Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Brexit, vad händer då med guldet?
Brexit, vad händer då med guldet?
2016-06-14 09:41 # 1
Metalonmetal
Tror ni att omröstningen kommer bli till Brexits fördel? Vad tror ni händer med guld och silver om det blir en Brexit? Kommer det att bli kaos på finansmarknaderna?
Själv tror jag inte på Brexit, oavsett hur folkomröstningen går kommer politikerna se resultatet som "rådgivande" och bara justera lite specialgrejer för Storbritannien så är alla nöjda några år till.
2016-06-14 12:52 # 2
Flavian
Jag aer 99,9% saeker paa att Brexit segrar. Det omedelbara resultatet blir boershausse och en stark uppgaang i pundkursen.

Guldet lever sitt eget liv och guldets pris aer endast ett annat saett att uttrycka fiatpengars vaerde eller brist paa vaerde. Man skall alltsaa inte foervaenta sig att naagot dramatiskt haender med guldpriset daerfoer att ett visst land laemnar ett handlesblock.

Kom ihaag var ni foerst laeste att pundet kommer att stiga och att boersen kommer att stiga naesta fredag som ett direkt resultat av att osaekerheten roerande Brexit aer avklarad.

Foervisso kommer komplicerade foerhandlingar att foelja, men resultatet av dessa laater sig foerutses. UK kommer att kvarstaa som medlem av EES ocksaa om landet laemnar EU.

I en foerhandling sitter UK paa de flesta essen och EUs enda ess aer de britter som lever utanfoer UK i annat EU/EES-land. Boerjar UK tjafsa med de polska roermokarna kan EU haemnas genom att skicka hem brittiska pensionaerer fraan Spanien.
2016-06-15 06:22 # 3
Skyking
Det lutar nog mot att de röstar bremain, jag gissar på att det blir utfallet. Det finns nog inte så stora skäl till några större korsreaktioner på utfallet: det har spekulerats i att GB skulle vara kvar i frihandelsavtal (EES) vilket skulle göra att den ekonomiska betydelsen torde vara marginell, men vid brexit kommer det vara en tids osäkerhet hur det blir med den saken.

På sikt kan ju brexit få följdeffekter, men de kommer ge effekt på marknaden först vid senare tillfälle allteftersom de börjar visa sig. För att minimera risk för splittring kan EU känna sig tvungen att söka ge GB så dålig fram som möjligt även om det blir en lose-lose-situation (detta talar alltså mot att GB får en likvärdig deal med EES).
2016-06-15 09:39 # 4
Flavian
Vad nästa ingen säger är att UK redan tillhör EES. UK gick med i EES år 1994 samma år som EES grundades. Det senaste land att anslutas till EES var Kroatien vilket skedde några månader efter att landet gick med i EU år 2013. Sverige och de länder som gick med i EU år 1995 anslöts till EES redan år 1994, vilket förutom dessa länder också gällde alla de länder som tillhörde EU innan 1995. Dessutom gick Norge, Island och Liechtenstein med i EES år 1994. Dessa länder har senare valt att inte gå med i EU. Schweiz tillhör varken EU eller EES. Om UK väljer att endast lämna EU, men kvarstår i EES så kommer knappast någonting alls att förändras. Problemet med att välja denna väg är att UKs arbetsmarknad i så fall, i likhet med den norska, måste förbli öppen för alla EES medlemsstater och det folkliga missnöjet med EU i UK hänger främst samman med den enorma invandringen till landet. Däremot skulle UK genom att lämna EU, men kvarstå i EES, ha fortsatt tillgång till den gemensamma marknaden, vilket är positivt för landets mycket omfattande tjänsteexport. Brittiska pensionärer som bor i Spanien skulle inte behöva bekymra sig om uppehållstillstånd. Vidare skulle UK återfå full kontroll över sina fiskevatten och UK skulle exempelvis kunna sluta ett frihandelsavtal med Indien, vilket UK inte får göra så länge landet tillhör EU. Ett frihandelsavtal med Indien skulle vara en veritabel vitamininjektion för UK.
Senast ändrad av Flavian; 2016-06-15 09:42
2016-06-15 09:44 # 5
Flavian
Summa summarum finns det ingenting att förhandla om så länge UK endast vill lämna EU utan att samtidigt vilja lämna EES. UK tillhör redan EES.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt