Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Numatiska mynt (och medaljer)
Numatiska mynt (och medaljer)
2011-03-07 20:43 # 1
SIMM
Har fått reda på att värdet på numatiska mynt ofta inte kommer ifatt den ökning som sker i själva metallen.
Dvs. merkostnaden för ett numatiskt mynt äts snabbare förbi av metallpriset än dess numatiska värde, dvs. blir meningslöst att betala extra för.

Men numatiska mynt som har äkthetscertifikat borde väl i alla fall ha en inneboende säkerhet då säkerheten borde vara bättre förankrad med hjälp av certifikatet.

Har fått tag i några numatiska svenska silvermedaljer med certifierad upplaga 700 st (för dagens silverspotspris). Så frågan är den dagen man vill avyttra dem, vart är smartast att då vända sig? För en samlare borde väl de vara lite mer värda än som rent inköpspris som vanligt silver här på LS.

På tradera kan man ibland göra några fynd. Men samtidigt roligt att se att vissa betalar mer för ex. 5 grams guld än LS tar för dem just nu. Jisses!

// SIMM
2011-03-07 22:39 # 2
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Citat:
Men numatiska mynt som har äkthetscertifikat borde väl i alla fall ha en inneboende säkerhet då säkerheten borde vara bättre förankrad med hjälp av certifikatet.


Nja, jag menar att papperscertifikat är meningslösa. Präglarens garanti om äkthet sker genom själva präglingen på myntet där vikt och renhet oftast anges som ex. 1 troy oz / .999 silver.

Ett papperscertifikat borde inte kunna öka värdet på en metall då det enligt min mening inte fyller något värde och är betydligt enklare att förfalska än metallen. Papper är papper, metall är metall.

Vad gäller numismatiska mynt som säljs med hög premie ursprungligen så försvinner oftast denna premie i andrahandshandeln. Det kan t.o.m. vara så att äldre investeringsmynt betalas med högre premie på andrahandsmarkanden p.g.a. att dessa är mer välkända och efterfrågade.

En typ av mynt som möjligen kan vara värda att fundera över är "semi-bullion" mynt som de australiensiska lunar-mynten, koala-mynten och kookaburra-mynten. För dessa har jag lagt märke till att andrahandsvärdet för äldre utgåvor är väldigt bra i termer av premier över spot. Detta beror sannolikt på en mer begränsad upplaga samtidigt som mynten ändå är väldigt välkända.
2011-03-07 22:50 # 3
teasing1
Även en komplett samling av American Eagles, 1986-2011, har en fet premium. Eller ett högt "samlarvärde". runt 1400dollar om jag inte minns fel, och då snackar vi 26st mynt. Kollade just ebay och priset ligger mellan 1200-1500 dollar.

Senast ändrad av teasing1; 2011-03-07 22:55
2011-03-07 23:31 # 4
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Ja, precis, investeringsmynt har ofta högre premie än numismatiska mynt eller andra typer av samlingsmynt. Vi saluför faktiskt den kompletta samlingen av Silver Eagles från 1986-2010. Vissa årtal särskilt 1986 har låga präglingstal.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt