Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Island inför Auroracoin/kryptovaluta om 23 dagar
Island inför Auroracoin/kryptovaluta om 23 dagar
2014-03-01 17:30 # 1
Joan
Inte särskilt insatt i kryptovalutor men tycker det är intresant att man gör nått sånt här på landsskala, går förbi banker som kört folkets ekonomi i botten. Läs mer http://auroracoin.org/
2014-03-02 20:41 # 2
Nikon
Kanske lite missvisande rubrik?
Det är inte Island som land som inför detta såvitt jag kan se, utan det är ett helt privat initiativ, precis som vilken annan kryptovaluta som helst.
2014-03-03 19:14 # 3
atarian
Vare inte Island som haffat massa Banksters nyligen?
Fick en att tro att Islänningarna var smarta o sen gör dem något sådant därnt. :-P
2014-03-03 22:25 # 4
Kallek
Egentligen är det inte så dumt, men de måste ta lärdom av bitcoins problem. Det får inte bli ett spekulationsobjekt, det ska vara dynamiskt likt fiat-pengar så att det inte blir brist på "coins" om ekonomin växer, det måste finnas en central kontroll som ser till att det inte trycks pengar godtyckligt och berikar "uppfinnaren".

Det måste vara smidigt, säkert och gratis (affärer som tar emot "pengarna" kan få betala en avgift likt kortbetalningar).


Det är ett galet avancerat projekt, bitcoins är ett stort misslyckande enligt mig och det måste till ett riktigt geni för att få detta att fungera.

Asch, sällar mig nog till skaran som tycker att det är dumt :)
2014-03-07 13:14 # 5
atarian
Alltså, alla krypto valutor som är baserade på bitcoin har ett gemensamt problem.
Blockchain.. Det är i dag tekniskt omöjligt att fortsätta i 10 år.. o ju fler som ansluter sig till systemet ju snabbare går det utför. Blockchain för bitcoin tar upp mer än 14gb idag. Och den växer.. dem har inte lyckats lösa problemet under de tidigare 4åren och tror knappast dem kommer göra det häller. Detta kommer påverka bandbredd och lagring extremt med tiden. Förr eller senare ökar blockchainen med 10-50gb dagligen. Och transaktioner tar flera dagar att genomföra samt att servrar kommer vara svåråtkomliga för att för mycket data måste skickas hela tiden . + att folk skulle behöva ha 3TB diskar enbart för sin wallet. Det hela är ett extremt korkat system som folk borde hajjat problemet redan när dem anyliserade koden. Dvs innan skiten kom i bruk alls. Så från en teknisk synvinkel är det väldigt uppenbart till vad krypto-valutorna lämpas till.. skumrask affärer med få händer.
2014-03-13 13:19 # 6
Snyltaren
Kanske är bitcoin med sin blockchain bara en testperiod. Det är ju smart att göra en plånbok som ingen kan ha, om man är skrupellös bankster alltså. Då kontanter i praktiken fasats ut och plånboken måste finnas på banken för att den är så stor, ja då har banken allt i sin hand, all logg, all spårning av överföringar, allt rubbet, tutti.

Då alla pengar blir digitala kommer vi ännu mindre än i dag veta hur mycket pengar som finns i omlopp. De som sitter bakom insynsskyddade väggar (dvs överstatliga organisationer som inte har redovisningsplikt mot demokratier, som t ex BIS), kommer att kunna skapa upp alla pengar de behöver och låna ut allt som någon vill låna. Problemet för varje sådan skapelse/lån är att det minskar värdet för alla andras besparingar. Inflation alltså som gör att även om lån äts upp, så kommer räntan gå upp och vara i jämvikt med vad folk har råd att betala i räntebetalningar, Lånet kan vara konstant därmed. Och så länge man är i skuld är man inte fri.

Framtiden får säkert någon form av valuta som man kan se har lärdomar från dagens bitcoin. Det ska även bli spännande att se när det blir bankrun efter guldet som inte finns i lika stor fysisk mängd som pappersmängd. Vem får skulden då? Vet inte, men folket som inte har kvar guldreserven får väl finna sig i att vara snuvade som vanligt,


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt