Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Ädelmetallförvaring
Ädelmetallförvaring
2016-08-01 20:44 # 1
Indigo
Jag har förstått att den familjemedlem som jag har invigt i min investeringspolicy har nämnt detta för några personer. Det känns som det är kört för min säkerhet, inte för idag eller i morgon, men på ett par månaders sikt. Nationer är bankrutt, banker nära krasch osv. Vad händer med människor när ICA´s hyllor gapar tomma och magen skriker av hunger. Jo, man tänker "Jag vet en som hade en massa guld o silver hemma för lite sen". Då, är det kört för min säkerhet! Jag går ju inte gärna till ett bankfack av olika anledningar. Volym är en. Är det någon som har idéer för hur jag kan reparera skadan? Andra investerare har säkert "hamnat" i min situation och har grunnat på allvaret i situationen. I annat fall bör man tänka till nu, inte när tumskruvarna är satta på plats.

//Indigo
Senast ändrad av Indigo; 2016-08-01 21:14
2016-08-01 21:13 # 2
Indigo
En sådan sak som när lantbrevbäraren radade upp sex jättetunga kartonger från Estland på min garageuppfart medan jag kvitterade leveransen känns inte bra. Innan hon fortsatte turen tog hon av solbrillorna och gav mig ett underfundigt leende. Ah, avslöjad tänkte jag. Då är det bättre när brevbäraren lägger kartongen med guld för 120.000 direkt i brevlådan. Nä, det känns lite kört måste jag säga. I ett läge med social oro kan man bli ett mål för hungriga med gott minne!

//Indigo
2016-08-01 21:55 # 3
Mats
Kan ej ge ngt bra svar, men måste säga att det var ruttet (eller i bästa fall obetänksamt) av din familjemedlem att avslöja dina besparingar mot din vilja. Goldmoney.com har ju ngn guld-sparform med full backing, enligt vad de själva säger. Men är det kollapsscenariot du planerar för så är kanske inte det heller pålitligt. Å andra sidan, är det kollapsscenariot som gäller så skulle jag satsa på en gård med lite mark, skog el. jordbruk, investera i ngt som har värde men inte går att stjäla. I ett sånt läge bör man också kunna försvara sin egendom, så investera också i goda relationer med grannar etc.
2016-08-01 22:38 # 4
Jarneris
Jag tror på nätverkande här. Gå ihop med några du litar på och förvara tillsammans. Minskar kostnaden och ökar säkerheten.
2016-08-02 16:32 # 5
Sandow
Ha fest, bli lite för berusad och börja skryt om att du köpte silver o guld för ett tag sen och nu sålt det med en jävla vinst. Om någon, långt senare, frågar vad du gjort med vinsten, muttra något om lite för mycket spel på solvalla. Eller nätcasino.
2016-08-02 21:23 # 6
Indigo
Tack för förslagen! Det är flera scenarier möjliga vid en övergång till gulduppbackad valuta. Jim Willie, thegoldenjackass, målar gärna en dramatisk bild av hur det kan ske. Och vi är inte USA. Men en blöt fest kunde kanske vara något...
2016-08-02 22:02 # 7
Xole
Skaffa en eller två honeypockets där du gömmer en mindre andel. Säg 10%. Kommer någon o rånar dej visar du den lilla gömman. Ger sig personen inte av det så visar du den andra lilla. Det ökar sannolikheten att inte bli av med allt.
2016-08-03 13:22 # 8
Lotus
Nätverkande måste vara det absolut dummaste förslaget. Att man litar på någon kan tvärt bli ett avslut i fall som när det gäller pengar och värdesaker som detta. Det är som upplagt för konflikter och lögner.
Snarare borde man placera på ställen tjuven inte letar. Tänk som en tjuv, var skulle du leta, och lägg på andra ställen.
2016-08-04 11:05 # 9
Skyking
Frågan är om du öht förberett dig lämpligt på det scenariot du målar upp (eller andra för den delen). Jag gissar att det är rätt vanligt att goldbugs tror de är det, men verkar ha rätt naiva uppfattningar om vad scenariot innebär.

För det första så gissar jag att folk skulle vara mer angelägna att lägga vantarna på förnödenheter (som inte finns att köpa) än guld (som varken går att äta eller köpa förnödenheter för eftersom de ju enligt scenariot inte fanns att köpa).

För det andra så antar jag att du har en BOL, är läget på den också röjt? Om inte så flyttar du bara guldet dit när du evakuerar och då kan tjuvarna leta bäst f*n de vill i ditt hem. Notera att det inte räcker att föra guldet i säkerhet, personliga säkerheten är också viktig.

Annars skulle jag nog också fundera lite på säkerheten i normalscenariot. Du får bestämma hur troligt det är att någon illasinnad känner till guldet. Känner de till det så är det nog svårt att klara sig med de förslag du fått - tjuvar tänker nog inte som vanligt när de väl vet om att det finns guld att hämta. Kanske honeypot kan hjälpa dig om det bara kommer en tjuv. Förslaget med festen riskerar ju att vara kontraproduktivt, för det första så finns ingen garanti att budskapet når fram till tjuven, för det andra finns ju risk att någon genomskådar det hela (avsiktligt eller oavsiktligt) och där riskerar man flera tjuvar som fått korn på ditt innehav.

Och nätverksiden: ja det är ju den som fått dig i den här situationen till att börja med.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt