Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Verkligheten tränger sig på från alla håll.
Verkligheten tränger sig på från alla håll.
2014-10-25 16:09 # 1
Äktavara
Först omröstningen i Schweiz om guldrepatiering den 30onde November.
Sedan detta, som kommer att ta död på manipuleringen av silverpriset.
Vad månne bankparasiterna göra för att förhindra alla dessa besvärliga händelser som kommer att sabba deras totala makt? Få igång ett mycket stort krig kanske, som dom brukar?

Keith Neumeyer, the CEO of First Majestic Silver Corporation – the world's largest primary silver producer – announced that his company is seeking a joint action with other silver producers to end the present manipulation of the silver market. [His plan is to withhold their production of silver from the market to cause the price to rise to the point where present speculators in 'paper silver’ will be forced out. Paper silver means buy-and-sell contracts that no one expects to result in the actual transfer of silver but are traded solely for the purpose of outsmarting the other guy and cashing in without ever touching an ounce of metal. It’s like betting on the weather but having no interest in catching any rain, only on winning the bet. The details of his plan are intriguing and, if successful, will cause the price of physical silver to skyrocket.] Future Money Trends 2014 Oct 23

http://www.youtube.com/watch?v=4cIpAL8UVvE
2014-10-25 21:47 # 2
Jarneris
Ja, det är intressant och det förvånar mig att den idén inte har realiserats förr. Ett OPEC-liknande samarbete för producenter av ädelmetaller är ett rimligt steg. Problemet är väl att de har finansiella svårigheter när priset är så pass lågt, men å andra sidan så borde belöningen tämligen snart bli betydligt bättre marginaler, högre priser, så de positiva effekterna borde överväga de kortvariga negativa effekterna med hästlängder. Kan de bara härda ut en månad borde det ge lön för mödan.
2014-10-26 11:45 # 3
Snaken
Det finns ett fundamentalt problem med den strategin och det år att de primära silvergruvorna står för endast 30% av global silverproduktion. Han måste lyckas övertala alla sina jämlikar att hålla tillbaka silver under tillräckligt lång tid för att strypa tillgången med 30%. Föga troligt att många skulle gå med på detta då de i dagsläget är extremt kapitalberoende. Andra mindre kapitalberoende som tex PAAS ser nog större vinst i att vänta ut stormen och segla upp som vinnare bland konkursade konkurrenter. Många utsatta bolag skulle inte överleva detta och det skulle dock på sikt vara mycket positivt för silverpriset.

Om man tror på tillgång och efterfrågan i silvermarknaden borde prisnedgången till 17 USD/oz förklaras av ett mycket stort utbud av silver och då borde inte 30% strypt tillgång i några månader spela så stor roll. Dessutom så kommer ju allt som hålls tillbaka nå marknaden ändå så ett eventuellt positivt resultat på kort sikt borde jämnas ut på längre sikt om tillgång och efterfrågan styr.

Tror man på manipulation av priset nedåt av en bankkartell så är det också svårt att förklara att denna manipulation skulle upphöra pga detta.

Det är dock helt klart att ett sådant företag definitivt skulle klassas som kartellverksamhet för att driva priset uppåt och Keith skulle förmodligen svartmålas i diverse finansiella tidsskrifter.

AG har tidigare lyckats med att sälja silver de hållit tillbaka dyrare. Men detta var bara god timing då priset skulle studsa upp efter denna dip oavsett om dessa 700 koz hade funnits på marknaden eller inte.
2014-10-26 19:13 # 4
Lotus
Hur mycket kan silvret väntas gå upp när manipuleringen slutar, 4x 5x?
2014-10-26 20:52 # 5
Jarneris
Ja, det är en form av kartellverksamhet, visst, men det är bankerna också skyldiga till (även om det kan vara svårt att bevisa). Om OPEC kan sätta priset genom samarbete och komma undan med det, känns det ganska prejudicerande. Bankerna själva vill inte bli granskade heller, eftersom det skulle riskera att avslöja deras knep. Om alla silverproducenter vinner på det har de incitament att stötta varandra. De drar ju heller inte ner produktionen utan väntar med att sälja. De producenter som väljer att inte vara med, utan säljer som vanligt, kommer i så fall att sälja till ett lägre pris än de som är med. Den enda skillnaden är tiden. Under den korta tidsram det är frågan om skulle de kunna låna av varandra om det kniper, naturligtvis till ränta (det är ju inte fråga om kommunism - :-)

Manipulationen kan naturligtvis fortgå ändå, precis som du skriver, eftersom pappersderivaten utgör en så stor del, men premierna skulle rusa uppåt och i realiteten generera två priser: ett spotpris och ett för fysiskt silver. Om klyftan blir för stor borde det skapa en naturlig oro och i ett sådant scenario är det inte otänkbart att det blir stort fokus på varför priserna skiljer sig mycket åt. De tynande silverreserverna riskerar att bli ordentligt genomlysta, vilket är huvudsyftet. Det kan bli en vändpunkt, kanariefågeln i gruvan så att säga.
Senast ändrad av Jarneris; 2014-10-26 20:53
2014-10-27 15:24 # 6
Snaken
Ja det blir spannande att følja med på. Tror att silver oavsett kommer nå en definitiv botten någonstans mellan idag och April 2015. Ett føretag som klarar att hålla tillbaka produktion kan då njuta gott av vandningen. Men jag ar saker på att denna vandning kommer komma oavsett kartellverksamhet eller inte. Silver mellan 12-17 USD/oz och XAU i intervallet 68-76 ser jag som mitt livs stora møjlighet i metallerna :)
2014-10-30 01:09 # 7
In4mayshun
Citat:
Ursprungligen postat av Lotus
Hur mycket kan silvret väntas gå upp när manipuleringen slutar, 4x 5x?


Det är omöjligt att säga. Det blir som det blir, det enda vi vet är att det nuvarande priset är alldeles för lågt. Även guld/silver-kvoten är alldeles för låg. Silver är alltså för billigt i förhållande till guld. Även detta blir det förhoppningsvis ändring på.

Viktigt att komma ihåg är också att silver främst är en industriell metall som används vid produktion av en massa olika slags varor. Mycket kan hända här. Kraschar hela världsekonomin dyker efterfrågan på varor med silver i, och detta bidrar då till att dämpa silverpriset, vilket i sin tur borde kontras av att ädelmetall alltid går upp vid ekonomisk oro och kaos. Får vi mot alla odds en ny högkonjunktur med bra tryck på efterfrågan men samtidigt silverbrist för att gruvorna inte kan möta efterfrågan så bör silverpriset stiga. Fast i bra tider minskar å andra sidan samlandet av ädelmetall bland privatpersoner och investerare vilket verkar dämpande på priset! Mycket silver går idag åt till att tillverka solceller. Snart har vi kanske ersatt silvret med något annat, billigare material i de fotovoltaiska cellerna? Vad ger det för inverkan på silverpriset? Många variabler blir det, hur ska det gå? Ingen vet.


Men oavsett alla industritillämpningar av silver, jag tror ändå att pappersmarknaden påverkar priset allra mest eftersom det är så enorma volymer i den tradingen.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt