Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Allokering guld / silver
Allokering guld / silver
2014-03-03 17:44 # 13
whimsical
Dessutom är ju Kinas privatpersoners guld även statens guld. Vill staten ha det guldet kommer de ta det. Sorgligt nog gäller det nog de flesta länder.
2014-03-04 08:16 # 14
Skyking
Om man nu tror på "konspirationen" att PBoC inte rapporterar sin guldreserv korrekt och att marknaden litar på dem
så varför skulle de bemöda sig med att köpa massa dyrt guld? Varför inte bara rapportera att man har höjt sin guldreserv till lämplig nivå (kan man ljuga nu så kan man väl ljuga sen.

Sen är frågan ifall deras guldinnehav är så relevant när det gäller frågan om världsvaluta. För det första skall man har klart för sig att USA:s valutareserv utgörs till 70-80% av guld medan kinas utgörs väl till 70-80% av USD (redan det är en indikation på att de inte vill skita på USD sådär lättvindigt). Dessutom utgör bara 1% av kinas valutareserv av guld (officiella siffror - teorierna säger att det kan vara hela 2%). För det andra så är USA:s BNP dubbelt så stor som kinas, den som ligger närmast är väl eurozonen (även om kina mycket riktigt ligger bland de största - följt av japan och UK).

Jag skulle alltså gissa att det lär ta ett bra tag innan CNY blir världsvalutan. Om ett byte är nära förestående så ligger min gissning på att det blir euron (vilket gör att jag är skeptisk till att någon ändring är nära förestående - om man inte tänker sig SDR eller liknande).


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt