Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Silver < Kommer Kinas solenergimarknad sluka hela världsproduktionen av silver?
Kommer Kinas solenergimarknad sluka hela världsproduktionen av silver?
2014-05-22 19:00 # 1
Liberty Silver / Gustav Andersson
Ny utbyggnad av Kinas solenergi kan komma att svälja 560 miljoner troy ounce silver innan 2017!

Läs här: Kommer Kinas solenergimarknad sluka hela världsproduktionen av silver?
Senast ändrad av Liberty Silver / Gustav Andersson; 2014-05-22 19:00
2014-05-23 11:50 # 2
Liberty Silver / Gustav Andersson
Med anledning av en kommentar som lämnades på inlägget av användaren Viridipecunia har jag gjort följande tillägg/rättelse.

Tack för påpekandet!

"Tillägg: Hur mycket silver det går åt beror förstås vilken källa man använder. Ovan har jag skrivit 8 miljoner ounce per gigawatt men en mer rimlig siffra är nog 2,5 - 3 miljoner ounce. Uppskattningsvis. Siffran 8 miljoner bygger på en uträckning på sidan seekingalpha.com som ni kan finna här. Tittar man däremot på denna artikel från silverinvestingnews.com använder man upp till 2,8 miljoner ounce per gigawatt solenergi, vilket antagligen är en mer rimlig siffra."
2014-05-24 00:33 # 3
TSP
Vid ökat silverpris är det troligt att det sker en övergång till nät baserade på koppar istället för silver i solceller. Silver har bästa möjliga ledningsförmåga av alla kända metaller men koppar ligger inte långt efter och duger med avseende på ledningsförmåga för användning i solceller. Nackdelen med koppar är att eventuellt bildad kopparoxid inte leder ström vilket ställer större krav på tillverkning och utförande av solcellen jämfört med då silver används. Fördelen med silver är att även silveroxid leder ström bra vilket gör det enklare att konstruera solceller med silvernät istället för kopparnät. Det finns redan idag teknik för tillverkning av kopparnäts baserade solceller, bla ett Svenskt förtetag som heter Midsummer, se nedanstående länk. Prestandan på de kopparbaserade solcellerna är i regel lägre jämfört med de silverbaserade men om silverpriset skjuter i höjden tror jag att allt fler solcell tillverkare kommer att övergå till kopparnät i solcellerna för att minimera produktionskostnaden.

http://www.midsummer.se/technology.html


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt