanipulation
Deutsche Bank fälls för silvermanipulation
2016-10-23 00:59 # 1
In4mayshun
Ibland blir man chockad av att banksters och eliten faktiskt går på pumpen gentemot rättsväsendet. Det är inte ofta det sker, men här är något litet i alla fall. Deutsche Bank har fällts för att tillsammans med HSBC, Bank of Nova Scotia och UBS ha manipulerat silverpriset så att investerare har lidit skada. Från 1999 ska det har rört sig om ca 30 miljarder dollar årligen.

Böterna? 38 miljoner kronor. Det måste ju svida. Verkligen. Typ några timmars vinst för de där bankerna.

För den som följer med är det inget nytt att ädelmetallpriserna konstant manipuleras men här har vi det svart på vitt för en gångs skull.


Citat:
In the litigation, investors claimed Deutsche Bank, HSBC Holdings Plc (HSBA.L) and Bank of Nova Scotia (BNS.TO) (ScotiaBank) rigged silver prices through a secret daily meeting called the Silver Fix, and accused UBS AG (UBSG.S) of exploiting that fix.

The alleged conspiracy started by 1999, suppressed prices on roughly $30 billion of silver and silver financial instruments traded each year, and enabled the banks to pocket returns that could top 100 percent annualized, the investors said.http://www.reuters.com/article/us-deutsche-bank-settlement-silver-idUSKBN12H2HB
2016-10-24 12:44 # 2
Joestrutter
Hur manipuleras priserna och hur vinner bankerna på detta?
Vore intressant om någon förklarade detta mer ingående.
Senast ändrad av Joestrutter; 2016-10-24 12:45
2016-10-25 01:16 # 3
I3loocI
Böterna är till för att skapa en illusion av rättsväsende och rättvisa. Folk ska tro att dom blir bestraffade proportionerligt, men som du sa 38 M dollar är ju en fjärt i luften för bankeliten. Det enda som kan skapa riktig rättvisa är att låsa in dessa korrupta ting, rensa ut och börja om från början. Det är historiskt sätt inte direkt ett nytt fenomen.
2016-10-25 21:12 # 4
Asrael
Rubriken är missvisande. DB går med på förlikning i ett civilmål. Bötesbeloppet utgör en känd del av överenskommelsen. En annan känd del är att DB skall bistå med data som knyter andra banker till en kartell som ägnat sig åt denna form av manipulation.

I och med denna process kommer fler att följa. Det är då det börjar bli intressant. När vargarna är hungriga hugger de mot varandra.

Manipulationen i ädelmetallmarknaderna har gått från att vara sofistikerad till att vara uppenbar, banal och stundtals klumpig. Det har alltså skett förändringar under årens lopp och till den grad att de inte längre kan dölja manipulationen.

I stället för att jag på ett dåligt sätt upprepar vad andra redan skrivit hänvisar jag till ett par artiklar på gata.org för att få en lätt väg in i denna mycket märkliga värld.

http://gata.org/taxonomy/term/23
2016-11-12 23:06 # 5
shadowtwister
Citat:
Ursprungligen postat av Joestrutter
Hur manipuleras priserna och hur vinner bankerna på detta?
Vore intressant om någon förklarade detta mer ingående.


Regleringen av pappersmetaller styrs av CFTC (U.S. Commodity Futures Trading Commission).
Banker och stora institutionella placerare manipluerar genom att gå korta stora mängder pappersmetaller.

Enligt reglerna satta av CFTC är detta illegalt. Reglerna genomdrivs i praktiken inte av CFTC när det gäller stora banker och institutioner dock, endast om en mindre aktör försöker gå utanför reglerna.

I praktiken betyder detta att ovanstående aktörer kan göra som de vill medans CFTC tittar åt det andra hållet och låtsas som att det regnar.

Stora korta positioner utövar tryck nedåt på priset.
När väl priset går ner så köps de korta positionerna tillbaka i kontrollerade mängder vilket ger fantastiskt bra avkastning samtidigt som priset går upp sakta istället för snabbt då tillbakaköpen utövar ett tryck uppåt i pris.

Detta är som sagt olagligt och vad som kallas att "rigga en marknad". Reglerna gäller dock inte för de stora "spelarna" endast för mindre aktörer.

Allt ovan sagt kan komprimeras till ett ord: korruption

I Sveriges "fria oberoende" statliga media eller valfri annan västerländsk media rapporteras detta aldrig då detta skulle sänka korthuset snabbare än Sven Melander sänker en välkyld flaska Skåne.
Senast ändrad av shadowtwister; 2016-11-12 23:23


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt