Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Varför gick priset på silver och guld ner igår?
Varför gick priset på silver och guld ner igår?
2015-02-18 12:06 # 1
tuna1024
Såg igår under dagen att priset gick ner på silver och guld.
Vad beror det på denna gången?
Senast ändrad av tuna1024; 2015-02-18 12:06
2015-02-18 14:40 # 2
tuna1024
Vilka bra svar ni ger som tidigare...
2015-02-18 14:46 # 3
Einstein
Samtliga marknader är manipulerade idag, börser, valutor & guld/silvermarknaderna är inga undantag, tvärtom är dessa synnerligen utsatta för "attacker" för att hålla nere priset på guldet/silvret. Höga guld/silverpriser är ett direkt hot mot det luftslott som byggts upp, våra fiatvalutor!! Lågt guldpris - stark dollar eller tvärtom. Tids nog kommer denna manipulation upphöra, idag utbyts inga fysiska guld/silver tackor på COMEX, LBMA, utan enbart papperscertifikat. Det handlar om försäljning av stora summor "pappersguld/silver" som trycker ned priset på ädelmetallerna (naked shorts). När BRICS-länderna inte längre får tag på något guld, kommer COMEX & LBMA att upphöra och enbart fysisk handel hos ex. Shanghai Gold Exchange att existera och sätta det verkliga priset på guld & silver. Till dess gäller det att ackumulera guld o silver när priserna tillfälligt trycks ned. Värt att notera är att det fysiska guldet byter händer med ett premium om >+35% i Kina.
2015-02-18 14:54 # 4
tuna1024
Tack Einstein
2015-02-19 13:09 # 5
davidkhan
Du som verkar rätt insatt Einstein, har du lust att spekulera lite i när detta skulle kunna träffa (alltså, hur länge har vi på oss att bulka ädelmetall?)? Tror du silver kommer öka mer än guld? Sett till värdering kontra tillgång borde väl silver egentligen ligga på ungefär samma pris som guld, om inte mer. Eller har jag fel? Borde man investera mer i någon metall? Just nu har jag bara satsat på silver pga ovanstående teori. Är det felaktigt?

Ursäkta kapad tråd, tänker att det är relevant i diskussionen (och jag vill såklart ha svar på frågorna av folk med ordentlig koll på läget för egen del ;))
2015-02-19 13:36 # 6
Sandow
Davidkhan, enligt min åsikt bör du köpa både guld och silver. Silver finns det ofantligt mycket mer av i marknaden än guld och historiskt har detta visat sig som en prisskillnad på mellan 1:10-1:15. De senaste åren har vi sett abnorma prisgap på 1:60 och mera. Att silver skulle betala sig bättre än guld är knappast realistiskt.

Silver är intressant med en dubbel roll både som råvara och värdebevarare, men att bara köpa silver är riskfyllt. Lägg inte alla ägg i samma korg.
2015-02-19 14:41 # 7
Einstein
davidkhan, på frågan om när det kommer att inträffa är omöjligt att svara på. Däremot bör poängteras att världen är mer osäker idag än någonsin tidigare i modern tid. En bra strategi är att förstås att utnyttja de kraftiga prisdipparna genom att ackumulera guld & silver. Silver kommer att gå avsevärt bättre relativt guldet, samtidigt har silvermarknaden mycket högre volatilitet. Med andra ord, du bör placera kapital som du inte behöver omsätta på kort sikt. Silvret har en mycket högre industriell efterfrågan jämfört guldet, vilket förstås påverkar estimaten. Silvret väntas stiga 2-3 ggr mer relativt guldet, men som sagt, räkna med kraftiga svängningar 2015. Kraftigt prisfall tenderar vara nära förestående sett till de kontrakt "naked shorts" som tecknats i feb. Den finansiella eliten kontrollerar idag priserna och det förefaller vara på det viset att de vill få ned premierna ännu en gång innan vi kan njuta av sköna uppgångar. Frågan du ska ställa dig är hur länge du vågar stå vid relingen och se livbåtarna fyllas på med skräckslagna och flyende passagerare? Ta plats idag och sov gott om natten, eller spekulera för att maximera premien, med risk för att det en vacker dag kan vara för sent. När båten väl kantrar kommer det att gå fort!

Generaliserande är det bra att sprida inköpen över tid samt fördelningen mellan olika typer av tillgångar. Idag är det bråda tider. Frågan är hur mycket tid vi har kvar, men det är det ingen som vet bland oss vanliga dödliga. Vårt nya kommande finanssystem kommer att vara backat av guld i första hand, guld är dessutom mycket smidigare att förvara än silver. Fundera på hur mycket du vill investera i till att börja med, man ska ju ha lite över till mjölk o bröd med :)


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt