Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < SEB stänger ner Tavexs bankkonto.
SEB stänger ner Tavexs bankkonto.
2016-07-17 23:40 # 25
Metalonmetal
Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik
Har Tavex fått ordning på sina konton hos SEB??
Sidan med informationen att SEB stängt ner deras konton är borta...

https://tavex.se/sv/forvarning-om-forandring-av-tavex-abs-betalningssystem/

Med tanke på att jag inte fått någon info på mail om detta så verkar det lite lustigt.


De hänvisar fortfarande till betalning till deras Estlands-konto på hemsidan. Märkligt att de tagit bort informationen om att SEB stängt ned deras konto? En förklaring kan vara att SEB till slut förklarade varför de stängt ned bankkontot och det visade sig inte rimma med den konspiratoriska tonen de hade i sitt meddelande. Det blev ju rätt mycket uppmärksamhet i detta fall och SEB hotade kanske med att lägga korten på bordet i media om de inte backade från sina uttalanden?

Ska bli intressant att se hur länge de har kvar sitt estländska konto i Swedbank. Deras svenska Swedbank-konton stängdes ju ned för ett år sedan. Är det någon som vet om det är Tavex AB's konto de har på Swedbank i Estland? Eller är det som sist ett annat företag (TX Stockholm AB) som har detta konto? De verkar ju inte tidigare ha varit öppna med att kunderna beställde från Tavex AB men att de betalade till ett annat bolags konto. Förra gången när Nordea och Swedbank stängde ned deras konton var ju kunderna tvungna att betala till danska Tavexs (danska) konto.
2016-09-19 17:48 # 26
NobleArt
Jag kom i kontakt med Tavex för första gången idag, var inne på ett av deras kontor i Stockholm o växla euro och de kunde inte ta betalt med kort. Fick snällt gå till automaten intill (jag gick till Forex istället:). De två som satt i kassan kunde knappt prata svenska och väste otrevligt på någon slags ryssvenska. Märkligt företag.
2016-09-20 12:33 # 27
Nikon
Kort tar de förmodligen inte eftersom kortavgiften äter upp en alltför stor del av vinstmarginalen.
Det får man ju förstå. Cash är trots allt king.
2016-09-20 20:13 # 28
Obetalbar
Hade de ett tillfälligt problem med kortbetalning ? Det är ju inget ovanligt precis och vem bryr sig ? Att onödigtvis nyttja kortbetalning när man gör affärer över disk är att gynna bankmaffian tycker jag.
Du skulle växla Euro? Du kunde ju bara tagit lite mindre i den valuta du skulle växla till kontant som betalning ? Varför måste du betala med kort ? Cash is king som sagt !
Å andra sidan är det självklart bra att man tex kan handla från tex LS via banköverföring eftersom folk inte får lön o bidrag i pengar utan det får man i bankfordringar (kontoinsättning) som man då kan handla med. På det sätter så håller man ner kostnaden för tex fysiska kassor osv.

Tur för dig om du träffade personer med rysk accent som kanske var väsande ryssar! Är du rasist förresten ? Jag skriver det halvt på skämt såklart men tänk om du hade skrivit så nedsättande om en liten mäktig minoritet eller araber eller Somalier ? Hahah. Men ryssar är ju helt acceptabelt att tala illa om. Är nästan lika ofarligt som att hata på vita medelålders heteromän.

Med tanke på alla sanktioner som vi utsätter Ryssland för via EU så håller de ställningarna bra! Tufft om det jobbar ryssar på Tavex. Måste gå dit oftare i så fall !
Din språkbehandling av skriven svenska är inget vidare. Du kanske hade bråttom när du skrev inlägget ?

Man kan köpa guld och silver och betala med bankkort hos Tavex. Går även bra med banköverföring och kontant. Vill inte göra reklam i onödan men rätt ska vara rätt. Varför snackar somliga skit om Tavex genom att skriva irrelavanta inlägg utan belägg ?
2016-09-21 14:28 # 29
jiess
Vad som gäller Tavex så har jag personligen endast goda erfarenheter, ( AAAAA )


js


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt