Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Ekonomikurs 1A
Ekonomikurs 1A
2014-05-02 00:14 # 1
Snyltaren
Ann Barnhardt tar upp en hel del spännande saker om vår ekonomi. Hon kanske är lite för religiös för min smak, och hård i sitt språkbruk, men det har jag gärna överseende med eftersom hon kompenserar det genom att verka ha rätt bra koll på en hel del annat som jag tycker man borde lära ut på varje ekonomikurs.

Hon tar även upp en del aspekter om guld.

Have fun!

https://www.youtube.com/watch?v=7bA_NbYSaGM

Kom gärna med tips på hur man ska sprida sina risker, en del i guld, en del i mark, skog, fastigheter eller vad?

Senast ändrad av Snyltaren; 2014-05-02 00:15
2014-05-04 16:05 # 2
TSP
Den långa slipsen gör att Ann Barnhardt ser ut som en pajas och hennes aggressiva framtoning i kombination med religiösa uttalanden ger ett oseriöst intryck. Innehållet i föreläsningen är dock tänkvärt, efter en viss filtrering ;-)

För att minimera riskerna vid en framtida världsomspännande ekonomisk krasch är mina rekommendationer enligt nedan.

1. Sälj fastigheter med attraktiva lägen kring städerna. I dagsläget går det att få mycket bra betalt för denna typ av fastigheter. Köp fastigheter på landsbygden eller på mindre orter där prisnivån är betydligt lägre.

2. Köp fysiskt silver, guld, koppar, aluminium och bly.

3. Om möjligt bunkra drivmedel såsom bensin, diesel etc.

4. Bygg upp ett eget lager med förnödenheter.

5. När det gäller boende välj ett hus som har vattenburet värmesystem med vedeldning. Installera en rejäl vedspis för matlagning inkl ugn för brödbak. Om det inte ingår skog och odlingsbar mark på fastigheten köp till detta för att bli självförsörjande vad gäller uppvärmning och basmat (odla egna potatis etc.).

6. Köp solceller och batterier för att kunna driva cirkulationspump och annan vital utrustning i hemmet om elleveranser via elnätet uteblir. Köp även växelriktare och annan utrustning som krävs för att möjliggöra drift av vitala eldrivna komponenter i hemmet. Överdimensionera systemet så att det finns marginaler att ta av, speciellt när det gäller batteri kapacitet. Köp LED-lampor vilka har låg energianvändning.

7. Säkerställ god kommunikation med omvärlden. Se till att ha bra externa antenner för mobil kommunikation. Bra om det både finns fast tele-anslutning via koppar kabel samt fast internetanslutning via fiber. Se till att ha bra externa antenner för mottagning av marksänd -TV. Köp en enkel batteridriven radio. Komplettera med en parabol, gärna modell större, för att kunna välja vad du vill se / höra.

8. Se över säkerheten i ditt hem.

9. Bilda ett nätverk med närboende för att gemensamt lösa externa hot.

10. Se till att ha rejält med kontanter hemma, räntan på ett vanligt konto på någon av Sveriges storbanker är i stort sett = 0% varför det inte är värt risken att ha allt för stor andel av sina besparingar där. Anledningen till att ha ett vanligt konto är mer en fråga om bekvämlighet, att kunna betala smidigt över internet eller via kort. Välj banker där det är smidigt att utföra transaktioner och sprid ut risken genom att välja flera olika banker. Välj sparkonton som har insättningsgaranti och högsta räntan utan att det krävs en massa förbehåll. Var beredd på att innestående behållning på sparkonto kan bli mer eller mindre värdelös vid eventuell valuta kollaps och hyperinflation.

11. Är överlag mycket positiv till att äga Aktier och över tid är det sannolikt även en god investering inför framtiden. Nackdelen är att dagens höga börskurser till stor del är uppblåsta på grund av den kraftiga penningmängdsökning som skedde 2005 - 2008 och som har fortsatt att öka. Historiskt har aktier varit ett bra skydd mot inflation men vid en större ekonomisk kollaps kan man förvänta sig kraftiga börsras. Generellt sett kan det vara läge att sälja aktier nu för att köpa tillbaka efter eventuell framtida krasch. Att helt sälja alla sina aktier är dock inget som jag rekommenderar, utan snarare att se över risker och möjligheter i aktieportföljen. Avråder från köp av fonder och framför allt "fond i fonder" eftersom fondbolagens avgifter mer eller mindre äter upp vinsten på lång sikt. Bygg upp en egen aktieportfölj!

12. Undvik alltför stora lån med rörlig ränta. Låna ALDRIG till konsumtion utan endast till investeringar som kan ge reell tillväxt över tid. I dagsläget lägger flertalet Svenskar en stor del av sin inkomst på sitt boende vilket de ser som en investering vilket jag anser är en felaktig benämning. Det egna boendet är en form av konsumtion men kan samtidigt vara ett bra skydd mot inflation. Ofta sägs att "huset stigit i värde" trots att priset i huvudsak stigit på grund av inflation.

13. Hur en lämplig fördelning av tillgångarna ser ut beror på vilka behov som finns och hur stora tillgångarna är varför det inte finns något generellt svar. Använd sunt förnuft.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt