Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Finansiell kollaps - Marknadens nya spelregler
Finansiell kollaps - Marknadens nya spelregler
2014-03-31 13:22 # 1
Silvermedia
James Rickards författaren av boken ”Currency Wars” kommer ut med en ny bok vid namn ”The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System”. Här tar Rickards upp att nästa finansiella kollaps inte kommer likna någon annan kollaps. Men detta innebär inte att vi alla kommer återgå till ett grottliv. Hur vet Rickards detta? Han har kollat till i historien där det internationella monetära systemet tidigare har kollapsat vid tre tillfällen under 100 år (år 1914, år 1939 och år 1971).

Med finansiell kollaps menas att politiska ledare från världens alla hörn kommer samlas i syfte att ändra på marknadens spelregler. Just nu handlar spelreglerna om att sedan år 1971 har dollarn varit världens reservvaluta men i och med att dollarn har tappat mer än 95% av sitt värde kommer det finansiella systemet att kollapsa i samband med dollarns död. Det som kommer tas upp under detta möte handlar om vad som kommer ersätta dollarn.

I en intervju berättar Rickards att det är viktigt att vara beredd på detta då man kan först och främst skydda sina tillgångar från en devalvering för att därefter låta sina tillgångar växa. Finansiella kollapser sker med ungefär 30-40 års mellan rum och det är snart dags för nya spelregler i marknaden. Vad kommer ersätta dollarn och hur kommer marknadens spelregler att se ut?

Rickards tror att det primärt kommer finnas två konkurrenter om vad som kommer ersätta dollarn. IMF:s egna potentiella fiatvaluta som heter ’Special Drawing Rights’ eller SDR där stater redan använder denna papperstillgång i en del av deras balansräkning. Den andra konkurrenten kommer att vara guld som gång på gång visat sig vara ett perfekt skydd mot devalverade valutor där Rickards även tror att priset på guld kan stiga upp till $5000-$7000 (1) (2).

Rekommenderade länkar:

1 -

2 –
Senast ändrad av Silvermedia; 2014-03-31 13:28
2014-03-31 20:00 # 2
Jarneris
Han förlorar lite i trovärdighet när han yrar om att USA skulle kunna återgå till guldmyntfoten, baserat på deras innehav av 8000 ton + Europas utlånade guld på 3000 ton och lite allmänt skräpguld. För det första är det väl ganska uppenbart att USA inte har den mängden guld. Ingen audit på decennier och en hel del whissel blowers. För det andra har de sålt vidare (läs konfiskerat) européernas guld till olika Bullion banks. Varför skulle det annars ta 7 år för dem att återbörda tyskarnas guld. Det hänger säkert runt halsen på rika kvinnor i Indien. Han yrar i nattmössan om han tror att USA skulle kunna uppbringa en sådan mängd fysiskt guld (annat än genom vapenmakt). Då känns det mer troligt att ett sådant initiativ kommer från Kina eller Indien, något USA skulle kunna gå i krig för att stoppa.
2014-03-31 22:06 # 3
Nikon
USA gör en audit varje år.
2014-04-01 10:22 # 4
Jarneris
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
USA gör en audit varje år.


Vad har du fått det ifrån? Senaste gången var på 50-talets slut. Ron Paul har ju tjatat om behovet av en guld audit i åratal. Varför skulle det annars finnas så mycket spekulationer om USA guldreserv om de utfört en riktigt audit. Det är ju en sak att Fed själva påstår att de har si och så mycket guld, en helt annan om en oberoende part i medborgarnas intresse får tillgång till valven.

Senast ändrad av Jarneris; 2014-04-01 10:24
2014-04-01 12:27 # 5
Solidus
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
USA gör en audit varje år.


Precis, det gjordes en i Ukrainas valv nyss
2014-04-01 19:13 # 6
Börjesson
Citat:
Ursprungligen postat av Jarneris
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
USA gör en audit varje år.

Vad har du fått det ifrån?

Läs här till exempel:
A First Glance On US Official Gold Reserves Audits
2014-04-01 23:00 # 7
Nikon
Citat:
Ursprungligen postat av Jarneris
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
USA gör en audit varje år.


Vad har du fått det ifrån? Senaste gången var på 50-talets slut. Ron Paul har ju tjatat om behovet av en guld audit i åratal. Varför skulle det annars finnas så mycket spekulationer om USA guldreserv om de utfört en riktigt audit. Det är ju en sak att Fed själva påstår att de har si och så mycket guld, en helt annan om en oberoende part i medborgarnas intresse får tillgång till valven.Ja. Det verkar som att Ron Paul själv inte visste om att det görs audits varje år.
Läs exempelvis länken som postades ovan.

Ibland är spekulationer och konspirationsteorier felaktiga.
2014-04-02 10:04 # 8
Jarneris
Det var en lång artikel och jag måste säga att jag har lite svårt att hänga med i alla turer. Vem som faktiskt har utfört de olika auditarna, i vilken omfattning de utförts och om det funnits oberoeende personer närvarande. Känslan är att det är en massa dimridåer. Bara det att Ron Paul inte kände till att de utförts är häpnadsväckande (med tanke på hans stora intresse i saken). Med andra ord, om inte ens han kände till det borde få göra det. Inga medier lär ha rapporterat om det. Allmänheten har medvetet hållits oinformerad. Det är i sig komprometterande. Om det är svårt att få information angående något så finns det skäl för misstanke. Att de inte kan leverera guld till Tyskland om de verkligen sitter med så mycket guld är också komprometterande. Journalister släpptes in i Fort Knox 1974 och fick se ett av de mindre valven. Varför inte allt? Varför denna sekretess? Som sagt, det är för mycket dimråder för att jag ska tro på det. Jag tror att det ligger starka manipulativa krafter bakom, orkesterat av Fed och US Treasury ihop med Bank of England och utvalda Bullion banks. Men att framföra bevis är jag inte ens i närheten av. Jag ser mer till vilka intrssen som står på spel och försöker tolka det utifrån det.
Senast ändrad av Jarneris; 2014-04-02 10:05


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt