Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Sälja av lite silver, ge mig råd
Sälja av lite silver, ge mig råd
2016-05-31 08:10 # 13
Lordapple
Citat:
Ursprungligen postat av Johanna

Behöver få loss pengar till lite annat.
Ska jag sälja av mynt eller tackor? Vad är smartast?


Själv har jag precis köpt några silvertackor och mynt. Jag gillar verkligen tackorna mest!
2016-05-31 22:34 # 14
Johanna
Obetalbar: Ja det kanske låter lite märkligt, men sälja på forum hade jag inte tänkt på. Har dock sett att folk säljer på Tradera för en ok slant! Silvret inköptes för över 6 år sen när jag jobbade.
Jag har haft mer kontanter tillgängliga tidigare men under åren hemma har de sinat.
2016-06-01 23:41 # 15
P1975
Tvrolle: bli biljonär istället. :-) Då slipper du bry dig.http://www.tradera.com/item/344289/258717792/silver-och-fiatpaket-perth-mint-lunar-ii-snake-2013-1-oz-bu-samt-100-t-zim-


http://www.tradera.com/item/344289/258717792/silver-och-fiatpaket-perth-mint-lunar-ii-snake-2013-1-oz-bu-samt-100-t-zim-
2016-06-04 00:56 # 16
Carolus
Jag vill inte paja tvrolles potentiellt goda affärer, men jag skulle starkt rekommendera Tradera, där får du sannolikt mest betalt. Alternativt kombinera.
Apropås kombinera, måste du sälja mynt eller tackor? Kan du inte prova båda och se vad du får bäst betalt för. Du behöver ju kanske inte dumpa allt på en gång.

Det verkar som om relativt små poster betalar sig bäst, i alla fall på Tradera, då folk verkar buda på vad de har råd med. Tradera har rätt ofta "lägg upp 10 annonser gratis" och likande, du kan ju utnyttja det när/om det dyker upp så slipper du deras provison.

Men jag tycker mig ha märkt att framförallt vissa typer (tex boliden) av silvertackor av "rennomerat ursprung" betalas betydligt bättre än vad de "egentligen" är värda och samma sak med vissa typer av mynt, dvs maple, eagle etc.

Åt andra riktningen kan man på Tradera (å nej, nu avslöjar jag min källa till rikedom!) hitta ganska mycket underprisat "skrotsilver" i form av svenska och utländska 80-90% silvermynt, men det var ett sidospår, du ville ju sälja, inte köpa.

Lite beroende på hur pass "tungt" investerad du är i silver så skulle jag nog fundera på alternativkostnaden på din alternativa investering. Den lär ju kunna potentiellt gå till noll. Då kan det bli lite av en "double-whammy" om du dels säljer silver (med förlust?) som sannolikt kommer att, åtminstone i förhållande till guld, gå upp rätt mycket framgent (guld-silver ration på ca 75:1 idag som nog bör ligga på åtminstone 40:1 för att det historiskt sett skall vara någorlunda rätt värderat) och sedan din alternativa investering som säkerligen kan tappa en del i värde (eftersom du tror att den har stor potential så ligger det sannolikt en hel del risk i den också).
Därför bör du nog också sätta dig och räkna lite. Möjligtvis finns det andra sätt att finansiera på?

Jag manar till försiktighet, men testa för all del att sälja lite oavsett, då man ju lär sig av det också och lär känna marknaden. Börja med lite. Testa både mynt och tackor.

Och som svar på din fråga tidigare; Jag skulle nog definitivt sälja guld istället av två anledningar; Det är bättre betalt (mindre spread) och det är relatvt silver övervärderat (snarare, silver är undervärderat, se tidigare om ration). Fast sittar du med 90% silver och 10% guld skulle jag nog dumpa silver om jag vore du, men jag antar att du har mer guld än silver.

All the best och lycka till!
Senast ändrad av Carolus; 2016-06-04 01:03


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt