Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Författare hävdar att amerikanska börsmarknaden är riggad
Författare hävdar att amerikanska börsmarknaden är riggad
2014-04-02 17:51 # 1
Liberty Silver / Gustav Andersson
Är aktiemarknaden riggad? Det menar författaren Michael Lewis i sin nya bok "Flash Boys" där han benar ut hur högfrekvenshandeln gör så att vissa kan hinna före andra och driva upp priset på aktier till sin egen fördel.

Vi har skrivit ett inlägg om det hela som även innehåller en del intressanta videoklipp:

Amerikanska börsmarknaden riggad: HFT-handlare slås om millisekunder
2014-04-03 20:17 # 2
Snyltaren
Kolla denna video från 7:50 och fram. Där får ni se ett annat sätt hur man, om man saknar moral, manipulerar marknaden utan snabba datorer.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6TAyXUiveQQ
Senast ändrad av Snyltaren; 2014-04-03 20:18
2014-04-04 16:00 # 3
Liberty Silver / Gustav Andersson
Citat:
Ursprungligen postat av Snyltaren
Kolla denna video från 7:50 och fram. Där får ni se ett annat sätt hur man, om man saknar moral, manipulerar marknaden utan snabba datorer.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6TAyXUiveQQ


Jag ögnade igenom de första minuterna av videon och scrollade igenom resten och det jag kan utgöra är att de talar om det försvunna flyplanet malaysia airlines flight 370. Jag förstår faktiskt inte riktgt vad detta har att göra med manipulering av olika marknader i allmänhet och så kallad High Frequency Trading i synerhet, vilket ju var det mitt blogginlägg berörde.

Det som Michael Lewis och Brad Katsujama talar om är knappast några konspirationsteorier utan hårda fakta om hur HFT-firmornas system och linor är snabbare så att de hinner ta ordar innan de andra. Detta har man löst genom att bl.a. hårdvarumässiga ingrepp som t.ex. att sätta in en så kallad "magic shoe-box", som innehåller 60 km extra fiberkabel, mellan HFT-firmorna och Katsujamas IEX-exchange.

Vid 12:55 in i videon talar man om skolådan med fiberkabel:I det stora handlar inlägget om detta och att mycket av HFT-handeln är en del av den finansiella låtsas ekonomin. En del av ett finanssystem som inte gör det som det är meningen att ett finanssystem skall göra, nämligen att allokera kapital till dit där det gör mest produktiv nytta och skapar likviditet i ekonomin. Snarare är det en form av ett riggat kasino där de som har den senaste tekniken vinner kapplöpningen. Komplexiteten i systemen gör att väldigt få förstår dem. Allt för komplexa system skapar instabilitet och till slut kollapsar dem.

I skuggan av dataspelskonomin ligger guld och silver som var de värdemätare och värdebevarare som en gång byggde fundamentet till dagens högproduktiva ekonomi som tyvärr senare utvecklades till dagens kasionekonomi. Dessa båda metaller är enkla att förstå och tar oss tillbaka tillbaka till pengarnas och handelns grunder. Back to basics helt enkelt. Av en händelse producerade vi sommaren 2013 ett inlägg med det namnet som jag kan rekommendera: "Back to basics"

Men jag vet inte vad ovanstående har med konspirationsteorier om kraschade plan att göra och jag ser gärna att vi håller oss till ämnet.
Senast ändrad av Liberty Silver / Gustav Andersson; 2014-04-04 16:04
2014-04-07 17:49 # 4
Snyltaren
Sorry om det blev otydligt. Som jag skrev så börjar det vid 7:50. Det vill säga 7 minuter och 50 sekunder in i klippet. Jag borde ha klistrat in tiden direkt i länken, hm testar göra det här så du kommer rätt och inte behöver lyssna på andra ämnen.

http://www.youtube.com/watch?v=6TAyXUiveQQ&t=7m52s

Vid 12:52 kan ni sluta lyssna för då går de över till andra ämnen igen.

Klippet handlar iofs inte om "High Frequency Trading" utan snarare handlar det om det som denna tråd har som rubrik, dvs "börsmarknaden är riggad". Det länkade klippet är ett exempel på hur det kan gå till.
Senast ändrad av Snyltaren; 2014-04-07 17:56


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt