Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < "Time To Hike Rates?" The Last 2 Times ISM Manufacturing Was Here, The
"Time To Hike Rates?" The Last 2 Times ISM Manufacturing Was Here, The
2015-12-07 18:42 # 1
Einstein


While it is hoped that the economy can continue to expand on the back of the "service" sector alone, history suggests that "manufacturing" continues to play a much more important dynamic that it is given credit for... and that is a major problem as ISM Manufacturing just fell below 50 for the first time since Nov 2012, crashing to 48.6 - the weakest since June 2009. Across the components, new orders collapsed (worst since Aug 2012), and prices paid crashed.When ISM Manufacturing dropped to this level in early 2008, people largely ignored it at first... then The Fed unleashed QE1 to save the world... same again in 2012…

http://www.zerohedge.com/news/2015-12-01/ism-manufacturing-collapses-worst-june-2009-new-orders-prices-paid-plunge

Har "de" bestämt sig för att krascha ekonomin genom att höja räntan? Det är nämligen vad som väntar, även vid en mindre höjning om 0,25%

Vi får väl vänta o se…
2015-12-07 21:21 # 2
Sandow
"De" dvs Fed kan naturligtvis inte höja styrräntan utan borde i komsekvensens namn sänka till negativ styrränta. Å andra sidan har Fed satsat så otroligt mycket på att snacka om räntehöjningar att de nog känner att denna gång måste de höja för annars förlorar de det lilla förtroendet som finns kvar.

Något realistiskt scenorio om att "normalisera" räntorna finns inte. Det är omöjligt att tänka sig styrräntor på 4-5 % med de skuldberg de har idag, det skulle vara bankrutt direkt. Det allt pratet handlar om är en höjning på någon tiondels procent. Ändå är det tveksamt om ekonomin tål det.

Men glöm konspirationerna. Fed "vill" ingenting annat än rädda ansiktet i det här läget. De har målat in sig i ett hörn.
2015-12-08 00:24 # 3
Obetalbar
Man ska inte vara blåögd om FED. Varje ord och stavelse som kommer från FED är oerhört noggrant avvägda. Ingenting är en slump. Visst kan man säga att FED målat in sig i ett hörn. Hur de än gör nu så är förtroendet för dem rökt på sikt. Men knappast så gör FED något som inte är noggannt kalkylerat. Själva talet om räntehöjningar och att faktiskt höja räntan är väldigt olika saker. Talet höjer förtroendet värdet och efterfrågan på USD. En faktisk höjning vore katastrofal för pyramidspelet nästan hur liten den än är.
Fler och fler verkar tro på en räntehöjning. Dock har ju fårskocken varit helt övertygad om att en höjning är på gång alldeles alldeles snart.. i över ett år. Även jag har börjat fundera om det är nu eliten tycker det är dags att krascha ekonomin för att sätta igång den förmögenhetsöverföring som ju är själva syftet med konjunkturcyklerna. Kanske ?

Förväntar mig QE4 en vandring från ZIRP till NIRP
2015-12-16 20:55 # 4
Snaken
Rantan højs och ekonomin kommer inte att krascha
2015-12-16 21:06 # 5
Sandow
Citat:
Ursprungligen postat av Snaken
Rantan højs och ekonomin kommer inte att krascha


Jag får bara hoppas att du har rätt! Men hur ska de gå tillväga i praktiken??
2015-12-17 13:27 # 6
Snaken
Definitionen på treasury bonds är följande:
A marketable, fixed-interest U.S. government debt security with a maturity of more than 10 years. Treasury bonds make interest payments semi-annually and the income that holders receive is only taxed at the federal level.

De följer alltså inte en rörlig ränta. Ca 1 biljon USD har en mognad under 1 år. Efter det är det runt en halv biljon per år som rullas in, mognar och lånas på nytt med en ny ränta. Om räntan stiger 1 procentenhet första året ökar räntebetalningen med ca 10 miljarder USD. Även om nya lån prisas 3 % högre ökar den absoluta inbetalningen på skulden mycket lite i förhållande till intäkterna som ligger runt 3,5 biljoner USD årligen även vid trög ekonomisk växt. En ränteökning kom i senaste laget och är högst nödvändig för vidare stabil ekonomisk utveckling.

USA eller USD kommer inte att kollapsa som en del tror. USD har stärkt sig gentemot nästan alla andra valutor de senaste åren, speciellt när det kommer till råvarurelaterade valutor som AUD, CAD och NOK. Det blev precis motsatsen till vad så många var så säkra på. Amerikanerna är rikare idag än vad de varit någon annan gång i historien.
2015-12-17 21:10 # 7
Obetalbar
Det blev en räddningsinsats av FED´s fula tryne. Det sitter där det sitter och räntehöjningnen ger styrkesignaler om det ekonomiska läget. Totalt utan substans dock. Det är inte normalt att skapa en sådan hype runt en så minimal höjning som 0,25 procentenheter. Allt för att rädda ansiktet på Federal reserve och också kanske för att stärka förtroendet för USD. Det senare verkar ju inte behövas just nu men allt är ju egentligen mycket skört.

Vilka intäkter? Att låna via obligationer eller att trycka pengar är inte en intäkt. Vilka skatteintäkter är det som ska lyfta USA ? Kommer de från industrin de inte har eller från det rekordstora underskottet i handelsbalansen ? Kommer det från alla nya högkvalficerade jobb inom tex restaurangbranschen. Kommer det från petrodollarsystemet som håller på att krackelera ? Pensionsskulden ? USA kommer behöva låna allt mer, allt fortare.USD anses fortfarande vara en säker hamn varför den också stärks när folk inte vet hur de ska placera sina tillgångar.

Det innebär inte att US dollarn är säker. Det innebär bara en högre fallhöjd när det går åt h-e.
När det går utför i Europa så gynnar det USA på det sättet att de framstår som ett säkrare alternativ.Skulderna kan vi se att de finns där, nästan 18,8 biljoner enligt debtclock.. Men var är guldet ? Brics köper. Varifrån köper de ? När ska USA visa upp sitt guld ?

USD kommer inte kollapsa över en natt. Det kommer gå sakta i början. Kanske kommer den stärkas ytterligare men sedan kommer den att tyna bort och förlora sin roll som reservvaluta. Sedan när förtroendet vacklar då kommer den att kollapsa fort.

Kina har ett intresse av att dollarn inte rasar eftersom de har obligationer. Dock gör man sig av med dem så fort det går, vilket alltså inte kan ske alltför fort. Är man klok håller man sig borta från USA och deras valuta och obligationer på sikt. Kina Yan kommer in i SDR valutakorg 2016 på bekostnad av bla USD

Man kan planera livet i kvartal och se hur alla andra gör och göra likadant eller så kan man titta på fundamenta och kanske inse att eliten har ganska bra kontroll på medier och vara lite mer ifrågasättande till det som presenteras i dessa medier. Man ska även vara skeptisk mot köpta troll här på forumet.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt