Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Om Sedlar (Säkerhetstråden i sedlar?)
Om Sedlar (Säkerhetstråden i sedlar?)
2011-01-05 16:42 # 1
Anonym
Någon som vet vilken metall säkerhetstråden i svenska sedlar består av?
Finsilver?
Senast ändrad av Liberty Silver / Torgny Persson; 2011-01-06 19:39
2011-01-06 01:32 # 3
Anders R.
Citat:
Ursprungligen postat av Anonym
Någon som vet vilken metall säkerhetstråden i svenska sedlar består av?
Finsilver?


Står inte specifikt, men jag skulle gissa på att den är gjord av råbomull precis som sedelpapperet.

http://www.riksbank.se/templates/Page.aspx?id=9245
2011-01-06 19:38 # 4
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
En fundering kring sedlar något offtopic. Är inte avsaknaden av streckkoder på sedlar en aning märklig? Då skulle människor totalt kunna låsas in i det slavsystem vi lever i.

Mer av en retorisk fråga eftersom de eg. enda privata samhällsbärande näringarna i många länder är den inofficiella eller "svarta" marknaden. Vid ett kontantlöst samhälle skulle BNP totalkrascha och möjligheterna för eliten att tvätta och korrumpera minska så det är kanske ändå inte så märkligt.

Är det någon som tror på att det uttagsbegränsningarna hos de svenska bankerna på 15 000kr beror på stöldrisken :-)?
2011-01-06 21:11 # 5
Liberty Silver / Gustav Andersson
Kanske tänkbart med ett tunt RFID-chip
Hitachi har tydligen rekordet på världens tunaste rfid-chip på 0,05x0,05 mm. Detta skulle därmed med största säkerhet kunna integreras i en sedel. Jag vet inte om just streckkoder har tillräckligt många kombinations möjligheter för att kunna användas till att spåra alla miljontals sedlar. Men med RFID-Chip går det ju som sagt. Det som möjligt skulle kunna förstöra RFID-chipet är väl om sedeln skrynklades allt för hårt. Då skulle de väl komma på nån bestämmelse som sa att den då blev ogiltig och endast kan lösas in på bank. Så är det ju nästan redan idag. Om du går till en ny fin icabutik så har de oftast ett låst sedelsystem där pengarna sugs in i en låda. Det har blivit betydligt omständigare att betala med kontanter och tar ofta lika lång tid som kortbetalning. Dessutom vill dessa "automater" inte ha sedlar som är just...skrynkliga.Torgny Persson från Libertysilver har tidigare i en ledare här på sidan, skrivit om den obehaglig utvecklingen mot ett kontantfritt samhälle.Jag tänkter därför starta en diskussion om detta och skriva lite om en händelse om har inträffat på ett ställe här i Sverige under Jul och nyår. Och som är ännu ett steg i denna riktining. Bakom står givetvis bankerna i samarbete med handeln och polisen.

Välkommen med i diskussionen!

Jag minns att min far hade en gammal 100-lapp som han hade sparat som var helt fyrkantig och tämligen osäker med dagens mått mätt.


Dollarn har ju vart ganska så gammalmodig fram tills nu. Nu har de dock gjort slag i saken och skall trycka upp nyare och säkrare sedlar. Men hur går det egentligen? Jon Stewart från The Daily Show berättar mer:

http://www.thedailyshow.com/watch/tue-december-7-2010/the-big-bank-theory

Annars finns ju alltid, tack och lov detta:

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HTXt2NZsNV0?fs=1&hl=sv_SE"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HTXt2NZsNV0?fs=1&hl=sv_SE" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
2011-01-07 17:12 # 6
Anders R.
Citat:
Ursprungligen postat av guldellerskuld
Dollarn har ju vart ganska så gammalmodig fram tills nu. Nu har de dock gjort slag i saken och skall trycka upp nyare och säkrare sedlar. Men hur går det egentligen? Jon Stewart från The Daily Show berättar mer:

http://www.thedailyshow.com/watch/tue-december-7-2010/the-big-bank-theory


Jon's beard was pimpin.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt