Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Isländsk kryptovaluta - auroracoin
Isländsk kryptovaluta - auroracoin
2014-03-26 01:33 # 1
Silvermedia
Island håller på att få en egen kryptovaluta. Skaparen av denna valuta är anonym och likt bitcoin-skaparen har personen bakom denna kryptovaluta gått ut med en fiktiv signatur vid namn ’Baldur Friggjar Odinsson’.

Odinsson har kommit ut med något som kan liknas med ett pressmeddelande där man skriver följande:

[I] ”För fem år sedan valde den isländska regeringen att införa kapitalkontroller, efter att Ponzi-inspirerade finanssystemet kollapsade gav man ut för mycket isländska kronor vilket inte var uppbackad av något i den verkliga ekonomin. Dessa kapitalkontroller skulle vara tillfälliga men precis som alla andra regleringar gäller dessa fortfarande.
Det här innebär att det isländska folket har under dessa fem år blivit tvingade till att lämna över alla utländska valutor som Islands centralbank tjänade in. Det här innebär att folket inte är fria att delta i internationell byteshandel. Folket är inte fria att investera utomlands. Denna artificiella användningen av makt i kombination med för mycket skulder har lett till osäkerhet och risk”.
[/I]


Syftet med auroracoin är alltså att gå runt dessa kapitalkontroller som förhindrar internationell byteshandel.

Odinsson tar upp att den isländska kronan har sedan 60-talet tappat 99.5% av sitt värde jämfört med den amerikanska dollarn där dollarn i sin tur har tappat 99% av sitt värde jämfört med guld.

För att ”motverka” inflation valde den isländska staten att ta bort två nollor från nyutgivna sedlar vilket har gett föga effekt då man är tillbaka till gamla nominella valörer.

Den isländska centralbanken fortsätter med att försöka betala av sina skulder genom att skapa pengar vilket ger förödande konsekvenser för isländska folket som är tvingade till att använda dessa som ständigt tappar värde.

Alla invånare (330 000) har rätt till 31.8 stycken auroacoins. För att hålla reda på detta har man valt att använda sig av en nationell-ID databas som infördes av regeringen.

Odinsson förklarar att det är synd att behöva registrera alla medborgare i en och samma databas men detta ska enligt Odinsson kunna skapa möjlighet för auroracoin att bli större genom ökad spridning.

Läs mer om det här: www.auroracoin.org
Senast ändrad av Silvermedia; 2014-03-26 01:38
2014-03-26 09:08 # 2
Chefen
Domedagen med antikrists framträdande är nära
2014-03-26 21:27 # 3
Jägaren
Eftersom antikrist kan vara synonym med demokrati så har antikrist varit framträtt länge. Eftersom demokrati är omöjligt att uppnå och att det alltid blir någon form av tyranni som kallar sig för demokrati, t.ex. vår parlamentariskadiktatur som vi har i Sverige, som för visso är relativt bra om man jämför med andra tyranner men är ändå inte försvarbart.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt