Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Om Libertysilver.se < Tavex stora problem?
Tavex stora problem?
2014-12-02 09:14 # 13
Äktavara
Jag sålde några Krugerrand rakt över disk för 2v sedan, som jag INTE köpt av Tavex, och fick pengarna insatta på bankkonto. No problems.
Men naturligtvis så vill ju ingen vaken människa som vet hur "vårt" bankparasitsystem fungerar egentligen sälja guld och förvandla det till digitala låtsaspengar på ett parasitbankkonto, utan det var bara en transaktion för att betala några fakturor. Så parasitbankkontot vart härligt tomt igen bara någon dag senare :-)
2014-12-02 19:34 # 14
RT
Jag har heller aldrig haft problem med dem. Ibland kan de vara petiga om förpackningen(i detta fall 100- och 50-gramstackor) inte är tipptopp. Annars har det alltid funkat till 100%, snabbt och smidigt.
2014-12-03 12:33 # 15
Nikon
Vilken äkthetskontroll gör Tavex när man säljer guld eller silver till dom över disk?
2014-12-03 13:41 # 16
Metalonmetal
Grejjen är väl den att om de åker på 3 millar i böter borde det väll slå på resultatet och eget kapitalet. Ägarna måste väl då trycka in mer pengar för att rädda företaget men de kanske inte tycker att det är värt det och då går ju företaget i konkurs. I ett sånt läge vill man inte ha förskottsbetalat för guld eftersom staten kommer ju först att vilja ha pengar innan kunderna får tillbaka dom.
2014-12-03 20:37 # 17
Skyking
Citat:
Ursprungligen postat av Metalonmetal
Grejjen är väl den att om de åker på 3 millar i böter borde det väll slå på resultatet och eget kapitalet. Ägarna måste väl då trycka in mer pengar för att rädda företaget men de kanske inte tycker att det är värt det och då går ju företaget i konkurs. I ett sånt läge vill man inte ha förskottsbetalat för guld eftersom staten kommer ju först att vilja ha pengar innan kunderna får tillbaka dom.


Om böterna är 3 mille så bör man nog tänka sig för lite. Enligt uppgift är deras egna kapital inte riktigt så mycket (böter drabbar mycket riktigt vinsten och urholkar egna kapitalet). Å andra sidan är deras rörelseresultat ganska hyffsat så det är inte helt orimligt att ägarna vill skjuta till nytt kapital. Å tredje sidan kan ju rörelseresultatet vara betingat av att man missköter bokföringen (vilket isf gör att man bör ta med återkommande böter i kalkylen)...
2014-12-16 17:59 # 18
Metalonmetal
Kortbetalningar pausas en kort period eftersom de "övergår till ett nytt system"?

http://www.tavex.se/index.php?main=11&newsID=538

Kan detta ha ett samband med problemen? Jag vet att bankerna är hårda med kortbetaltjänster och har lätt för att säga upp den som gör något dumt. Tavex erbjuder heller inte att man kan betala med Bankgiro, det har jag för mig att man kunde göra förut.

Edit: Nu ser jag även att de "pausar betaltjänster". Här anger de dock inte att det ska vara för att dom fixar nytt system. Borde ju ha ett samband?

http://www.tavex.se/index.php?main=11&newsID=536
Senast ändrad av Metalonmetal; 2014-12-16 18:03
2014-12-22 22:35 # 19
Jongusf
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
Vilken äkthetskontroll gör Tavex när man säljer guld eller silver till dom över disk?


Jag har sålt två guldringar med stenar av enklare slag till Tavex en septemberlördag 2013. Det tog någon timme.

Jag besökte butiken på Smålansdgatan där de först kontrollerade varornas äkthet genom att titta på stämplarna och lämna en uppskattning av guldvikten. Därefter bad de om min tillåtelse att - mot kvitto - lämna in föremålen för att kontrollera guldhalten kemiskt och om den var ok ta bort stenarna. Efter cirka en halvtimme ringde de och bekräftade att guldhalten stämde och bad samtidigt ytterligare en gång om tillåtelse att ta bort stenarna. När de gjort det ringde de ännu en gång och bekräftade guldvikten, som var högre än den de uppskattat och mycket nära min bedömning. Åter på plats i butiken fick jag se dem väga guldet samt välja om jag ville ha pengarna insatt på konto under måndagsförmiddagen eller kontanter direkt.

Har även köpt några smärre guldmynt av Tavex, både via hemsidan och direkt över disk. Det har alltid fungerat klockrent.

Som liten kund uppfattar jag Tavex som seriösa.

mvh /Jörgen G
2015-01-19 16:14 # 20
Spartacus
Vill bara meddela att det fortfarande inte går att betala med kort hos Tavex. De uppgav att de inte visste när det skulle fungera. Detta kan väl inte vara vanlig kort-leverantör som är försenad? Har de fått problem med bankerna eller myndigheter? Jag kan tänka mig att både banker och myndigheter inte gillar att man kan köpa ädelmetaller över disk.
2015-01-19 21:30 # 21
Nikon
De behöver väl en leverantör med extremt låga avgifter för att det inte ska äta upp hela marginalen.
2015-01-20 01:15 # 22
Pioneer
Nån som vet varför alla kjöp kurs på alla varor är 0 nok på tavex.no? Får dom inte lov att köpa guld eller silver där?
Senast ändrad av Pioneer; 2015-01-20 01:15
2015-02-05 22:32 # 23
Metalonmetal
Läste i ett annat forum om att bankerna verkar ha stängt ned Tavex' konton i Sverige. Om man nu ska köpa guld av dom måste man göra en internationell betalning till Tavex Danmark! Känns j-vligt skakigt.
2015-02-05 23:04 # 24
AlexMartin
I söndags gjorde jag en beställnin på ett par 1 oz Lunar mynt genom deras nya hemsida. Jag betalade genom en överföring till deras danska konto och idag var jag på posten och hämtade upp försändelsen. Kan inte klaga på deras service, däremot tog det en dag extra gemfört med innan, antagligen på grund av att överföringen tog längre tid.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt