Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Vad är det "mer" korrekta värdet på silver och hur borde det värderas?
Vad är det "mer" korrekta värdet på silver och hur borde det värderas?
2011-01-17 17:10 # 26
Boss
Citat:
Ursprungligen postat av Guld eller Skuld?
Max Keiser tror på 500 dollar per uns!

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/UjDQUP-e_zI?fs=1&hl=sv_SE"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/UjDQUP-e_zI?fs=1&hl=sv_SE" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
denna är intressant med :)
Senast ändrad av Boss; 2011-01-17 17:10
2011-01-18 16:31 # 27
Liberty Silver / Gustav Andersson
Citat:
Ursprungligen postat av Liberty Silver / Torgny Persson

Värdet på pengar är deras köpkraft. Silver borde således värderas efter köpkraft där värdet bestäms av efterfrågan & utbud på såväl pengarna (silvret) som varorna. Detta kan sedan jämföras med guld där värdet bestäms på samma vis.


Håller med helt och jag anser att det är väldigt viktigt att förstå detta oavsett vilken skola som man känner att man ansluter sig till. Dvs. om man tror på papper som pengar, tryckta skuldfria av staten eller om man tror på alternativa valutor eller om man ansluter sig till den skola som tror på guld och silver som pengar och således som måttstock.

Tex: om du försöker övertyga någon om att köpa silver som en "investering" och säger att jag tror att silver inom 10år kommer att kunna vara värt 100.000 sek! Wow, säger personen då! Jag måste ju köpa silver!
Sedan säger du att: Ja, fast en kopp kaffe ute på stan kommer att kosta 15.000 SEK, så blir det plötsligt inte lika intressant längre.

Det som är det intressanta är värdet! Dvs. hur mycket riktiga varor kan du köpa för 1 Troy Ounce silver?

Idag kostar ett 1 Ounce silvermynt runt 300 SEK. En kopp kaffe kanske går på ca 20 kr. Det innebär att du kan köpa ca. 15 koppar kaffe ute på stan för ett sådant silvermynt. Inte så illa faktiskt!
Om ett mynt däremot var värt 100.000 SEK men kaffekoppen kostade 15.000 SEK hade ju detta inneburit att du bara hade kunnat köpa ca. 6.5 koppar kaffe. Alltså försämrad köpkraft!

Värdet är alltså det intressanta, inte priset i papperspengar, utan köpkraften!

Därför ser inte heller jag silver som en investering utan som ett sparande. Jag konverterar mina papperspengar till något som inte kan inflateras, och som förhoppningsvis kommer att kunna ge min köpkraft en riktigt "boost" i framtiden.
Senast ändrad av Liberty Silver / Gustav Andersson; 2011-01-18 16:33


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt